Guest jaktinstinkt

Älgskav, på norrlänskt vis

8 inlägg i detta ämne

Älgskav med lök och kantareller

1 gul lök hackad

1 burk (ca 200g) kantareller, champinjoner

250 gr älgkött, älgfilé, innanlår

2 msk smör

salt o peppar

2 tsk vetemjöl

1dl grädde + svampspad, vatten

Stek löken och bryn kantarellerna, Bryn därefter älgköttet tärnat i bitar. Krydda. Blanda ner lök och kantareller.

Strö över mjöl och späd med svampspadet. Låt stuvningen koka några minuter och tillsätt grädden

Rönnbärs och Vinbärsgelé

till Färska Pärer el Mos

Går att tärna vilken bit av älgkött som helst, det finns ju kniv så :)

Jag gör små bitar av älgfilé ;)

Smaka så jäkla goooott!!!!!!

Grytor är så goda och så lätt att göra..

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Låter mumsigt!

Eftersom det är en skav-tråd så lägger jag till ett oerhört enkelt recept här;

Ta ut valfri stek/bogstek/vad som helst egentligen ur frysen, låt tina lagom mycket det beror helt på biten. Tälj/skav loss älgskav, bryn i smör i varm panna och salta efter smak. Grädde. Klart!

Servera med potatis i någon form och lingon.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Är det någon som testat att ta putsbitar från styckningen och fryst dom i ett paket för att sedan skära skav av?

Vet inte vart jag läste tipset, men det är ju helt klart ett alternativ till köttfärs eller hundmat.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Älgskav med lök och kantareller

1 gul lök hackad

1 burk (ca 200g) kantareller, champinjoner

250 gr älgkött, älgfilé, innanlår

2 msk smör

salt o peppar

2 tsk vetemjöl

1dl grädde + svampspad, vatten

Stek löken och bryn kantarellerna, Bryn därefter älgköttet tärnat i bitar. Krydda. Blanda ner lök och kantareller.

Strö över mjöl och späd med svampspadet. Låt stuvningen koka några minuter och tillsätt grädden

Rönnbärs och Vinbärsgelé

till Färska Pärer el Mos

Går att tärna vilken bit av älgkött som helst, det finns ju kniv så :angry:

Jag gör små bitar av älgfilé :angry:

Smaka så jäkla goooott!!!!!!

Grytor är så goda och så lätt att göra..

Låter ju riktigt gott det där.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Ett tips är att använda kalvfond till eran skav

En god fond gör det där lilla sista till en maträtt...vilken den nu är (nästan..)

Fuska med att köpa Bong´s fonder som jag vet av egen erfarenhet funkar :rolleyes:

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

En annan skav variant är att ta köttet och blanda med ngn Glaze, som används vid grillning. Vitlöks varianten funkar bra.

Blanda med glazen, stek ganska hårt och servera i pitabröd som kebab, med sallad, gurka, tomat, lök.. vad man vill. :)Riktigt gott!

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
En annan skav variant är att ta köttet och blanda med ngn Glaze, som används vid grillning. Vitlöks varianten funkar bra.

Blanda med glazen, stek ganska hårt och servera i pitabröd som kebab, med sallad, gurka, tomat, lök.. vad man vill. :)Riktigt gott!

Har du något extra vatten för att späda glazen? Skall den reduceras nåt eller bara i på slutet? Verkar vara ett spännande recept väl värt att pröva!

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.


Logga in nu

  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.




http://www.Reservdelar24.SE