Jump to content

Klack bekymmer


Galne

Recommended Posts

Plockade av kikaren för och montera mitt nya Aimpoint nu när älgjakten har lugnat ner sig för oss. Då ja under själv aälgjakten åpp pass konstaterar att någon har lagt schims under min ena klack blir jag fundersam.

Nå i helgen plockade jag av kikaren och la en stålskala på bakre klacken märkt 36, låter den sväva ut över den främre och där är säkert 1mm luft mellan stålskalan och klacken märkt 35. Det känns ju inte speciellt bra, man börjar ju undra över varför schimsen sitter där.

Är det för att någon borrat snett och klämt dit det för att få det i balans eller vad är orsaken?? Om jag tar bort dem kommer klacken sitta rakt och plant så jag kan montera Aimpointen.

Kan jag använda min gamla kikare eller har den kanske fått någon knäck?? En Fontaine 3-9*32, fungerat kalas hittils, men vad komemr den tycka om förändrade klackar?? Visst funderat på en ny lite ljusstarkare kanske, men inte ekonomi för det för tillfället.

Är det ett måste för en smed och kika på detta och hur dyrt kan det bli i sammanhanget?? Och finns det någon som rekomenderas i närheten av Karlskrona/Blekinge?? Småländska??

Tacksam för hjälp, tips och råd...

Väldigt villrådig just nu!

Link to comment
Share on other sites

Vad är det för bössa, ringar, baser ?

Raggarö

Classic 90 aka FIAS dvs Sabatti kaliber .30-06, weaver-style klackar sitter på (märke på dem vet jag ej). Skulle montera Warne ringar till min Aimpoint, vad som sitter på gamla kikaren vet jag ej. Köptes begagnad med kikare för 15 år sen!

Link to comment
Share on other sites

Tur att jag frågade vad du hade innan jag svarade.....Warne-ringarna gör det lite speciellt.

Jag skulle tagit bort shimset, monterat Aimpointen löst i Warneringarna, tagit ur slutstycket, grovriktat genom pipan (med bra stöd) på en tavla ca 80-100 meter bort, skruvat in Aimpointen på samma tavla.

Om Aimpointen och grovriktandet genom pipan "träffar" rätt skulle jag montera Aimpointen med kirurgtejp* mellan ring och tub, skruva ihop ringarna och provskjuta.

* I vanliga fall använder jag Liquisole, kommer inte ihåg om jag använt detta på Warne iom att de är delade på "fel håll"

Skulle detta fungera så skulle jag glömt att jag ägt ett Fontaine, skattat mig lycklig att jag aldrig skadeskjutit något djur och använt Aimpointen tills jag haft råd att köpa något vettigt istället för koreanen.

Raggarö

Link to comment
Share on other sites

Hmm, efter lite skruvande idag så konstaterar jag att tar jag bort skimset (en kopparplåt) och sätter fast bakre klacken igen så är de mer i våg med varandra, fast den främre klacken lutar framåt. Skruvar bort båda klackarna och kollar hur lådan ser ut, den främre delen lutar markant framåt medan den bakre verkar vara i våg.

Tror jag måste hitta en smed som kan montera dit raka klackar till mig, känns surt och sitta med en bössa utan kikare för stunden.. Någon som har bra tips på en pålitlig smed i mitt härad. Eller ska man rent av köra upp till Småländska och bli rånad. Vill bara ha det bra, upptäckte att klackarna är av aluminiumoch de nya ringarna är stål så det blir väl och byta klackar med... :yucky::wallbash::sad::ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Aluminiumklackar är ingen höjdare... Inte direkt något att satsa vidare på.

Hur som, köp riktiga stålklackar och kolla hur det ser ut. Är det så pass galet att en lätt inslipning av ringarna inte hjälper(vilket det låter som om du med ögonen kan se att lådan inte är plan), så kan du bädda främre klacken med högkvalitetsepoxi.

Går ju att fräsa nya klackar med, men det blir lååångt från billigt...

Link to comment
Share on other sites

Lägger man en 20cm stålskala på lådan vid infästningspunkterna så ser man rätt fort vart iväg det pekar. Märkte ju även att om jag tog bort schimset på bakre klacken så blev främre klacken framåtlutande i förhållande till den bakre, när stål skalan kom närmre.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...