ozzian Publicerat Augusti 16, 2016 Share Publicerat Augusti 16, 2016 Hej Jag tog hand om en gris i söndags, blir ca 2 dygn i kväll. det är mellan 11-18 grader och i "slaktrummet" kanske 13-16 grader, rummet tar bort värsta värmen och håller kanske nån mer grad på natten. och jag ska köpa en mörningtimer, men men vad tror ni, ikväll efter 48 timmar eller i morgon efter 72 timmar? det blir ju typ 30 eller 45 dygnsgrader. kan tyvärr inte ta den på onsdag förmiddag! Hänger i flugpåse och väldigt fint skick. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
strävhår Publicerat Augusti 16, 2016 Share Publicerat Augusti 16, 2016 Senaste grisen hängde ifrån måndagnatt till söndagförmiddag under tak i ladan i dom temperaturerna, nemas problemas. Lukta å kolla varje dag. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
M-Ola Publicerat Augusti 16, 2016 Share Publicerat Augusti 16, 2016 Hänger den så varm så skulle jag ta och stycka och paketera den snarast och låta den ligga i kylen några dagar innan den gick vidare till frysen. Bakterietillväxten kan gå väldigt snabbt i den temperaturen. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
ozzian Publicerat Augusti 16, 2016 Författare Share Publicerat Augusti 16, 2016 Ok luktar ikväll om allt ok tar jag den i morgon Ingen plats i kylen tyvärr Tack för svar. Normalt vill jag över 45 dygnsgrader men då ska det inte vara så varmt Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. faxe Publicerat Augusti 16, 2016 Detta är en populär post. Share Publicerat Augusti 16, 2016 Jag brukar hänga i upp till 60 dyngsgrader. Jäklar vilken skillnad det blir på köttet mot 40 d/g. Hänger det bara flugfritt och luftigt brukar det inte vara något problem. Jag brukar heller inte flå djuret tidigast 1 dygn innan styckning. Då slipper man den hårda och torra ytan på köttet. Så gör jag och det blir bra. 3 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
ozzian Publicerat Augusti 16, 2016 Författare Share Publicerat Augusti 16, 2016 japp Faxe, vill med ha luft men då stiger temperaturen i slaktrummet, så hellre 13 grader utan luft än 18 med luft, så tänker jag! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
ozzian Publicerat Augusti 16, 2016 Författare Share Publicerat Augusti 16, 2016 kollade nu och det är 10 grader så idag blir för tidigt. ska lukta ikväll med Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
faxe Publicerat Augusti 26, 2016 Share Publicerat Augusti 26, 2016 Styckade bocken efter 60 D/G, hur fin som helst. Ikväll så blir det rådjurs kotletter på grillen. Och så är det härligt att det är fredag och dags för att skära ner grisen, då jag får ta mig en styckare eller flera. 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Bonne Publicerat September 1, 2016 Share Publicerat September 1, 2016 Inga problem med 45 dygnsgrader! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
hubler Publicerat September 1, 2016 Share Publicerat September 1, 2016 Kört både 40 och 60 dyngsgrader, båda fungerar men föredrar ett mellanting faktiskt Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.