Jump to content

Recommended Posts

Posted

Imorn får jag gäster och vill gärna bjuda på något vilt från grillen.

Har väl tillgång till det mesta i frysarna förutom vildsvin.

Kronhjortsentrecote ligger bra till.

Har ni några tips om eventuell marinad utan att förstöra smaken eller ska jag välja något annat??

Posted

Hur det funkar till annat vilt osv låter jag vara osagt.... Men jag gjorde en grej som blev till en riktig höjdare!

Jag stoppade ner en älgfile i en plastpåse, hällde på 2-3 dl rödvin. Ner med 1-2 msk salt och lite vitpeppar.

Där fick det ligga i några timmar. Sen helgrillades filen. Filen grillades i ca 10 min på alla 4 sidor, så den var mellan rosa och blodig invändigt. (Vill man ha den mer genomgrillad så kan man linda in den i folie och låta den ligga ytterligare 30 min på grillen).

Blev kalas! Köttsmaken fanns kvar men blev förstärkt av salt och vitpepparn, vinet lyfte det ytterligare lite.(Dvs den blev inte "sönderkryddad" med alla möjliga smaker....)

  • Like 1
Posted

Tack för svar Kias, blir älgfile efter ditt recept :)

När jag ändå har dig på tråden ser jag att du är företagsam med rökning också. Köpte en laxstjärt som jag vill varmröka ikväll till middag. Har bara lagt den på en saltbädd och med salt över i kylen. Tänkte sen skölja av den framåt kl 17 och låta den torka innan den åker in i bradleyn för att sedan ätas varm/ljummen direkt.

Är jag ute och cyklar, i så fall rätt mig gärna omedelbart :)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...