Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Hej För en tid sedan var jag och några av taxarna på Gotland. Lade då ev märke till ett fenomen som jag har frågor om... så finns här en gotlänning/gotländska så har jag lite frågor. p.
 3. Hej Söker kikarsikte typ S&B, Zeiss, Helia 5 (med ståltub), Swarowski: 3-12x42, 3-9x42, 2,5-10x42, 1,5-8x42, 2,5-10x40. Belyst riktmedel inget krav. Gärna riktmedel tysk 1, 1A, Fo1, 11 eller 4. Absolut inte intresserad av de senaste modellerna med en massa knappar på utan mer traditionella kikarsikten. 1 tums tub eller 30 mm. Inte intresserad av kikarsikten med klämda tuber, eller andra defekter etc. Kontakt via pm M-98
 4. vandraren

  Skinnbyxor.. marknaden dött?

  https://www.engelsons.se/skinnbyxa-getskinn Apgrymma! Åkte på 16/8 vid duvpremiären, och har inte använt andra brallor vid jakt! Jagar 2-4 dar i veckan från 1/10. Riktigt, riktigt jävla bra! p.
 5. Har en fin Helia 5 1-5x24 4dot. Ett märke på batterilocket annars i riktigt bra skick. Flipplock samt Kahles Neoprenskydd.Önskas byta mot ett fint Swarovski Z8i 1-8x24 helst 4A-IGivetvis pengar emellan.Skicka PM om ni har något och intresse finns.
 6. hs_merkel

  Browninge 525 laminat

  https://www.norajaktosportskytte.se/browning-525-new-sporter-laminat.html Jo tack! Har dem kommit så här långt är nog inte en syntet långt bort! Klart intressant modell!
 7. Mulle mek

  prisbild sako Quad?

  Har forskat lite på pip-priser då jag är sugen på en 22wmr. Nypris hos Astrosweden är 3290:- Finns en begagnad hos en handlare för 2500:- Verkar inte vara någon större skillnad i pris på sugrör och Heavy barrel. Kan sträcka mig lite över Christians prisförslag och bjuda 2000:- för 22wmr och att vi delar på fraktkostnaden om vi inte kan lösa det på annat sätt. Mvh Mulle
 8. hs_merkel

  kolv till husqvarna 1651

  Såga in längs nätskärningen. Och bakifrån mot. Hitta en större bit som sågas ur som u med raka kanter som du lägger över det hela skarven blir på undersidan och i pistolgreppet. Var så jag tänkt göra. Och blev tipsad om. Men nu verkar bössan såld så kommer inte bli av.
 9. Viktor_K

  kolv till husqvarna 1651

  mja, i sådana fall (har jag fått höra) kapar man från bakkappan där den är som tjockast och fram till urtaget för tummen, sedan lägger man i en bit av motsvarande valnöt och lägger ådringen rätt. sedan kapar man kolven i underkant till den uppflyttade bakkappans underkant. Då skall det bli ganska osynligt. att limma mer än 2 stycken blir gärna lite pussel, jag måste dessutom förlänga kolven med 4 cm vilket kommer få det hela att se lite märkligt ut...Men visst, funkat hade det ju gjort men har gjort liknande på en A-bolt där jag byggde om från montecarlo till rak, längde kolven och förlängde pistolgreppet. Såg inte klok ut tyckte jag så den målade jag... Blev en ganska fräsig bössa, men tänkte mer sondera marknaden efter kolvar innan man börjar labba för mycket. Mcmillan är ju fint, men har förstått att de kräver importtillstånd, kanhända jag har fel. Går de att få med justerbar kolvkam på en sådan klassisk kolv?
 10. Glooie

  Växjö OCH 375 H/H

  Fabrikat på hylsor?
 11. Christian N

  prisbild sako Quad?

  Helt ärligt; jag vet inte 1500 för de lösa piporna, något för ev magasin, säg 11 för pangen, 1500-2000 för den lösa kolven, oklart om optiken men visst något för den med. Mina fria häftningar./C
 12. Hobelius

  Stekpannor i kolstål

  Sådär ja, inbrända och ready for service. Återstår att se om de är den heliga Graal eller ej!
 13. josc72

  Girjas vann striden om fjälljakten

  Den samiska kulturen och ett renbestånd att ekonomiskt överleva på, kan inte existera med den varg- och rovdjursstam vi skall hålla i Sverige i dag. Det är naturromantiker (naturmupparna) och regering och riksdag som tar död på samerna och dess möjlighet att leva i dag. Enda anledningen till att samerna gör allt de kan för att stänga vägar och fjällområden för turism på vårarna är att det inte går att skjuta rovdjur med turister i fjällen. Kaxigt att säga det men så är det. Samerna (jag säger också lappar utan att nedvärdera dem och den del av mig som också är lite lapp) kan inte säga det men det är anledningen. Skidturismen och den gigantiska stammen av varg, lo och järv på våren när kalvningen är igång går helt enkelt inte ihop. Men hur fan skall man kunna säga det till folk som inte begriper något?! Jag förstår samerna när de vill kunna styra över "sina" marker och djur själva.
 14. ozzian

  prisbild sako Quad?

  Absolut C,, ingen kritik,, vad anser du man får för hela paketet, och det är som allt mitt toppskick, nästan mint.
 15. ozzian

  Växjö OCH 375 H/H

  61 patroner 20 tomhylsor, 29 rhinokulor enligt polisen, bud? kan tänka mig sälja till barncancerfonden om ingen ger ok bud.
 16. Christian N

  prisbild sako Quad?

  Nya eller nästan nya ja och hos handlare men du undrar väl vad det säljs för eller vill du bara sätta pris? en kvadd, en range, eller någon annan för del delen är inte särskilt het, inte efter att Tikkan släpptes. Nåja det är upp till dig men du frågade och jag svarade, dina tankar om priset kräver en mycket intresserad och specifik köpare. /C
 17. MrT.

  Girjas vann striden om fjälljakten

  Dina frågor är berättigade, men jag har redan sagt att jag inte tänker fortsätta kommentera (!) i denna tråden. Av den anledningen får jag bli svaret skyldig. I all välmening; // T.
 18. KJE81

  Girjas vann striden om fjälljakten

  Nu blev jag nyfiken, vad är det för särrättigheter som romerna har? Så vitt jag förstår det så behandlas dom som alla andra medborgare? Frånsett förstås hur dom behandlas av rasister och liknande då.
 19. KJE81

  Girjas vann striden om fjälljakten

  Jag har som fått för mig att den bilden dom som vill bevara den samiska kulturen inte är denna mekaniserade hantering, men det kanske är det som är så mysigt? Renhjordar som vallas med helikoptrar och samiska skoterekipage med levande renar fastspända på öppna skoterkälkar (sett detta själv vid några tillfällen)...Eller så är det kåtorna, de samiska folkdräkterna, skidorna och trolltrummorna som man tänker på när man pratar om den bevarandevärda kulturen...
 20. TekDr

  Köpes: Sikte med BT och mil-riktmedel

  Låter klokt. jag är mest sugen på nåt billigt men prisvärt som kan få jobba nåt år på Sakon medans hus/barn tar merparten av pengarna innan den hamnar på 22:an 🤷‍♂️
 21. Nils l

  Girjas vann striden om fjälljakten

  https://youtu.be/JsgbhjsOig0 Norrmännen är mer frispråkiga. Här är en som är riktigt arg.
 22. MrT.

  Girjas vann striden om fjälljakten

  Du har alldeles rätt Lindgren, jag erkänner att jag är allt för dåligt insatt i detaljerna kring regelverket och allt övrigt som rör de renägande Samerna. Sanningen är att det mesta av min argumentation bygger mer på känsla än faktakunskap, därför lyfter på hatten och avslutar mitt engagemang i denna tråden. Det här med äganderätt och logik är ett ganska intressant kapitel, egentligen. Hur kan man "äga" skog och mark, egentligen !? Nej, jag är inte kommunist, inte ens i närheten, utifall att det kan tolkas som att jag skulle ha läggning åt det hållet. Väl mött i en annan tråd, Lindgren. I all välmening; // T.
 23. lindgren

  Girjas vann striden om fjälljakten

  Nu tror jag att du inte har koll på hur deras bidrag, och undantag ser ut.. därav att jag upplever att vi diskuterar päron och flygplan. Nope, men vissa delar av apanaget baseras på antalet renar. Så ju fler renar... Finns en rapport ang rennäring från 2006(?) Som säger i stora drag, för varje 1krona intjänat på renkött, har staten gett 6kr. Och bidraget är/var utformat så att fler renar , gav mer bidrag.. ska se om jag hittar länk. Jag är avundsjuk på dom, för att dom har bidrag och subventioner via blodsband, som ibland trumfar äganderätt och logik.
 24. ozzian

  prisbild sako Quad?

  jag kollade torsbo där stod det 3990? en range 14000kr extra kolv ?kr 2x Delta - 2x3500kr, så trodde ca 32k nytt?
 25. MrT.

  Girjas vann striden om fjälljakten

  Å ena sidan motsätter du dig att de renägande samerna skall få "apanage," samtidigt vill du begränsa deras möjligheter att på eget bevåg skaffa sig en såpass stor inkomst att dom kan leva som moderna renskötande samer, med allt vad det innebär av moderna tekniska hjälpmedel och boendeformer. Ser du inte att det finns en konflikt här !? Som jag tolkar det (utifrån vad du skriver), har samerna ett existensberättigande (i dina ögon) om dom inte ställer några krav, vare sig till renbete eller moderna maskiner som hjälpmedel för att underlätta själva hanteringen av renarna, bor i kåtor och åker skidor, därtill skall dom vara jävligt tacksamma. Och sedan förundras vissa varför det uppstår konflikt mellan renägande samer och "vanliga" Svenskar...
 26. Maichel

  Köpes: Sikte med BT och mil-riktmedel

  Kan inte släppa kikarsiktet så billigt! Då får det ligga kvar tills jag får tag på någon form av .22-pang. Parallax går att vrida ner riktigt lågt så det är därför det värmt min hylla så länge och samlat damm /M
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...