Jump to content

Saltlag för torkning av älgkött med bilder nu också


Recommended Posts

Posted

Så där nu hänger årets kött på torkning efter 3 dygn i saltlagen. :huh: Nu är det ca. 3 v väntan innan det är klart. ;)

Jag ska prova att torka lite bäverkött ifrån bävern jag sköt förra våren -08 för skojs skull. ;)

post-144-1236935620_thumb.jpg

  • 2 weeks later...
Posted

Så här ser köttet ut nu! ;) Ca. 2v kvar. Mmmmmmmmmmmmmm! :P

post-144-1237906534_thumb.jpg

post-144-1237906545_thumb.jpg

Posted

fy vad sugen jag blir nu har jag tagit ut en bit ut frysen som ska torkas :huh:

Posted
fy vad sugen jag blir nu har jag tagit ut en bit ut frysen som ska torkas :)

Kul med någon likasinnad! :mad: Vissa säger att dom ska göra det men kommer inte till skott! <_<

Posted

ja dom som inte gör det dom har bara inte fått någon smak för det än men det kommer nog för dom med :lol:

när jag ska torka köttet så har jag en oisolerad bod men det är tät inget drag gör det något ska jag hitta något annat ställe eller duger det

Posted
ja dom som inte gör det dom har bara inte fått någon smak för det än men det kommer nog för dom med :lol:

när jag ska torka köttet så har jag en oisolerad bod men det är tät inget drag gör det något ska jag hitta något annat ställe eller duger det

Ja, men jag skickade en bit till en som tack för hjälpen med en sak men han åt inte av det utan kastade det. Han tålde inte doften. Luktade unkelt tyckte han. Jonsson blev ledsen i ögat då! ;)

Lycka till!

:huh:

Posted

du får råda den killen att uppsöka det måste vara fel på hans näsa :wacko:

Posted
du får råda den killen att uppsöka det måste vara fel på hans näsa :D

Det hjälper nog inte på en Halläning tyvärr! :lol: T o m morsan som är skånska äter torkat kött med god aptit, så vad skåningar har i snoken som inte halläningar har vet jag inte. <_<

Posted
Så där nu hänger årets kött på torkning efter 3 dygn i saltlagen. :blush: Nu är det ca. 3 v väntan innan det är klart. :)

Jag ska prova att torka lite bäverkött ifrån bävern jag sköt förra våren -08 för skojs skull. :D

Hejsan... vad tror du om att torka köttet i en av våra rökar nu när dom inte annvänds så mycke? Undrar om köttet kan ta lite röksmak i processen?

mvh Carlén

Posted
Hejsan... vad tror du om att torka köttet i en av våra rökar nu när dom inte annvänds så mycke? Undrar om köttet kan ta lite röksmak i processen?

mvh Carlén

Jag tror inte att det är speciellt lyckat eftersom du antagligen kommer att få något rökt kött. Jag provade en gång att torka i ugnen på väldigt svag värme men det blev inte bra, men det gick att äta men inte mer. Det var någon annan som hade gjort det och därför var jag nyfiken också. Det bästa är att hänga det ute som jag har det på fotona. :blush:

Posted

Nä nu är det fan dags att göra sig en omgång torkat. Har haft i tanke i flera år men som...aldrig kommit till skott :blush:

Svågern gjorde en laddning ifjol. Spikade ihop en liten bur med myggnät el motsvarande. Då slipper man garanterat flugorna.

Posted
Nä nu är det fan dags att göra sig en omgång torkat. Har haft i tanke i flera år men som...aldrig kommit till skott :blush:

Svågern gjorde en laddning ifjol. Spikade ihop en liten bur med myggnät el motsvarande. Då slipper man garanterat flugorna.

Förståndigt av dig! :) Du får då inga flugor på norrsidan med denna kyla trots att det är +-grader på dagen. :D

  • 2 weeks later...
Posted

Så där då var årets kött färdigtorkat och det smakade utmärkt. :P Mmmmmmmmmmmmmm! B)

Jag förstår mig inte på dom som inte kan äta det utan säger att det luktar dåligt och kastar det. :D

Posted

Bäverköttet blev så gott som torkat så jag torkar det andra bäverlåret som jag har kvar i frysen. :wacko:

Posted

nu har mitt kött hängt i 2 veckor men nu börjar det bli varmt det var 6+ en morgon.

hur länge ska jag fortsätta hänga mitt kött??

Posted
nu har mitt kött hängt i 2 veckor men nu börjar det bli varmt det var 6+ en morgon.

hur länge ska jag fortsätta hänga mitt kött??

Det är ju i princip bara en vecka kvar på det. Har det skett några stora förändringar på köttet för dig? Mörknat och krympt t. ex. Har du det hängande på norrsidan i skuggan så ska det gå bra och att det har legat i saltlagen i 3 dygn så att det är genomsalt! Ni i södra Norrland borde ju kunna påbörja denna process lite tidigare än jag här uppe.

Jag hoppas att det har lyckats för dig!

:rolleyes:

Posted

köttet har mörknat lite och minskat lite men inte lika mycket som jag trodde att det skulle göra

Posted
köttet har mörknat lite och minskat lite men inte lika mycket som jag trodde att det skulle göra

Ok! Jag vet inte vad du har gjort då! Visst gjorde du lika dant som jag gjorde? :rolleyes: Mitt första kött har då krympt så fint och mörknat ordentligt som det ska göra. ^_^

Vad har du haft för utetemp. hos dig på dagar och nätter. Jag har då haft rejält kalla nätter ett tag och +2-+5 på dagarna med sol fast köttet hänger på under carporten på norrsidan.

Posted

jag har ganska liknande med tep.

det låg i lag i 3 dagar köttet hänger i en kall bod på norr sidan vid ett hyres hus

jag hoppas att det kommer att bli bra jag hadde planerat att ta med lite under den nalkande bäver jakten

Posted
jag har ganska liknande med tep.

det låg i lag i 3 dagar köttet hänger i en kall bod på norr sidan vid ett hyres hus

jag hoppas att det kommer att bli bra jag hadde planerat att ta med lite under den nalkande bäver jakten

Bara det inte blir förvarmt inne i bodan när solen ligger, eller det kanske den inte gör?

Ja, det är gott att ha med sig och sitta och skära fina skivor av. :D

Posted
köttet har mörknat lite och minskat lite men inte lika mycket som jag trodde att det skulle göra

Kläm på det och känn... det ska kännas som att klämma på ett bildäck ungefär, det ska inte vara ljust och stenhårt, då har det hängt fär länge.

Posted

ok det var ett bra "kläm" tips.

mitt är ljust och det är mjukare än ett bil däck.

men ska det vara lika hårt som ett däck då faan får jag vänta mitt har legat i lag 3 dagar och nu har det hängt i 3 veckor.

har ingen några foton på hur era kött bitar ser ut efter dom är klar ?

Posted

Grymt avundsjuk på er gubbar...

Torrkött är så sjuukt gott.

Jag brukar få en "tilldelning" av en kamrat varje år, hoppas att det blir så i år oxå.

Har provat att göra själv men det gick åt hel#¤!

Tror att det har att göra med luften, min kompis från norr hävdar att det är så... :huh:

- Hä gå int söder om lule

Torrkött i kaffet hör liksom till på något sätt när man är ute i skogen.

//Niclas

Posted
Grymt avundsjuk på er gubbar...

Torrkött är så sjuukt gott.

Jag brukar få en "tilldelning" av en kamrat varje år, hoppas att det blir så i år oxå.

Har provat att göra själv men det gick åt hel#¤!

Tror att det har att göra med luften, min kompis från norr hävdar att det är så... :huh:

- Hä gå int söder om lule

Torrkött i kaffet hör liksom till på något sätt när man är ute i skogen.

//Niclas

Förbaskat gott ihop med kaffe och även öl!

Vill du ha en bit gubbe???

PM:a adressen så kanske tomten kommer med ett paket till dig! :P Glöm inte bort gentjänsten!

Posted
Förbaskat gott ihop med kaffe och även öl!

Vill du ha en bit gubbe???

PM:a adressen så kanske tomten kommer med ett paket till dig! :) Glöm inte bort gentjänsten!

Jag tror jag vet vad du syftar på och de håller på och tittar på detta in USA just nu!?!

Krångligt värre att få till det tydligen, trordde inte att det skulle vara något problem...

//Niclas

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...