Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/07/2023 in all areas

 1. Även jag har blivit med wachtel igen, Brownie är 7 månader och bilden är faktiskt från premiärsläppet, lilljunior förvaltade. På samma jakt sköt den andra sonen en räv för henne. Har egentligen präglat mest på svin då det är det jag jagar mest, men rådjur är en talrik resurs så hon ska få jaga va 17 hon vill. LIte lagon halvkorkade hundar med god energi.
  12 points
 2. 5 timer i minus 12 grader🥶 Man er galen! 😎
  10 points
 3. Den 28 januari ska jag lösa ett gammalt bottenlån på mitt hus. Av nån jäkla anledning har det bara funnits kvar- jag tecknade lånen med 40 års amorteringstid då jag köpte huset. 40 år var så i.i.h. långt in i framtiden så det knappt gick att fatta- men där är vi nu snart. Tiden går fort när man har kul. Räntan är något på 1,7% och jag betalar några hundralappar i månaden. I stället för att förlänga lånet och få en ränta på 5-6-7% betalar jag det sista då: då är jag skuldfri. Det tänkte jag fira med att köpa en bil mera- för jag får garanterat inte fler licenser- så nån ny bössa kan det inte bli. 👍😂🇩🇰
  10 points
 4. Motorn går runt men det är ingen soppa fram när jag lossade på fuelrailen. Se över soppapumpar/filter och få igång den blir första steget, sen kolla golv och de bitarna då den stått sen 2017 varav sista åren på gräs 😔 Om den inte är rutten bortom räddning i golvet är det nog en del pyssel där iaf. Jobba igång bromsarna och försöka besikta den så den åtminstone är laglig att köra. Vidare blir det att riva ner dämpare/fjädrar, ev blir det coilovers runt om. Annars får det bli vanliga Bilstein. Bromsarna byts mot borrade och/eller slitsade mest för att det är snyggt. Riva ner toningen på rutorna bak. Senare blir det nog toning runt om med en ljus toning, typ 10-15% Lyfta ur inredningen och rengöra matta, stolar och baksäte samt övrigt invändigt ordentligt. Förhoppningsvis byta ut 18" R-fälgarna mot 17" Titan. Om Felix inte smashar bilen första året blir det nog rostlagning och lacka om den för att rullas in i garaget för att köras sparsamt framöver. Bortsett från bromsarna ska den vara så original som möjligt av det som syns. Det är planen men jag har aldrig följt en plan tidigare så det kommer säkert gå åt helvete med det här också. Men jag har en del kontakter så jag hoppas få en del hjälp då jag egentligen är rätt oduglig på att skruva.
  8 points
 5. Köpte mig ett gaim... så nu blir det inte brädspel för familjen i jul...
  7 points
 6. Runt perioden 1992-96 ungefär var jag väldigt aktiv i läsandet av framförallt Jaktjournalen men även JoF. Gick Jägarexamen 94-95 i Kungsbacka under Osborn Stockelberg som nog var rätt tajt med Holger Nilsson på JJ. John Duffs son Christopher gick samma kurs som mig. Hursomhelst - i princip alla mina influenser vad gäller kalibrar kommer från dessa tidningar under den perioden; både 300 Win Mag som var ett måste som första studsare till 458 Win Mag som blev andra kulvapnet. Denna kaliber som hade ”hart när 100% knockdowneffekt på buffel” enligt Stephan Ackerstierna i en JJ-artikel. Sånt imponerade storligen på en yngling. Sen har vi denna artikel som väckte mitt intresse för precisionsvapen. Märkligt nog har jag aldrig haft en 6 BR men däremot 22 och 6 PPC samt 6 XC och 6,5x47 m.fl. Kvar på bucket list är bl.a. en toppfågel. Drömt om toppfågel i över 30 år men aldrig kommit iväg förutom en gång med brorsan i Dalsland. Gick i lårhög snö hela dagen med 300 Win Mag på ryggen, inskjuten med Jaktmatch. Såg en flock orrar i en björk och vi trodde vi var smarta och smög mot dem i skydd, men vi lyckades inte. På hemvägen sen var vi skitsega. Brorsan körde Skoda Felicia pickupen och somnade på E6 vid Uddevalla. Jag satt jämte och somnade nästan samtidigt men märkte att vi var på väg ner i diket i mitten (inga räcken just där). Körde sönder typ fyra reflexstolpar innan vi kom upp på vägen igen Nåt av det farligaste jag varit med om. Hur som helst en fantastisk artikel och en av alla som satte djupa spår
  7 points
 7. Alltså.. jag körde ned till Österlen i mellandagarna varje år förr och jagade på detta viset.. Det åt och dracks en del men inte när det var ljust! Det var sjukt kul, stod på en busshållplats utanför Hammenhög och bankade gräsänder. Dagens smartaste passval, nyplöjd åker dvs en hel del hare men MÖRDANDE TUNGT att gå i skiten.. alltså stanna vid vägen 😎 Var sjukt kul, sign RW här på forumet.. (inte sett på väldigt länge) bor där nere så vi våldgästade honom. Jagade gäss, hare och tja allt möjligt faktiskt. Undrar om det inte var där nere jag sköt min första kanadagås? Minns att jag inte hade en j-la aning om hur man slog ihjäl en halvdöd gås som jycken hämtat. Slutade med att jag faktiskt sköt den.. efter att ha knackat den i skallen med förstocken ngr gånger 🙂 Hustrun fick medlemskap i JUG (Jägare utan Gränser) efter att under ett hardrev skjutit en hare nere i en ravin där det gick en å. Höjdskillnaden dolde för alla exakt vart haren avdagatogs. Jaktledaren för dagen meddelade att det vart ungefär ett skotthåll in på grannens mark Förjävla kul jakt.. kesslerring på stubbåker med typ 500 m sikt åt alla håll.. då sköter man sig, inget kladdande på för långa håll osv. Riktigt kul jakt!!
  7 points
 8. Kånkade hem ett vinterprojekt igår, en stendöd T-gul. Sonen fyller 18 i slutet av maj och förhoppningsvis blir det hans förstabil.
  7 points
 9. Som rubriken lyder har jag en stilla undran, finns det fortfarande jägare som håller denna jaktform högst? Med denna jaktform menar jag, hagelbössa, skyttelinjer, drevfolk och det mesta lovligt som både flyger och springer. Märker själv att jägare i min umgängeskrets inte ser det fina i den jakten på samma sätt som jag gör. Åtminstone inte majoriteten.
  6 points
 10. Jag vet precis vad du menar, jag hade 3 olika prenumerationer på jakttidningar från min 15 års dag, artiklarna då var på något sätt mer fängslande än idag. Har inte tidningen kvar men i någon av dom(måste ha varit i mitten av 90 talet) var det ett stor artikel om bisamjakt, den satte djupa spår som inte gick att lägga åt sidan. Året efter tack vare kontakter var jag i Piteå och jagade bisam och det var precis lika magiskt som i artikeln.
  6 points
 11. Helt klart för min del är att jakten och i slutänden dödandet förändrat mig. Något driver mig ut igen och igen nästan oavsett väder, trots stora kostnader sett till min totalinkomst, trots negligerande av relationer, arbete och barn osv. Jakten ger något speciellt. Korrelationen att avståndet till att döda en människa minskar kan GW ha för sig själv. Tvärtemot har jag blivit väl medveten om vad en kula eller kniv kan orsaka och det har sannolikt minskat sannolikheten att ge mig på medmänniskor. Även om den var rätt obefintlig från början. Min bil blev nyligen påkörd av en sparkcykelåkare när jag svängde runt ett hörn. Vaknade med någon slags panikångest 3 dagar i rad efter det. Det var inte mitt fel någonstans men ändå otroligt olustigt att någon annan tar skada eller är nära att ta skada. I det här fallet blev det bara lite armvärk för sparkcyklisten. Nej du GW, inte jag.
  5 points
 12. "Att inte inse att GW och Guillou är föredettingar är som att påstå att Persbrant och Lassgård är stora skådespelare..." Gammalt huddingeordspråk
  5 points
 13. Vackert eller ej, kan inte bestämma mig?
  5 points
 14. Nej, nej- det har skrivits om och ändrats vart 5:e år. Det var löptiden på amorteringen som var 40 år. Då jag köpte huset (1987) fick jag 12,75% ränta i Swedbank.... Och jobbarkompisarna undrade: hur kunde du få så bra ränta? Känner du nån på banken?
  5 points
 15. Ja det är ju lite overkill som förstabil, det medger jag. Men jag hoppas att om vi bygger ihop det här tillsammans och med vetskapen om att den ska bevaras så kanske kanske nånstans att han ändå kör med visst mått av förstånd. Vi får se, inget är hugget i sten. Det viktiga är att få ordning på den och låta den leva ett tag till. Just ja, automatlådan jävlas så troligtvis kommer vi klappa dit en manuell istället.
  5 points
 16. Ännu värre är det med bärmedlet som fördelar covid vaccinet runt i kroppen: det innehåller kvicksilver vilket gör det lättare för myndigheterna att spåra oss från satelliter....
  4 points
 17. https://blickovernejden.wordpress.com/2023/11/20/att-satta-raven-att-vakta-honshuset/ "Givet ovan beskrivna “utmaningar” för såväl samhälle som myndighet så kunde man ha hoppats att en luttrad polis med väl förborgade kunskaper och erfarenheter samt förtroende bland sina kollegor skulle satts vid rodret. Men tyvärr så är den som kommer att yttra: “-Givakt! Tack, jag tar befälet. Manöver!” istället sämsta tänkbara kandidat – nuvarande riksåklagare Petra Lundh. Anmärkningsvärt så uppges hon åtnjuta brett politiskt stöd, så även inom SD. Så varför är undertecknad då så skeptisk? Är det för att jag skulle vara en sexist som inte instämmer i den håglösa progressiva hallelujakören om att “-..det var dags för en kvinna..”? Nej för eget vidkommande spelar det högaktligen kvitta vad man återfinner mellan benen på vår rikspolischef, jag efterlyser kompetens såväl som respekt ämbetets oväld och sistnämnda återfinner man inte hos Petra Lundh. Undertecknad skall här beredvilligt klargöra för mina presumtiva läsare har jag har en uttalad bias gentemot riksåklagaren. Varför? Jo, i egenskap av jägare och landsbygdsvän ser jag det som höggradigt olämpligt att sätta en s.k. “vargkramare” och tjänstemannaaktivist som rikspolischef. Man bör nämligen ha i åtanke rättshaveriet kring skogsmagnaten Karl Hedin i vilket Petra Lundh förekom i kulisserna. Hon föreslog nämligen på eget initiativ att jaktbrott att skall klassas på samma nivå som terrorism, grovt narkotikabrott och mord i syfte att kunna sätta in hemliga tvångsmedel. Var då Karl Hedin skyldig till det han anklagades för och utsattes för vad som bara kan beskrivas som “förstärkta förhörsmetoder”? Nej. Ha samtidigt i åtanke att två höga befäl inom NOA i samband med detta ärende befanns skyldiga till tjänstefel. Minns likaså att Petra Lundhs make var en av de jurister som beslutade om just insättandet av hemliga tvångsmedel gentemot Hedin och att åtalet som sådant byggde på falsk tillvittnelse. I den sedermera friande domen i Västerås tingsrätt, som futilt nog överklagades av miljöåklagare Lars Magnusson, stod följande för en svensk kontext anmärkningsvärda ord att läsa: “Domstolen kommer inte i detta mål, eller i något annat mål, lägga den tilltalades politiska åsikter till grund för bedömningen av ett åtal.” Rådmannen David Viktorsson Harrby uttalade även följande om miljöåklagarens bevisbörda i ärendet: “-Vid vår bedömning av den bevisning som åberopats i målet har vi kommit fram till att åklagaren med sin bevisning inte har nått upp till beviskravet i brottmål.” I sanning anmärkningsvärda ord. Man behöver inte vara särskilt hemfallen till konspirationsteorier för att se det fanns bakomliggande politiska incitament bakom åtalet, att sonika tysta “en misshaglig jävel”, eller att omdömet i vartfall grumlats påtagligt p.g.a. de inblandade företrädarna för Justitias ideologiska skygglappar. Måhända målar undertecknad Fan på väggen men mina invändningar mot att utse Petra Lundh till rikspolischef är inte ogrundade. Vi lever i en tid där landsbygdsbefolkningen upplever sig alltmer maktlös, där en flerhundraårig livsstil blir allt svårare att upprätthålla p.g.a. polariseringen mellan stad och landsbygd. Att i detta läge sätta någon som dels är att definiera som “vargkramare” men som därtill låtit sina politiska åsikter komma till uttryck i sin yrkesgärning som högsta höns för Polismyndigheten är enligt undertecknads måhända inte alltför ödmjuka förmenande höggradigt oklokt. Lagen måste som bekant vara blind och vi har sett nog med exempel på olämpliga individer inom rättsvårdande instanser tidigare."
  4 points
 18. Dags att ge sig i kast med något nytt. Ska prova att tillverka älgsalami. Steg 1: halv gul lök (hackad), två klyftor vitlök (hackade), 4g torkad basilika, 4 st. krossade enbär samt 2g dextros åkte ner i en glasburk. Över detta hälldes 2 dl torr Sherry. Lock på och in i kylen i 3 dagar. 2kg älgkött putsades och tärnades upp i 3-4cm stora bitar. Blandades sedan med 46g nitritsalt. Delades upp i två batcher som sedan vacuumförpackades. In i kylen i 3 dagar. Så på söndag är det dags för steg 2.
  4 points
 19. Riktigt kul jakt! Brukar köra liknande på öin annandagen In med lite folk i en liten hage. Skjut de som kommer ut. Nöp en bock ett år och lite av min morbrors postlåda😁
  4 points
 20. Finns ju inget som slår en riktig skånsk bonnajakt 🙂 En jakt där det börjas med frukost och man knappt hinner igenom första hartrampet innan nån i blå overall och stålhättestövlar börjar fråga när det är dags för madadrevet 😂 Men visst, jag upplever lite samma, känns inte som att särskilt många längre uppskattar denna jaktform ..
  4 points
 21. Sako? Nu är de lågkonjunktur i Uppland!
  4 points
 22. Vid all tillverkning har man toleranser som man accepterar: min/max exempelvis enligt ISO. Det finns olika grader beroende på vart man behöver det: en vagnsbult har andra krav än en detalj till en rymdfärja. Olika tillverkare av ljuddämpare har olika mått: ASE UTRA och Hausken brukar vara ganska små. Danska Sonic exempelvis är genomgående VÄLDIGT stora i sina gängor och har stor avvikelse från dämpare till dämpare. En fabriksgänga ska naturligtvis vara så att en dämpare man köpte över disk med bössan ska kunna gå på direkt: annars skriver folk arga inlägg på internetforum och alla förståsigpåare tycken en massa. Om man har en gänga på en pipa som ligger på min måttet och en ljuddämpare som ligger på max kan jag lova er att den är väldigt glapp. OCH BÅDA HAR GJORT RÄTT: dom ligger inom ISO's toleranser.... Jag har alltid upplyst mina kunder att jag skär bara gängor på pipor om jag har dämparen med som ska sitta där- då skär jag efter den. Jag har också upplyst om att min gänga kan avvika från ISO standard: jag kan inte själv ha en glapp grej sittande på pipan där en liten grej kommer ut igenom med en hastighet av 900m/sec och snurrar 4000 varv runt sin egen axel pr sekund... Då ska mina kunder inte ha det heller- då får dom gå någon annan stans. Jag har också upplyst om att ifall dom byter dämparfabrikat, och inte får nya dämparen på pipan kan dom komma tillbaka till mig- då löser vi det. MEN om dom vräler ut sitt missnöje på internetforum först bortfaller den garantin. Då sätter man upp pipan I svarven som den satt då man gängade den, indikerar upp och hittar botten i en gänga med näbben av ett fullprofil skär, och skär den eller dom par hundradelar djupare som behövs för att nya dämpare ska gå på. Det är inte så svårt: bara man vet hur man ska göra. Detta gäller endast dämpare jag har gängat från början. 4-5 stycken härifrån forumet har vi löst det så: Bohman då han bytte till Hausken dämpare, Mattias Ledin och var det inte något med MarkusR också, och ett par andra. Dämpare jag INTE har monterat från början har jag mot en ersättning skuret och rensat upp gängorna med tapp eller snitt på respektive ställe. Det där med pasta och borstar och gnussa med stålull tar inte bort tillräckligt med material till att gängorna ska gå lättare funkar inte: en gänga låser på flankerna- INTE på topp och botten.
  4 points
 23. Ripa med shitake sås mm
  4 points
 24. Ser att du lutat rådjuret i 45 grader, kan du inte räkna ut lutningen på potatisarna med så vi får hela receptet? 😂
  4 points
 25. Räntor? Bilar betala man Cash!
  4 points
 26. Måste väl gå att felsöka ? Går det lika illa med köpeammunition ? (Om det inte är någon knäppkaliber som inte Norma ids hållas med) Går det bra så kasta dom gamla patronerna, går det lika illa så kasta bössan. 😁 Något måste i alla fall uppenbarligen kastas, bara att klura ut vad.
  3 points
 27. Jo men som kommunal viltvårdare så har jag lagstöd för att gå ned en klass i hanteringen.. sen hur man skohornar in min rävjakt under kommunalt paraply är nog en lika stor utmaning som att få 204:an att skjuta tumnaglar... Tröstar mej med att rävarna inte märker ngn skillnad på klassindelning.
  3 points
 28. Har tagit några i snarorna nu sista veckorna, den här nu på morgonen
  3 points
 29. JA det är så det fungerar ser hellre att eventuella vinster går till SVENSKA folket än utländska intressen
  3 points
 30. Den kommunisten bor i mig också. Skulle även kunna tänka mig en statlig bank för att få bättre styr på ekonomin. Det gör lite ont i min liberala själ, men jag övertalar den att vara pragmatisk.
  3 points
 31. Cynikern i mig säger: först pudel och om ett tag kommer ett nytt löfte om fantastiska nya åtgärder som vi får om S bara vinner valet. Ingen politiker pudlar sitt misslyckande och låter det stanna där. Då är man en looser.
  3 points
 32. Efter att varit på några vargmöten i mitt län kan jag nog säga att jag har ändrat uppfattning. Hade samma inställning som du tidigare. I mitt län har det skjutits minst 3 vargar i år på 28,an utan någon som helst inblandning av Billy batong. Tyvärr hänger det som alltid på personerna i ledande ställning på länsstyrelsen och deras tolkning av lagtexten och situationen. Men jag skulle inte tveka en sekund om vi fick ett angrepp på våra får.
  3 points
 33. Hipshot har väl aldrig brukat annat än CP-heta laddningar i röda registret på tex quickload, gärna pressa en bit in på lila med.
  3 points
 34. Rejält märke från utstötaren och blåst tändhatt Sluta genast använda dessa och gör en ordentlig felsökning.
  3 points
 35. I samband med en diskussion med min kusin som är vegetarian kände jag mig tvungen att tänka efter och fundera över varför jag jagar då hon som sådana människor gärna gör, ständigt är tvungen att komma med antydningar att det är ett felaktigt beteende hos mig. Att vi fortfarande har kontakt beror till stor del på att hon flyttade till Nicaragua för 30år sedan och att vi bara hörs av via mail vid enstaka högtider under året. Jag skickade en bok till henne om och av en kvinna som var precis som hon, man ska inte döda oskyldiga djur men man ska ge pengar till att återinplantera vargen osv, osv. Efter att hon träffade sin nuvarande man såg hon dock ljuset då han var jägare och tog med henne på jakter i USA och Afrika. Boken handlar om deras resa till Tanzania för att jaga och hennes möda att rättfärdiga dödandet av djur för sig själv. Som många andra hävdar hon att det inte är dödandet som är viktigt, det är själva upplevelsen i guds fria natur (hon är amerikan, dom tror att han finns) som är själva grejen med jakt. Många i Sverige säger ju samma sak, man är ute för att träffa jaktkamraterna och grilla korv över öppen eld. Jag jagade i ett gäng i många år och på den marken sköt jag kanske ett femtontal älgar. Andra som hade varit med lika länge eller ännu längre lyckades skjuta någon enstaka älg under samma period. Det fick mig att komma till slutsatsen att själva dödandet i jakten eller målet med jakten är viktigt för mig för att det ska vara en lyckad jakt. Sedan finns det då tydligen andra som inte verkar vara särskilt intresserade av samma slutmål som jag och sitter på passet och täljer på sin grillpinne.
  3 points
 36. Sånna här inlägg måste man bara älska även om jaktintresset somnat av och vapen och skytte hägrar inte det heller för tillfället, men inlägg som detta får mig att drömma mig tillbaka till stunderna med min 6mmBR där jag i princip kan få upp samtliga vilt på näthinnan. Det va en jävlar bössa så fin 🥰
  3 points
 37. Laddade lite Stålpoletter igår, och jag blev jävligt varse att min top notch hageldoserare inte gillar stål. När jag tyckte hagelpelaren låg lite högt i hylsan innan stängning så kontrollmätte jag och det var skillnad på 1-1,5gram. Men jag drog mig till minnes ett trick Stefano på OMV.it sa till mig en gång , " dela upp dosen i 2 små doser" Så jag provade med 2 x 14,3 och det funka skitbra, samma funkar även för bly om man vill öka noggrannheten.
  3 points
 38. Bao Bun/ porkbelly/ picklad lök/ vårlök/ hoisin/ srirachamayo/ rostad lök/ kimchi/ jordnötter
  3 points
 39. Ja men du räknas ju inte in här.. Har ni andra vägarna åt nordvästra hörnan av skåne så hör av er!
  3 points
 40. Bra att han är tydlig! Hoppas han står för det. Blir enklare så.
  3 points
 41. Skräm bort dom för fan: om vi inte får så många nya jägare går arrendeprisen ned när det inte är så många om budet 😂
  3 points
 42. Det smugglas fortfarande... Men det landar oftast i kuststäderna. Transporter dödar vinster...
  3 points
 43. https://blickovernejden.wordpress.com/2023/11/15/forbjud-barnen-att-titta-in-i-kottdisken/ "Igår stod att läsa i Aftonbladet en debattartikel signerad “miljöentreprenören” och samhällsdebattören Misha Istratov med titeln Förbjud barn att vara med på jakt. Enligt Istratov strider nämligen detta mot FN:s uppdaterade barnkonvention som stipulerar att barn skall skyddas från “alla former av fysiskt eller psykiskt våld, skada eller övergrepp, vanvård eller försumlig behandling, misshandel eller utnyttjande, inklusive sexuella övergrepp.” Miljöentreprenören är nämligen förfärad över hur “svensk media översköljs av reportage med barn som jagar. Föräldrar ställer stolt upp barnen på fotografier med dödade djur”. Helt uppenbart så lever Istratov och undertecknad i två helt separata verkligheter? För egen del var mitt jobb vid 7 års ålder att ta ut tungan på älgen då jag hade lagom stora händer, jag nackade, tog ur och nappade min första tupp i samma ålder och jag tog min Jägarexamen vid 14 och fällde min första råbock vid 15. Jag är en bondpojk, för såväl min som mina föräldrars del var dylika bestyr en naturlig del av en agrar uppväxt. Kött kommer nämligen inte från kyldisken på ICA, det kommer från ett djur som en gång haft ett bultande hjärta. Men om man får tro miljöentreprenör Istratov så skall barn hållas från den krassa verkligheten, måhända med intentionen om att sedan göra valet att bli vegan eller hämta sitt animaliska protein från insekter? Inställningen känns i paritet med att intala unga att jultomten finns t.o.m. den dag de fyller 18?"
  3 points
 44. https://blickovernejden.wordpress.com/2023/11/14/rodgron-hatpropaganda/ "Idag hölls debatt i riksdagen i vilken statsminister Ulf Kristersson (M) påpekade att vi som samhälle inte kan vara toleranta mot intoleranta utöver att rikta skarp kritik mot Socialdemokraterna och inte minst mot ovan nämnde S-märkte riksdagsledamoten Jamal El-Haj. Den konferens i Malmö som sistnämnde deltog på tidigare i år, en konferens som t.o.m. Palestinas ambassadör i Sverige Rula Almhaissen, själv tillhörig “det kära systerpartiet” Fatah, beskrivit som en “Hamas-konferens” har fullt rimligt ställt frågor om El-Hajs faktiska lojaliteter. Enligt oppositionsledaren Magdalena Andersson (S) finns det däremot “ingen i detta land som gjort så mycket som han” mot terrororganisationen Hamas. Verkligen? Är det därför man kunnat se El-Haj sittandes brevid Amin Abu Rashid, en av Hamas främsta företrädare i Europa, en man som greps i juni 2023 i Nederländerna misstänkt för terrorfinansiering genom att ha förmedlat stora belopp till Hamas? Att diplomatiskt legitimera en terrororganisation med sin närvaro är höggradigt ideologiskt problematiskt, i synnerhet om vederbörande dessförinnan avrådits från just detta av sitt eget parti. Men istället för att försöka tråckla sitt parti ur den trovärdighetsmässiga rävsaxen genom att avgå så har dock som redan påtalats El-Haj polisanmält den moderate riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm för grovt förtal – och detta med uppbackning från partiet. Socialdemokraterna förefaller alltmer ha målat in sig i ett hörn varför man nu synbart försöker löpa linan ut vilket tarvar än fler teatraliska utspel likt det Magdalena Andersson (S) med tårar i ögonen och gråt i rösten bjöd på idag: “-Ulf Kristersson, anklagar du Jamal El-Haj för att vara en terroromantiker? Hans sonhustrus familj utplånades för några dagar sedan. 36 personer. I det här fruktansvärda kriget. Du menar att han är en terrorromantiker som står bakom Hamas, det är en fruktansvärd anklagelse." Kristersson kritik är dock rättmätig och hans påpekande om att det borde besvära oppositionsledaren att det synbart finns terrorromantiker inom hennes parti är inte obefogat. Som sagt, vilket tankegods härbärgeras inom oppositionens led när t.ex. företrädare för SSU på 1:a maj skanderar “-Krossa sionismen!” och sjunger om att “skjuta raketer”? För eget vidkommande skulle jag snarare se situationen som en möjlighet för en nödvändig repositionering inom svensk arbetarrörelse, att göra upp med våldsbejakande revolutionsromantik som vissa företrädare hemfaller till och försöka laga det ideologiska självskadebeteende som partiet åsamkat sig själv genom att ta islamister vid sin barm? Men synbart får vi istället teatraliska tårdrypande utspel med vidhängde känslomässiga anspelningar, måhända på grund av vetskapen att partiet alltmer gått från att vara ett för löntagare till ett dito för bidragstagare?" Andersson verkar ha tagit lektioner vid Dramaten?
  3 points
 45. Rådjurs innanlår 45°, potatisgratäng och sås gjord på stekflottet, honung, kalvfond och en skvätt mjölk (hade glömt köpa grädde)
  3 points
 46. Om jag tillåter mig att gissa i vilken del av landet som du håller till, baserat på ditt användarnamn på forumet, så tror jag att du och Faxe inte agerar på exakt samma del av bostadsmarknaden. 😉 MVH Alias
  3 points
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...