Jump to content

Korvrecept från hela värden !!!


Guest Janne B

Recommended Posts

Guest Janne B

Här kommer det en länk till alla er som ÄLSKAR korv och att gillar att tillverka den !!!!

http://salsus.se/

Bara till att klicka på den svenska flaggan och ni får upp en meny på höger sida med all värdens korvar alt.... söka på var land för sig.

Och hittar ni inget som passar här..... tror jag faan ni är "smygveganer" :wub::wub:

Janne

P.s

Är det nu nån ordning på vår Moderator på denna sida så klistrar han den DIREKT !!! ;)

Link to comment
Share on other sites

I egenskap av mod och korvälskare som gör sina egna korvar klistrar jag givetvis denna eminenta tråd direkt! :)

- Keep stuffing!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

STOPP en halv <_<

Hur har jag kunnat missa detta? :D

Nästa projekt till grillen, hemstoppad korv :D

Link to comment
Share on other sites

STOPP en halv :D

Hur har jag kunnat missa detta? <_<

Nästa projekt till grillen, hemstoppad korv :o

Mycket godis :wacko:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ååh, äntligen hittade jag tillbaka till den sidan jag letat så länge efter! Tack!! :wub:

Link to comment
Share on other sites

Här borde jag ju ha varit lite aktiv nu i veckan när jag köpt mig en liten köttkvarn med korvhorn.

Först blev det hjortkorv, kryddad med timjan och hela senapsfrön. lite mesig men go smak.

Nr2: lammkorv med koriander, vitlök, rosmarin, chili, + nåt mer. God men också lite mesig.

Nr 3: köpte kycklinglever- mage- och hjärta. kryddad med massor av vitlök och färsk chili. inte mesig men ändå inte perfekt.

Detta de första två dagarna med nya köttkvarnen, fortsättning följer.

Link to comment
Share on other sites

Glöm inte att tillsätta ister/ryggfett när ni stoppar era viltkorvar!

Annars får ni problem att transportera smaken till munnen samt att de kan bli lite torra...

I Löve korv :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Nu på lördag är det den stora kôrvstôppar-dagen hemma på gårn :D vi blir ett gäng på 7-8st som träffas å gör kôrv å dricker glögg, vin, bärs å whisky och sen äter lite gött på kvällen :D

Brukar bli fläskkôrv, bergslagskôrv å älgkôrv.. Den sistnämnda röker vi och den är ett måste på julbordet.

Mycket trevlig tradition, lr vi håller på att göra de till tradition.. Blir 5 året iår tror ja :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Gör gärna egen korv, skiten man hittar de flesta kyldiskarna är inte "korv" utan klassas under EU-direktivet om cylindrisk-fett-emulgering... Varför kan vi inte ha RIKTIG kött-korv i butikerna?

"Dennis-korv" suger!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
  • 2 years later...
  • 4 months later...

Korv för Julbord och som tillbehör till drycken en skitsnackarkväll... gör inget om den funkar vid lägerelden också. Vad rekommenderar ni? Jäsa? Röka? Både och? Tänker nog köra rådjur, vildsvin. Kanske t.o.m. Björn. Men inte säker... tipps?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
21 hours ago, tecno said:

Dags för några Frankfurters


DSC_0605.thumb.JPG.c9a1d0f1473332764fbfb2d720ead2e5.JPG
 

DSC_0606.thumb.JPG.c0548cd2df515f617a4609d10e37941b.JPG

 

Alspånsrökta, smaken är det inget fel på och ser ju klart ut som  hemma gjorda wurrar.

Behöver fixa till ett nytt längre tunnare horn för att få till denna korven.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...