Hoppa till innehåll

Dagens rätt


qvarnhill

Recommended Posts

Fläsk lägg är riktigt bra.

Jag har gjort nån gång att köra det på låg värme i ugnen en stund, sen in i grillen med rök spån och glaze på. Blir riktigt bra om man ids och har tid.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Enkelt i solen.

Gjorde, nä! Lämnade in te Åkes Hemchark från förre grisen för att transformeras till Falukorv. Blev väldigt bra. /P

dagens.JPG

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

1 hour ago karelsk blandning sa:

Det där gröna på kanten förstörde bilden lite.

Men du.

De ä lugnt.

Jag lägger inget på tallriken jag inte tycker om.

De ä ingen miljöpartist. De ä gurka. De ä gott. 😉 /P 

  • Like 1
  • Haha 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

2 hours ago PAS sa:

Men du.

De ä lugnt.

Jag lägger inget på tallriken jag inte tycker om.

De ä ingen miljöpartist. De ä gurka. De ä gott. 😉 /P 

Instämmer! Gott med gurka.:wub:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

På 2023-05-14 at 22:39 karelsk blandning sa:

Fläsk lägg är riktigt bra.

Jag har gjort nån gång att köra det på låg värme i ugnen en stund, sen in i grillen med rök spån och glaze på. Blir riktigt bra om man ids och har tid.

Brukar koka ca 1.5-2 h beroende på fortsatt tillagningsmetod. Grillen blir jäkligt gott om man stänger locket och har mest indirekt värme men lite kol under köttet så att vätska som droppar med evaporerar på kolet och skapar en trevlig ”köttrök” utan att det blir brand i grillen

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

7 hours ago MagnusN sa:

Brukar koka ca 1.5-2 h beroende på fortsatt tillagningsmetod. Grillen blir jäkligt gott om man stänger locket och har mest indirekt värme men lite kol under köttet så att vätska som droppar med evaporerar på kolet och skapar en trevlig ”köttrök” utan att det blir brand i grillen

24 h i sous vide och sen göra crackling av svålen är det bästa jag testat med fläsklägg.

Rotmos, öl, snaps och grovkornig senap till.

/M

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Idag blev det grillad välhängd rostbiff från dov. På grillen hamnade även lite vitkål i folie. Kokta potäter till detta och en kall öl satt som en smäck 

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

1 hour ago PAS sa:

Easy coocking!

Blev inspirerad av Exabit’s tonfisk och någon här inne’s minnen av tonfisk, gräddfil å citronpeppar.

 dagens1.thumb.JPG.2f348fe3a5131e683f44d08f2ff25144.JPG

Hmmm! Det har jag aldrig gjort förut. Så, då fick det bli tonfiskröra, sallad, lök, nå hetar röd sås ifrån köksdörr’n å Libabröd = Tonfiskrulle juh. Vart bra. /P

 dagens2.thumb.JPG.3cce7d535c200cbec021b9aa0ac3afa8.JPG

Ser fint ut :) 

Blev en burk fiskbullar i räksås förut faktiskt, mixad med en burk tonfisk i olja (lät oljan rinna av först förstås).

Sen har jag köpt äggvita på flaska för första gången :ph34r:. Tänkte prova att steka ägg med bara vitor så man slipper trycka i sig sex st. äggulor i samma veva.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Plättar m hjortronsylt (förra årets), gammeldags vaniljglass, grädde o mjölk!:wub:

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...