Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. culot

  Kliver ned i träsket

  Håll mig lite uppdaterad på vad som finns där framöver please
 3. Sjöfågeljägare

  30-06 eller 338wm

  Ja, jag skjuter inga mängder med svin/ år men mellan 6 och drygt 10 st. Ofta är det ganska stadiga galtar på mellan 85- 140kg och p g a att svinen accelererar i ”hästväg” när man bankar på så hinner de lätt 100 ++ meter vid raka bogträffar då bogblad är oskadda. De är egentligen inte mer hårdskjutna än annat klövvilt utan det är kombinationen av snabb acceleration, sparsamma blodspår ( fet och seg hud) samt att skotten ofta tas vid vak i svagt ljus som är dilemmat. Lägger man sen till kärr, bladvassar, majsfält på 2 m och granplanteringar så .... och natt.....hmm. Därför valet av 338wm,
 4. Today
 5. Ikväll (8/3) röstades Långhållsskytte (a.k.a. PRS) in som ny gren i Svenska Skyttesportförbundets gevärssektion vid gevärssektionens årsmöte. Grenen kommer även vara representerad i sektionsstyrelsen. Ska bli spännande att se hur det utvecklas men helt klart att skyttesporten behöver utvecklas och följa med i tiden! 👍
 6. tecno

  Dagens rätt

  Köttbullar och mos, sallad och givetvis rårörda lingon. Chateau communal.
 7. knallis

  Sako vixen - 56 tub. Vilka ringar?

  Väcker tråden, med en liten fundering jag har haft i många år. Har vid upprepade tillfällen läst i jakt och vapentidningar under många år, att man inte ska ha ett stort och tungt sikte på ett lätt vapen. Anledningen bland en del andra, är att bössan skulle bli "Topprank" och osmidig. Börjar med "Topprank": Jag vill mena att om man inte klarar av att hålla vapen med kikarsiktet lodrätt, är det dags att antingen styrketräna eller överväga mer stillsam sysselsättning. Osmidig: Om man inte ska montera ett tungt sikte på en lätt bössa, innebär det att tunga sikten ska monteras på tunga vapen. Då me
 8. OlaK

  Kliver ned i träsket

  Nu kommer det bli lätt för mig att få tag på krut (hoppas jag). SAKAB öppnar filial (Vintrosa jakt och skytte) strax utanför Örebro. 😁
 9. https://blickovernejden.wordpress.com/2021/03/07/den-totalitara-grona-entrismen-har-gjort-entre-i-det-svenska-folkhemmet/ Agerandet i Västmanlandsfallet kan näppeligen ses som en enskild händelse utan som en del av en struktur som alltmer liknar en stat i staten..
 10. henke67

  Lönnsirap

  Hade du Jim Beam hemma så var nog inte Jänkarwhisky så okännt territorium i alla fall... Men prova gärna även premiumvarianterna. Numer har ju tom Jack en "gentleman" variant. (Som är helt Ok)
 11. Patrik L

  Lönnsirap

  Borde bli någonstans mellan en halv och en deciliter. Ett tips om du ska filtrera: Jag tog en bit tunt bomullstyg i stället för kaffefilter och det gick betydligt snabbare och resultatet var likvärdigt. Sen är det bara att skölja rent med varmt vatten efteråt.
 12. Patrik L

  Lönnsirap

  Plockade fram gasoltuben till grillen och en extra brännare (från Jula, stor tung och bilig) igår. Kokade ner 30 liter på ca 5 timmar. Kokplatta hade nog funkat det med, men knappast lika fort. Vedeldat är nog det billigaste alternativet, speciellt som man bor i skogen, men då årets vedförråd börjar tryta och tiden var knapp så fick det bli gas. Nästa år så kanske man fått tummen ur i tid i stället för att få ett infall över dagen som nu.
 13. MarkusR

  30-06 eller 338wm

  Bra tänkt 👍
 14. OlaK

  Kliver ned i träsket

  Skulle nästan tro det. Är riktigt fint gjort.
 15. detstorabla

  Enzo the gwp

  Som vanligt med valp så går det upp och ner. Gäller ju att skynda långsamt. Inkallning funkar bra om man inte har för svåra störningar.Med en död råtta i munnen funkar varken inkallning eller stanna (än). Försökte inte ens... Idag lite passivitetsträning i ☀️ medan vi väntade på sonen. Funkar bra!
 16. Hobelius

  Lönnsirap

  Nu kokar mina 6 liter lönnsav på spisen, blir väl några matskedar sirap.
 17. killer_mouse

  Lönnsirap

  Slår nog ett slag för gasol isy speciellt iom att du kan styra temperaturen bättre än med ved/kol
 18. culot

  Kliver ned i träsket

  Om montaget av Cutts var välgjort sköt dom mkt bra, men även hyfsat kända Vapenverkstäder med Mästarbrev var inte riktigt i sin komfortzon när det kom till att montera cutts det kan jag skriva under på. Men jag tror den kunde köpas fabriksmonterad när det begav sig ??
 19. Hipshot

  30-06 eller 338wm

  Den här tråden är liksom klar och markerad för radering.. Flyttar in den i kulvapenarean för fortsättning 👍
 20. CG4000

  Längre drevtider!

  Där håller jag med, chansen är nog betydligt större att få en dålig tax än att få en drever som jagar ”dåligt” men får man till en duktig tax så är det att föredra enligt min mening, trånga bukter å fina drev för det mesta, men visst jagar man på stora marker som inte håller en relativt tät stam med det man ska jaga så är nog drevern att föredra
 21. karelsk blandning

  30-06 eller 338wm

  Jag hade gått på en trubbig kula ifall det blir att skjuta nära vassar och finns risk att träffa nånting sånt i mörkret utan att se. Skjutit mycket med woodleigh och inte blivit missnöjd med dom ännu, riktningsstsbila och expanderar rejält. Om du inte ska använda den till längre håll så skulle jag funderat på att använda mer trubbiga kulor. Jag testade 210gr ttsx i 338an och använt koppar i 9,3an med och är inte lika imponerad som många andra, är enda kulan jag haft som vinklat i 338an.
 22. MarkusR

  30-06 eller 338wm

  Då tycker jag du ska testa TTSX 225 😉
 23. Sjöfågeljägare

  30-06 eller 338wm

  Den får tuffa på i originalskick. Ja , det finns mycket att välja på. Jag vill inte ha hastighet över 850 men kan tänka mig senare att gå till 225 gr av någon bondad kula. Kanske Nosler Accubond.
 24. MarkusR

  30-06 eller 338wm

  Barnes TTSX är en mycket bra kula för kalibern. 185, 210 eller 225grainare är en smaksak. Jag har gått över från 185 till 225 i min 338-06Ai för att få ner hastigheten och mindre blodsprängt. God effekt men väldigt rena och fina sårkanaler med en kula som inte alls splittras.
 25. lsjonsson

  Hundbilder från Kalix

  Jag kan tillägga att han ska upp till ett område norr om Torneträsk och jaga med en same och en Nollåtta. Hur klarar nollåttan att åka skidor vet jag inte, men det är tydligen inte första gången han är med på resan.
 26. karelsk blandning

  30-06 eller 338wm

  Ska du använda den utan dämpare eller blir det att montera dit en? 250gr eller 300gr woodleigh är nog en kula som borde fungera perfekt, funderar själv att testa north fork I 338an.
 27. Yesterday
 28. Sjöfågeljägare

  30-06 eller 338wm

  Det blir vildsvin till 80% och övrigt vak på kron-och dovvilt. Studsaren kläs med ett Schmidt & Bender 8x56 belyst. Mina jaktmarker innehåller en del stora vassområden och vissa vallar är nära gränserna. Därför valet av 338wm , svinen hinner troligen inte så långt och det blir i alla fall mer av blodspår. Det är vak-, smyg- och åteljakt med den puffran.
 1. Load more activity
https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


×
×
 • Create New...