Jump to content

Saltlag för torkning av älgkött med bilder nu också


lsjonsson

Recommended Posts

  • 11 months later...

Beställning av havssalt till torr köttet måste göras då man snart kan hänga ut det som ska på tork.

Har klar dom första bitarna som var lite av ett nytt test för året.

Blandade nitrit salt i sockret som jag använder till torrsaltningen och det blev mycket trevligare färg på köttet men ingen skillnad i smak. Så det blir kanske att göra så i år.

Link to comment
Share on other sites

Nu är första bitarna klar, väntar på mer salt så ska jag ta och hänga ut mer.

Som synes på bilderna så är köttet finare i färg invändigt med lite nitrit salt blandat i havssalt och socker.

20210316_165947.jpg

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago karelsk blandning sa:

Nu är första bitarna klar, väntar på mer salt så ska jag ta och hänga ut mer.

Som synes på bilderna så är köttet finare i färg invändigt med lite nitrit salt blandat i havssalt och socker.

20210316_165947.jpg

Granngården har storpack på havssalt, antingen på hink eller säck!!! 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago Galne sa:

Granngården har storpack på havssalt, antingen på hink eller säck!!! 

Är det jag väntar på ska komma fram.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hängde ut igår och haft i salt mer under natten som ska ut ikväll.

Sen blir det en saltning till som ska lättrökas före, tog upp alla älg hjärtan så dom kommer sig från frysen. Ska testa att röka dom lite mer än tidigare.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu börjar det vara färdigt, finns några hjärtan ännu ifall jag is hänga ut dom eller kanske ger bort dom.

Det senare lät ut som enklaste lösningen.

20210329_090932.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Man undrar lite om veganer har testat torkkött?

Mina kids har vid olika tillfällen fått för sig att dom inte vill äta kött efter försök till indoktrinering i skolmiljön.

ALLTID botat alla försök med en liten bit torkat älgkött och VIPS är alla tokideer där dom hör hemma i minnet som en svag tid av vekhet i sinnet.

Tips till alla är att prova att göra Bresaola på älg och torka som vanligt torrkött.

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...