Jabbe Publicerat Augusti 11, 2008 Share Publicerat Augusti 11, 2008 Jag har gått länge och funderat över hur man kan optimera förpackningen av kött och fisk utan att kvalitén försämras så mycket då maten ligger i frysen. Jag har letat och försökt hitta bra påsar att ha köttfärsen i men det är alltid hål i några påsar efter några ompackningar i frysen med tråkig frysbränna som följd. Alternativet är ju att packa allt i påsar OCH papper men det tar ju en hel del tid. Jag har nu börjat snegla på Vacuumpack:ar, fick några kronor tillbaka på skatten så jag tänkte investera i en sådan. Problemet är ju baraa att hitta återförsäljare av sådana som är beredda att sälja till privatpersoner samt att hitta påsar till bra priser. Tittade på den på NIMA som dom har för lite drygt 4000:- någon som har erfarenhet av den eller tips på annan? Någon som vet var jag som privatperson kan köpa påsar till vacuumpackar i ~500pack för vettiga priser? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
N S Publicerat Augusti 11, 2008 Share Publicerat Augusti 11, 2008 Tjenix! Har ingen erfarehet av Nimas men haft ett par maskiner o använt i jobbet. Ett tips är o kolla med firmor som säljer/köper begagnade restaurangmaskiner. På Blocket finns en del sånna firmor. Oftast är det bättre "proffs"grejer än vad man köper på tex Nima. Derssutom så får man oftast "provköra" om man vill. Förutsätter iofs att du bor hyfsat nära firman.. Nimas modeller är sådana där påsens öppna del förs in o så sugs luften ut. Mestadels ska det till speciella påsar som det är typ spår i så luften kan sugas ut. Men går även med vanliga släta påsar om man stoppar in dem på visst sätt. Fins modeller där hela påsen men innehåll ligger inne i maskinen och vacuumet skapas runt hela påsen på nåe vis.. Oftast sånna som används i restaurangbranchen. Vågar lova att börjar du vacuumpacka så har man helt plöttsligt allt i vaccade påsar.. Typ torra kläder till fjälljakten, tändstickor o alla möjliga suspekta grejer.. Rätt häftigt om man har modellen där vacuumet skapas runt påsen. Lägga i diverse grejer o se vad som händer.. Typ skumtomtar blir skitstora i vacuum Seriösare grejer är o marinera kött i vacuumpse, blir skitbra, går även åt mycket mindre marinad o det tränger in ordentligt osv. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat Augusti 11, 2008 Share Publicerat Augusti 11, 2008 Jag vakumförpackar allt kött/fisk med en vakumförpackare (Inköpt på Nolia för många år sedan) innan jag lägger det i en stabilare fryspåse. Man får bättre hållbarhet på köttet/fisken då också. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Guest Ellie Publicerat Augusti 11, 2008 Share Publicerat Augusti 11, 2008 Jag vakumförpackar allt kött/fisk med en vakumförpackare (Inköpt på Nolia för många år sedan) innan jag lägger det i en stabilare fryspåse. Man får bättre hållbarhet på köttet/fisken då också. Kolla på www.bole.nu där finns det vacuummaskiner Ellie Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat Augusti 11, 2008 Share Publicerat Augusti 11, 2008 Kolla på www.bole.nu där finns det vacuummaskinerEllie Tack för länken! Det är liknande som Vi har som finns där! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.