Popular Post TekDr Posted January 11 Popular Post Share Posted January 11 Skönt med maskiner som kan jobba åt en när man inte är hemma… fick dock både stycka och salta grisen… 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAS Posted January 16 Share Posted January 16 Frysboxinventering blev måndagslyx. Älgstek med gräddsås. /P 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tecno Posted January 17 Share Posted January 17 Lite firre me mos 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsjonsson Posted January 17 Share Posted January 17 1 hour ago tecno sa: Lite firre me mos ...och det är väl hemmagjort mos o inte pulvermos? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsjonsson Posted January 17 Share Posted January 17 Idag blev det hemmagjord kebabpizza, med egengjord sallad o lättöl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tecno Posted January 17 Share Posted January 17 55 minutes ago, lsjonsson said: ...och det är väl hemmagjort mos o inte pulvermos? pulver mos, välkryddat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabit Posted January 17 Share Posted January 17 På 2023-01-11 at 18:14 TekDr sa: Skönt med maskiner som kan jobba åt en när man inte är hemma… fick dock både stycka och salta grisen… Hur användbar är en slik maskin egentligen? Funderar på att skaffa en likadan som din, men min fru mobbar mig och säger att jag inte kommer använda den Jag tänkte avverka alla frysta rådjurskadaver i en slowcooker så man kan få ut de eländena ur frysboxen Borde väl gå att stoppa ner hela bakskånkar med ben och allt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TekDr Posted January 17 Share Posted January 17 7 minutes ago exabit sa: Hur användbar är en slik maskin egentligen? Funderar på att skaffa en likadan som din, men min fru mobbar mig och säger att jag inte kommer använda den Jag tänkte avverka alla frysta rådjurskadaver i en slowcooker så man kan få ut de eländena ur frysboxen Borde väl gå att stoppa ner hela bakskånkar med ben och allt? I sig är den skitbra, men jag är rätt kass på att komma ihåg att jag har den… Men är man bara lite driven så plockar man upp fryst kött kvällen innan som får tina över natten så man kan bryna till lite snabbt innan man slänger det i slow cooker före jobbet så sköter den sig själv under dagen och maten till kvällen blir en enkel affär. Det som begränsar är egentligen storleken på grytan, speciellt om du ska köra hela rådjursben, så köp en tillräckligt stor helt enkelt. alternativet är en rejäl ”dutch oven” som du sätter i ugnen på låg värme under dagen på samma sätt som slow cookern. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabit Posted January 17 Share Posted January 17 2 minutes ago TekDr sa: I sig är den skitbra, men jag är rätt kass på att komma ihåg att jag har den… Men är man bara lite driven så plockar man upp fryst kött kvällen innan som får tina över natten så man kan bryna till lite snabbt innan man slänger det i slow cooker före jobbet så sköter den sig själv under dagen och maten till kvällen blir en enkel affär. Det som begränsar är egentligen storleken på grytan, speciellt om du ska köra hela rådjursben, så köp en tillräckligt stor helt enkelt. alternativet är en rejäl ”dutch oven” som du sätter i ugnen på låg värme under dagen på samma sätt som slow cookern. Ok, tackar för de svaren. Såg i instruktionsboken att man inte får lämna den utan tillsyn Men alla verkar ju göra det ändå. Undrar om hemförsäkringen täcker det om huset brinner ner? Ok, så då krävs en ännu större alltså. Jag får nog mäta lite och se hur mycket jag kan kapa benen. Vore ju trist med en enorm maskin bara för att ha till ett fåtal bakskånkar (sjukt vad lat jag är när det gäller rådjur ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsjonsson Posted January 17 Share Posted January 17 53 minutes ago tecno sa: pulver mos, välkryddat Nu blir jag besviken på dig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post qvarnhill Posted February 2 Author Popular Post Share Posted February 2 Vilken rikedom att ha härligt viltkött i frysen, man tar bara fram nå't och hamnar i himlen! Idag blev det kronhjortspannbiff med stekt lök, lite steksky, kokt potatis och smörgåsgurka. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tecno Posted February 10 Share Posted February 10 Dagens enkla men goa middag 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsjonsson Posted February 10 Share Posted February 10 1 hour ago tecno sa: Dagens enkla men goa middag Tjock grillad med pommes ser det ut som??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tecno Posted February 11 Share Posted February 11 15 hours ago, lsjonsson said: Tjock grillad med pommes ser det ut som??? Gott gotti gott gott med lite senap, ketchup och bea 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsjonsson Posted February 11 Share Posted February 11 21 minutes ago tecno sa: Gott gotti gott gott med lite senap, ketchup och bea Bostongirka istället för bea för min del tack. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tecno Posted February 12 Share Posted February 12 On 2/11/2023 at 10:34 AM, lsjonsson said: Bostongirka istället för bea för min del tack. eller bea+ketschup - majonnäs gurka - räkmajonäs röra = finns många sätt att flå den katten med 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAS Posted February 12 Share Posted February 12 Gött mos å innanlår på rå ble de te söndamidda. /P 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Islänningen Posted February 12 Share Posted February 12 Blev ganska sugen på fläsklägg efter diskussionen i en annan tråd. Med riktigt rotmos.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsjonsson Posted February 15 Share Posted February 15 Dagens middag kommer att bestå av kokt potatis, sill o kokta ägg. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post fubar Posted February 15 Popular Post Share Posted February 15 Dagens lunch blev. Pulled Tjäder med Kantarellsås, ugnsstekt potatis med timjan, picklad rödlök och rårörda lingon. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindgren Posted February 15 Share Posted February 15 1 hour ago, fubar said: Dagens lunch blev. Pulled Tjäder med Kantarellsås, ugnsstekt potatis med timjan, picklad rödlök och rårörda lingon. lät, nästan onödigt gött!... fan vad hungrig jag blev! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fubar Posted February 16 Share Posted February 16 15 hours ago lindgren sa: lät, nästan onödigt gött!... fan vad hungrig jag blev! Var det också, underbart att äta tillsammans med arbetskamrater med allehanda suspekta anrättningar i lådorna. Och framför allt framför min vego/eko/grönskasätar kollega.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post PAS Posted February 16 Popular Post Share Posted February 16 Rå-Stroganoff å rabarbersaft. /P 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post exabit Posted February 17 Popular Post Share Posted February 17 Detta satt fint Lite oroad till en början dock 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsjonsson Posted February 17 Share Posted February 17 3 hours ago exabit sa: Detta satt fint Lite oroad till en början dock Har du lyckats med bedriften att skjuta ett skarpt skott i frugan och bli pappa till ett flickebarn??? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.