Hoppa till innehåll


        

        

        

Älgskav, på norrlänskt vis


7 svar till detta ämne

#1 Gäst_jaktinstinkt_*

Gäst_jaktinstinkt_*
  • Guests

Postad 02 Apr 2008, 16:07

Älgskav med lök och kantareller

1 gul lök hackad
1 burk (ca 200g) kantareller, champinjoner
250 gr älgkött, älgfilé, innanlår
2 msk smör
salt o peppar
2 tsk vetemjöl
1dl grädde + svampspad, vatten

Stek löken och bryn kantarellerna, Bryn därefter älgköttet tärnat i bitar. Krydda. Blanda ner lök och kantareller.
Strö över mjöl och späd med svampspadet. Låt stuvningen koka några minuter och tillsätt grädden

Rönnbärs och Vinbärsgelé
till Färska Pärer el Mos

Går att tärna vilken bit av älgkött som helst, det finns ju kniv så :)

Jag gör små bitar av älgfilé ;)

Smaka så jäkla goooott!!!!!!

Grytor är så goda och så lätt att göra..


  

  

  

#2 OFFLINE   aasa

aasa

    Småviltsjägare

  • Bloggers
  • 117 inlägg

Postad 06 May 2008, 15:56

Låter mumsigt!

Eftersom det är en skav-tråd så lägger jag till ett oerhört enkelt recept här;

Ta ut valfri stek/bogstek/vad som helst egentligen ur frysen, låt tina lagom mycket det beror helt på biten. Tälj/skav loss älgskav, bryn i smör i varm panna och salta efter smak. Grädde. Klart!

Servera med potatis i någon form och lingon.

#3 OFFLINE   ante_jonta

ante_jonta

    Ekorrjägare

  • Members
  • 44 inlägg
  • Location:Sundsvall

Postad 01 Aug 2008, 21:00

Är det någon som testat att ta putsbitar från styckningen och fryst dom i ett paket för att sedan skära skav av?
Vet inte vart jag läste tipset, men det är ju helt klart ett alternativ till köttfärs eller hundmat.

#4 OFFLINE   Foffe

Foffe

    Storviltsjägare

  • Bloggers
  • 8013 inlägg
  • Gender:Male
  • Location:Kusmark,Västerbotten
  • Interests:Jakt, Fiske, Musik,Familjen, Film

Postad 01 Aug 2008, 21:14

Älgskav med lök och kantareller

1 gul lök hackad
1 burk (ca 200g) kantareller, champinjoner
250 gr älgkött, älgfilé, innanlår
2 msk smör
salt o peppar
2 tsk vetemjöl
1dl grädde + svampspad, vatten

Stek löken och bryn kantarellerna, Bryn därefter älgköttet tärnat i bitar. Krydda. Blanda ner lök och kantareller.
Strö över mjöl och späd med svampspadet. Låt stuvningen koka några minuter och tillsätt grädden

Rönnbärs och Vinbärsgelé
till Färska Pärer el Mos

Går att tärna vilken bit av älgkött som helst, det finns ju kniv så :angry:

Jag gör små bitar av älgfilé :angry:

Smaka så jäkla goooott!!!!!!

Grytor är så goda och så lätt att göra..



Låter ju riktigt gott det där.
JAKT OCH HÅRDROCK ÄR INGEN HOBBY DET ÄR EN LIVSSTIL

DET BÄSTA SOM KOMMER FRÅN FINLAND ÄR FINNSKSPETS OCH NIGHTWISH

#5 Gäst_smaland_*

Gäst_smaland_*
  • Guests

Postad 01 Aug 2008, 21:40

De där lät inte helt fel! Måste äta en nattamacka nu bara för de! :rolleyes:

#6 ONLINE   Smygar´n

Smygar´n

    Ekorrjägare

  • Ekorrjägare
  • 82 inlägg
  • Gender:Male
  • Location:Skellefteå

Postad 03 Aug 2008, 22:29

Ett tips är att använda kalvfond till eran skav
En god fond gör det där lilla sista till en maträtt...vilken den nu är (nästan..)
Fuska med att köpa Bong´s fonder som jag vet av egen erfarenhet funkar :rolleyes:
One passion, One goal, One shot

#7 OFFLINE   MaxW

MaxW

    Erfaren jägare

  • Moderators
  • 4875 inlägg
  • Gender:Male
  • Location:Kronoberg

Postad 04 Aug 2008, 07:41

En annan skav variant är att ta köttet och blanda med ngn Glaze, som används vid grillning. Vitlöks varianten funkar bra.

Blanda med glazen, stek ganska hårt och servera i pitabröd som kebab, med sallad, gurka, tomat, lök.. vad man vill. :)Riktigt gott!
"Mat ska inte skalas, Mat ska flås.."

#8 OFFLINE   Erkon

Erkon

    Erfaren jägare

  • Bloggers
  • 2107 inlägg
  • Gender:Male
  • Location:Mitt i smeten...

Postad 10 Oct 2008, 17:59

En annan skav variant är att ta köttet och blanda med ngn Glaze, som används vid grillning. Vitlöks varianten funkar bra.

Blanda med glazen, stek ganska hårt och servera i pitabröd som kebab, med sallad, gurka, tomat, lök.. vad man vill. :)Riktigt gott!


Har du något extra vatten för att späda glazen? Skall den reduceras nåt eller bara i på slutet? Verkar vara ett spännande recept väl värt att pröva!

Sako 75 9,3x62, Doctor Unipoint 1-4x24
Sako Vixen .222R, Zeiss Daivari 3-12x56
Classic 12/70 / Pecar Berlin 3-7x35




Svara



  


0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar