shamani Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Idag blev det ytterlår (nöt) i ugnen med lök och morötter. Skyn blev till gräddsås och det till detta gjorde jag en potatisgratäng. Smakade inte alls illa. Quote
KungCocos Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Här blev det leverbiffar, färsk potatis, kantarellsås. Sonen plockade lite lingon, så vi gjorde färska rårörda lingon till detta. Quote
Martin Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Gjorde tjädersnitzel ikvall. Meningslöst. Gott, men smakade som kycklingsnitzel. Quote
michael_isaksson Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Här blev det leverbiffar, färsk potatis, kantarellsås. Sonen plockade lite lingon, så vi gjorde färska rårörda lingon till detta. Leverbiffar var länge sen. De e riktigt gott det Quote
qvarnhill Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Idag blir det långkok på en älghals som sedan kommer att transformeras till; Pepparrotskött och kokt potatis. Tror dessutom att jag kan halvera det kokta köttet och buljongen och svänga ihop dillkött nå'n dag i kommande vecka... Quote
Älgflugornas Herre Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Projekt frystämning är inledd. Måste käka upp det gamla innan jag fyller på med nytt..... Alltså: Lördag: harragu med sparrispotatis. Söndag: älgskav med årets sista sparrispotatisar. Sparrispotatis var en trevlig bekantskap, återkommer utan tvekan i mitt potatisland även nästa år. Quote
shamani Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Mat, ja....va f-n ska man hitta på idag? Quote
Kristin Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Mat, ja....va f-n ska man hitta på idag? Det undrar jag med. Men jag har en massa nybakad kavring här hemma och det är så gott att jag säkert kommer äta mig mätt på det Quote
qvarnhill Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Igår blev det mat på lokal, passade på att äta fisk. Idag blir det fyllda viltfärsbiffar, brukar fylla dom med riven Västerbottenost, till detta gör jag nog mandelpotatismos. Grönsak får bli de egenskördade gröna ärtorna. Quote
shamani Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 I dag blev det korv stroganoff. Satte lite piff på den med lite cayennepeppar.. Eftersom jag var sent hemma så fick det bli korta, tjocka urborrade spaghetti.. Gott blev det i alla fall. =) Quote
Dunderklumpen Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Hemmagjord köttsoppa med älgkött, rotfrukter och klimp.. Quote
shamani Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Skulle ha blivit kryddjärpar idag (scans...), men ska strax ge mig iväg på ett möte så det fick bli en hamburgermeny i kiosken. Det fyller buken i alla fall... Quote
Flex Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Billys taco kyckling perfekt 2min i mikron Mvh. Quote
qvarnhill Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Hemmagjord köttsoppa med älgkött, rotfrukter och klimp.. Mmmmm... Det SKA vara klimp till köttsoppan! Quote
Wizard Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Här är det också frystömning och jag är less på nötkött (som jag har på tok för för mycket av i frysarna) så det fick bli rådjursgryta! Eftersom hösten närmade sig så fick det bli lite roligare grönsaker. Rotselleri, brysselkål, savoikål, svamp och lök samt lite tärnad rökt skinka åkte ner i grytan med några rådjursstekar och en kraftig rådjursfond som fick sjuda på svag värme i ugnen sedan i morse. Avslutades med lite färsk koriander från kryddlandet Var sugen på klimp men det får jag inte äta för tillfället... I morgon blir det troligen varm tjälknul i grönpepparlag med rostad potatis i gåsfett!!! MUMS! Quote
Kristin Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Snabbnudlar Kom hem kl 21 så det var inte läge att ställa sig och laga nåt och jag hade ändå inget kött upptinat. Quote
qvarnhill Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Inget fel med snabbnudlar. Hade själv lite knappt om tid och gjorde varma mackor med bara ost! Quote
shamani Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Jag åt nudlar härom dagen. =) det var länge sen och riktigt gott. Ja, nästan i alla fall... Quote
Wizard Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Snabbnudlar... Kolla innehållsförteckningen på den lilla påsen... I princip bara glutamat och lite kryddor... Köp ett storpack med äggnudlar eller glasnudlar och så slår ni bara i lite bra stark fond, chinese five spice, lite torkad chili eller sambal olek och någon droppe rostad sesamfröolja så är ni hemma! Lite extra sichuanpeppar är heller inte fel! Har man lite rester av kött i kylen så är några tunna skivor av detta också riktigt trevligt. Går lika snabbt men är ack så mycket godare och nyttigare Quote
Kristin Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Snabbnudlar... Kolla innehållsförteckningen på den lilla påsen... I princip bara glutamat och lite kryddor... Köp ett storpack med äggnudlar eller glasnudlar och så slår ni bara i lite bra stark fond, chinese five spice, lite torkad chili eller sambal olek och någon droppe rostad sesamfröolja så är ni hemma! Lite extra sichuanpeppar är heller inte fel! Glutamat är också mat Med den metoden så blir det genast matlagning och det hade jag inte tid eller ork till igår. Quote
qvarnhill Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 Glutamat är också mat Med den metoden så blir det genast matlagning och det hade jag inte tid eller ork till igår. Ingen ko på isen, nudlar är nudlar är nudlar oavsett om de kommer från stora eller små paket, glutamatet finns i den lilla foliepåsen. Quote
qvarnhill Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 Idag blir det dillkött på älg och kokt potatis! Quote
mbbohman Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Idag är det raggmunk och fläsk på jobbet Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.