mr Snok Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Hej! Behöver en grävling innan torsdag. Så avfångar du en grävling 5mil inom Göteborg innan torsdag, så blir jag hemskt tacksamt om du sparar den och PMar mig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aguila Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 Hej! Behöver en grävling innan torsdag. Så avfångar du en grävling 5mil inom Göteborg innan torsdag, så blir jag hemskt tacksamt om du sparar den och PMar mig. En halv månad innan jaktsäsong? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindgren Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 Bra att träna innan! Borde ju finnas många sommarstugor som kan generera skyddsjakt. Skickat från min LT22i via Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amakulu Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 Vart nära i morse att jag hade haft en. Vet dock inte hur den sett ut efter ett möte med Scanian. Oavsett var det mer än fem mil från Götet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qvarnhill Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 En halv månad innan jaktsäsong? Får ju skyddsjagas... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Musköt Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 Hej! Behöver en grävling innan torsdag. Så avfångar du en grävling 5mil inom Göteborg innan torsdag, så blir jag hemskt tacksamt om du sparar den och PMar mig. Får man va lite nyfiken och fråga vad du ska ha den till. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr Snok Posted July 15, 2013 Author Share Posted July 15, 2013 Får man va lite nyfiken och fråga vad du ska ha den till. Ja, absolut. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Musköt Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 Ja, absolut. Vad ska du ha grävlingen till? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aguila Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 Jag har en.. just överkörd på vägen utanför. Skicka pm om du vill ha den Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr Snok Posted July 15, 2013 Author Share Posted July 15, 2013 Vad ska du ha grävlingen till? Barbecue au charbon de bois avec des détails obscurs (magnifique) http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2011/11/visst-gar-det-att-ata-gravling/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr Snok Posted July 15, 2013 Author Share Posted July 15, 2013 Jag har en.. just överkörd på vägen utanför. Skicka pm om du vill ha den Tack så hemskt mycket för erbjudandet men det bör vara 'under ordnade former' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalleanka70 Posted July 16, 2013 Share Posted July 16, 2013 Årsunge av räv och grävling kan jagas hela jaktåret om det behövs för viltvårdens skull så finns behovet är det bara att panga! Men inte sugen på att äta för fem öre. Kanske vore något för innekrogar i Sthlm dock ;-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Tjörnbon Posted July 16, 2013 Popular Post Share Posted July 16, 2013 Du ska mao få gäster som du inte vill ha tillbaka Jag skrev Grävling på en påse med Älgstek och gav till Svärföräldrarna och Frugan fick lova dyrt och heligt att hennes gubbe bara gillar att jävlas lite Jag tror de ändå tuggade noga på de första bitarna 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr Snok Posted July 16, 2013 Author Share Posted July 16, 2013 Du ska mao få gäster som du inte vill ha tillbaka Jag skrev Grävling på en påse med Älgstek och gav till Svärföräldrarna och Frugan fick lova dyrt och heligt att hennes gubbe bara gillar att jävlas lite Jag tror de ändå tuggade noga på de första bitarna Kul. Den tror jag att jag ska återvinna ngn gång Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
henke67 Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Gräfling eller Gräfsvin (Blaireau) Gräflingen förekommer temligen allmänt i våra skogar, der han har sitt tillhåll i stenkummel och bergbackar. Han är för våra jägare en gammal bekant, som vanligen får bestå sin raggiga hud till deras skjutväskor. Hans kött, beredt på följande sätt, liknar äldre harars, men är något gröfre. Hösten är bästa årstiden att använda gräfling, ty liksom björnen tillbringar han vintern i ide. Helstekt GräflingEn ung gräfling, kryddor, smör. Då gräflingen är flådd, urtagen och putsad, lägges den i vatten, som på 24 timmar ombytes en gång. Det feta tranaktiga borttages. hvarefter köttet förvälles två gånger och skummas; kokningen bör fortgå några minuter varje gång, så att lukt och smak av tran försvinner. Därefter lägges den i nytt vatten med kryddor, såsom salt, peppar, nejlikor, lagerblad, lök, enbär och något ättika, samt får koka tills köttet känns mört; spadet frånsilas, och gräflingen insättes i ugn, stekes hel med smör, öfvergjutes ofta med något af det frånsilade spadet och påspädes med grädde efter smak. Upplägges, serveras och är lika god varm som kall. Stufvad gräflingGräflingen flås och kokas i saltadt vatten, hvarunder fettet afskummas med noggrannhet. Sedan sönderstyckas köttet, kryddas och stufvas på vanligt sätt samt bör serveras mycket varmt. Fettet skiras och förvares till stekning m.m., och spadet kan med tillsats af morötter och andra grönsaker användas till soppor. - See more at: http://www.gravling.se/recept-pa-gravling#sthash.4RfJ3dP1.dpuf 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per Gustafsson Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Vet att farmor lagade grävling till sina kusiner från Stockholm som var på besök nån gång under andra världskriget. Hon vågade inte säga vad det var men kusinerna hade tyckt det var gott Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aguila Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Finns de som äter kråka så... säkert gott om man inte vet vad det är Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lecha Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Enligt engelsmannen jag såg på TV för några år sedan var kindmusklerna bäst på en grävling. Sedan att han också gick och plockade starar och annat smått och gott utmed vägkanterna är en annan sak. Han hade till och med skrivit en egen kokbok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lavskrikan Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Någon som vet hur det är att skicka in trikinprov för grävling ? De jag sett har bara varit för vildsvin.. En annan fråga är, kan man skicka in fryst kött för trikinprov eller måste det vara färskt ? Mvh // Johannes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
henke67 Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Lavskrikan. Med tanke på koktiden i de recept jag sett på grävling så behöver man nog knappast vara rädd för trikiner. Om man däremot skall röka så får man nog se till att få det kontrollerat. Proceduren är samma som för gris. ( även Björn och häst bör kontrolleras) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lavskrikan Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Tack för svaret Trodde att allt skulle trikintestas oavsett tillagningsmetod men se där visste inte att dom dog vid kokning Mvh // Johannes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
henke67 Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Har genom åren fått lite olika uppgifter på vid vilken temperatur de dör. Allt från 58 till 70 grader. Men kokar man så länge så är man ju definitivt över oavsett. Hur det påverkar smaken har jag inte en aning om... Tror det är värre med björnkött då det kanske inte alltid kokas/översteks på samma sätt. Dessutom fanns i alla fall förr en tro på att nedfrysning skulle kunna döda trikinerna. (Vilket bara stämmer med vissa sorters trikiner) Sen är det väl inte alla som har koll på att häst kan ha trikiner. Där kan man nog råka mer illa ut... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmilL Posted July 21, 2013 Share Posted July 21, 2013 Kråka är gott på grillen så grävling bör väl också provas innan det avfärdas, som allt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ijahman Posted July 22, 2013 Share Posted July 22, 2013 Känns lite konstigt att äta saker man måste tillaga i flera timmar, i flera omgångar och på flera sätt för att man ska få BORT smaken....... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garou Posted July 22, 2013 Share Posted July 22, 2013 Känns lite konstigt att äta saker man måste tillaga i flera timmar, i flera omgångar och på flera sätt för att man ska få BORT smaken....... ungefär som med murklor.... varför äta ngt som är giftigt 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.