Jump to content

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
Posted

Nu har vi ätit anka och ”biffsmågen” vilket jag antar är svensk/dansk/kinesiska för komage :D Syltan ligger trots allt på Hönö :D 

Men det bästa (inramat) ligger i frysen :D 

IMG_3268.thumb.jpeg.7b2645c7e897df2f2e74205edb6025ce.jpeg
 

IMG_3270.thumb.jpeg.6832b17dcd761d65c83526b6b8633614.jpeg

IMG_3269.thumb.jpeg.e11abd7c18e3e5eee7969364d6cb1681.jpeg

  • Like 2
Posted

Käkade komage för första gången i Ungern, rätt gott med en lite spänstig textur. Gissar väl att kryddor spelar roll, vad tyckte du själv?

Posted
1 hour ago MKJ sa:

Käkade komage för första gången i Ungern, rätt gott med en lite spänstig textur. Gissar väl att kryddor spelar roll, vad tyckte du själv?

Det är så kryddstarkt så man känner inte vad det smakar. Detta är nog 20:e gången jag äter mage så inget nytt. Håller me dom att texturen är intressant :) Funkar bra i hotpot också.

Posted

Provade ko mage när jag var i Peru.
Inget jag vill testa igen. Konsistensen var allt annat än tilltalande smaken gillade jag inte heller.

Där emot marsvin var riktigt gott.

 

  • Like 1
Posted
6 hours ago Droggot sa:

Provade ko mage när jag var i Peru.
Inget jag vill testa igen. Konsistensen var allt annat än tilltalande smaken gillade jag inte heller.

Där emot marsvin var riktigt gott.

 

Marsvin är kunglig mat! 👍

Posted
2 hours ago qvarnhill sa:

Marsvin är kunglig mat! 👍

Tumlare? Ja det har jag ätit för länge sen 😉

Posted
19 minutes ago Dansken sa:

Tumlare? Ja det har jag ätit för länge sen 😉

Kallas inte dom för Kölsvin ? 

Skit samma...dom är nog goda ändå. 😃

Posted

Det är inte många kvar nu- dom är väl rödlistade....

Posted
3 hours ago Dansken sa:

Tumlare? Ja det har jag ätit för länge sen 😉

Näe, inte tumlare utan råttor, typ... Utan svans! De har sitt svenska namn för att de fanns med på båtar som färsk proviant, namnet från MARE - hav och svin för vad de skulle ersätta... Dumt att ha en stor gris med sig på sjöresan. Inte helt ovanlig föda i sydamerika.

Posted

Då stora segelfartyg fraktade gods, spannmål och gödsel på "dom 7 haven" hade dom faktisk gris/ar med sig: dom bodde i en bur och levde av matavfall: besättningen fick färskt kött 2 gånger på en resa: när dom åkte hemifrån, och när dom var längst borta- för då slaktades grisen.

Det var det enda sätt att hålla köttet färskt. Resten av tiden åt dom saltat kött- ofta kallat "buffelkött" som skulle vattnas ut ett par dagar innan det gick att koka så det blev ätbart. Det finns exempel på att sjömännen har täljt figurer ur det hårt saltade buffelkött på sina frivakter.

Jag tänker ibland på hur rädd grisen måste ha varit i sin bur när det var storm på havet.

  • Thanks 1
Posted

Brukar ta rätt på tarm och använda vid kokning av korv.

IMG_20240106_144049.thumb.jpg.be5304580d43dbe0210ad45fbfc33ffc.jpg

Det gick till och med utan att dom sprack gången här.

Mest kul är det göra dem och nån blir alltid glad då jag brukar skicka åt dem som inte gör sånt själv.

  • Like 1
Posted

Pastagratäng, blandfräs - lök - vita bönor - tricolor skruvar - äggmjölk/creme fraiche och gratängost.

 

PXL_20240109_163045646.jpg

  • Like 2
Posted

Yess!

Grille på G.

 dagens1.thumb.JPG.e7afddaf9d89cf994650ac4a5001fbe4.JPG

Sonen med flickvän på besök innan de drar de te Nya Zeeland, studier.

Detta måste ordentligt kungligt firas. Så, fram med grillen å bla ryggbiff på rå. Jag fixar ute å de fixar mer inne.

 dagens2.thumb.JPG.1710d2a3b64d506974473b0b6ec3deb1.JPG

Tuta rött till. Bra onsdag. /P

  • Like 1
Posted
2 hours ago Ken1 sa:

I qvarnhills ära 

20240113_163034.jpg

Dä va rediga fläskbitar... ❤️

  • Haha 1
Posted

Köpte Siaglass KolaHavssalt men tyckte att den var rätt mjäkig i smaken. Kompletterade med lite flingsalt för extra sälta och lite textur och lite chili chipotle för en uns hetta och rökighet. Blev klart intressantare smak och textur! 👍

 

MVH

Alias

Posted
På 2024-01-14 at 19:44 exabit sa:

Grisfötter och steam bread. Riktigt gott! :yes: 

IMG_3552.thumb.jpeg.b769fc7cf73993b473a21d7b1150f183.jpeg
 

IMG_3553.thumb.jpeg.53f0382aa1c859a8ba8e507225c20a74.jpeg

IMG_3554.thumb.jpeg.fbc94032b378abd6c635ee093795ec12.jpeg

IMG_3556.thumb.jpeg.b8e1eb28f7faf3b3c11b85cfda0f0c46.jpeg

Måste medge att jag blev lite nyfiken;

Ungefär hur mycket på grisfötterna är ätbart (utifrån före-/efterbilderna så såg det ut att vara mer än vad jag spontant hade gissat)?

Hur är de kryddade och hur är de tillagade?

Vad är det för fyllning i degknytena?

 

MVH

Alias

Posted
6 minutes ago alias sa:

Måste medge att jag blev lite nyfiken;

Ungefär hur mycket på grisfötterna är ätbart (utifrån före-/efterbilderna så såg det ut att vara mer än vad jag spontant hade gissat)?

Hur är de kryddade och hur är de tillagade?

Vad är det för fyllning i degknytena?

 

MVH

Alias

Man äter allt löst på grisfötterna, men frugan är duktigare än jag på att få loss allt. Så mycket skinn, fett och massa ligament. Mycket bra kollagenkälla med allt vad det innebär. Just dessa och degknytena fick vi av Lijuns väninnas svärföräldrar som är i Sverige ett tag. Soja, Szechuanpeppar, anis, kanel, socker, ingefära, purjolök för att tillaga grisfötterna.

Fyllningen i degknytena var selleri, fläskfärs, morötter, ingefära, purjolök och nåt pulver med 13 olika kryddor för att undertrycka blodsmaken i fläskfärsen.

  • Thanks 1
Posted
4 hours ago, tecno said:

PXL_20240121_143221633.thumb.jpg.37e7f34cb1bd445e5f064b698dd2a490.jpg

Vart typ 8 portioner välsmakande körvsuppe med lite av varje ;)

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...