Jump to content

Dagens rätt


qvarnhill

Recommended Posts

Fy f-n... fick en "snilleblixt" igår och skulle prova nödprovianten som middag. Tog en ansenlig mängd surkål (antagligen åt helvete för mycket) och en burk pressad skinka. Var nog nåt av det äckligaste jag ätit, men jag lyckades trycka ner alltihop. Nån timma senare började magen balla ur. Tror jag knäckte tarmarna för jag fick springa i skytteltrafik till toa hela kvällen :down: Typ sju besök blev det...

Imorse vaknade jag med smärtor i nedre buken.

Aldrig mer surkål säger jag bara :sick:

IMG_3882.thumb.jpg.39fd539711748094abf5369a787939fa.jpg

IMG_3889.thumb.jpg.cba173921c4c715a6789d00227645d84.jpg

  • Haha 2
  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, exabit said:

Fy f-n... fick en "snilleblixt" igår och skulle prova nödprovianten som middag. Tog en ansenlig mängd surkål (antagligen åt helvete för mycket) och en burk pressad skinka. Var nog nåt av det äckligaste jag ätit, men jag lyckades trycka ner alltihop. Nån timma senare började magen balla ur. Tror jag knäckte tarmarna för jag fick springa i skytteltrafik till toa hela kvällen :down: Typ sju besök blev det...

Imorse vaknade jag med smärtor i nedre buken.

Aldrig mer surkål säger jag bara :sick:

IMG_3882.thumb.jpg.39fd539711748094abf5369a787939fa.jpg

IMG_3889.thumb.jpg.cba173921c4c715a6789d00227645d84.jpg

Aldrig mer === TUNNIS!

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago exabit sa:

Fy f-n... fick en "snilleblixt" igår och skulle prova nödprovianten som middag. Tog en ansenlig mängd surkål (antagligen åt helvete för mycket) och en burk pressad skinka. Var nog nåt av det äckligaste jag ätit, men jag lyckades trycka ner alltihop. Nån timma senare började magen balla ur. Tror jag knäckte tarmarna för jag fick springa i skytteltrafik till toa hela kvällen :down: Typ sju besök blev det...

Imorse vaknade jag med smärtor i nedre buken.

Aldrig mer surkål säger jag bara :sick:

IMG_3882.thumb.jpg.39fd539711748094abf5369a787939fa.jpg

IMG_3889.thumb.jpg.cba173921c4c715a6789d00227645d84.jpg

Den ska stekas med lök, äpple och honung och sen ätas med stekt potatis och körv.😎 eller ägg och körv om man ligger åt det karnivora hållet.😊

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago sidelock sa:

Den ska stekas med lök, äpple och honung och sen ätas med stekt potatis och körv.😎 eller ägg och körv om man ligger åt det karnivora hållet.😊

Oops :ph34r: Jag åt den som den var rätt ur burken. Surt som f-n var det. Detta kanske förklara den tråkiga smaken av aceton och det faktum att jag nästan dog...

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago exabit sa:

Oops :ph34r: Jag åt den som den var rätt ur burken. Surt som f-n var det. Detta kanske förklara den tråkiga smaken av aceton och det faktum att jag nästan dog...

Om du syrar din egen vitkål och kan ta den direkt när den är färdig så kan du äta den så.😊

Den du har där är rejält fermenterad och sen förmodligen pastöriserad.

Fermentera runt 10-12 dagar och sen lagra kallt 3-4v så den får mogna är bra.👍🏻

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago sidelock sa:

Om du syrar din egen vitkål och kan ta den direkt när den är färdig så kan du äta den så.😊

Den du har där är rejält fermenterad och sen förmodligen pastöriserad.

Fermentera runt 10-12 dagar och sen lagra kallt 3-4v så den får mogna är bra.👍🏻

Kollar recept på tuben nu. Schlachtplatte verkar intressant :D 
 

image.thumb.png.18b2232a4f14d2e09f434b97fc26088b.png

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago exabit sa:

Aldrig mer surkål säger jag bara :sick:

Har du många burkar kvar får vi hoppas inte ryssen står runt knuten, då blir det jobbigt - "Jag har mat men jag vägrar äta den" 😉😅

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Bjud ryssjävlarna på det när dom kommer. Deras matransoner dom hade med till Ukraina var 20 år över bäst före datumet...

Dom äter det nog 😉

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago exabit sa:

Kollar recept på tuben nu. Schlachtplatte verkar intressant :D 
 

image.thumb.png.18b2232a4f14d2e09f434b97fc26088b.png

Kolla även schweinshaxe mit bratkartofler, sauerkraut und senf.😎

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

På 2024-02-23 at 15:09 Joacim sa:

Har du många burkar kvar får vi hoppas inte ryssen står runt knuten, då blir det jobbigt - "Jag har mat men jag vägrar äta den" 😉😅

Jag stekte surkål samma dag och det var en helt annan grej, så den kommer att gå åt ;) 

Mycket smärtsamt misstag dock.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pulvermos, köpeköttbullar och krösamos vart det igen i dag.

Kom ihåg räksalladen- och en trocadero.

Kult 👍

Link to comment
Share on other sites

Barbar- det skall ju vara Johnnys skånska senap. Underbart annars./C 

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago Christian N sa:

Barbar- det skall ju vara Johnnys skånska senap. Underbart annars./C 

Hade ingen 😫😫

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

IMG_20240309_094458.thumb.jpg.dd0145f9a8d593edccfcde4b4323a654.jpg

 

Tänt var det och ryker gör det med.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hemkokt köttsoppa med lite misslyckad ostklimp idag... Klimpen blev lite för hård men för första gången använde jag riven Västerbottenost så smaken var det inget fel på i alla fall!

kttsoppa.thumb.jpg.66531347a95cb0f8b9fc8587513f91bb.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...