Hoppa till innehåll

Åsele Trappern


Glavster

Recommended Posts

  • 4 months later...

Åt bäverkött för första gången för ett par veckor sen. Rökt var det, riktigt gott.. Bra skinn ska det ju också vara och bävergället är väl lite av ett mirakelmedel. Mycket av djuret går således att använda till många många ändamål vilket är kul. Håller inte med om att dom förstör dock, tillför skulle jag vilja säga. Men tur för stackarn att du sköt den på rätt ställe när den förra missa, bevisligen utan att försöka rätta till misstaget ? 

 

Mvh / Johannes

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Åt bäverkött för första gången för ett par veckor sen. Rökt var det, riktigt gott.. Bra skinn ska det ju också vara och bävergället är väl lite av ett mirakelmedel. Mycket av djuret går således att använda till många många ändamål vilket är kul. Håller inte med om att dom förstör dock, tillför skulle jag vilja säga. Men tur för stackarn att du sköt den på rätt ställe när den förra missa, bevisligen utan att försöka rätta till misstaget ? 

 

Mvh / Johannes

 

Det går tydligen att göra god köttgryta av bäverkött. Själv har jag inte provat, men däremot å har jag torkat ett bäverlår en vårvinter för några år sedan o det blev bra.

Ingen träsmak av något slag. :thumbsup:

 

Kika i länken en bit ner på sidan. Där ett foto på låret färdig torkat.

http://www.jaktsidan.se/ipb/topic/3202-saltlag-foer-torkning-av-aelgkoett-med-bilder-nu-ocksaa/page-5

:smile:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Bäverkött är underskattat går att röka sedan att marinera och lägga i in ugnen.

Då kan man ha potatisgratäng och brunsås till blir kanon.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Bäverkött är underskattat går att röka sedan att marinera och lägga i in ugnen.

Då kan man ha potatisgratäng och brunsås till blir kanon.

 

Ja visst är det det! Folk tror att det bara smakar trä om det. :thumbsup:

Helt fel. Med rätt kryddning o marinad så blir det gott. :biggrin:

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ja visst är det det! Folk tror att det bara smakar trä om det. :thumbsup:

Helt fel. Med rätt kryddning o marinad så blir det gott. :biggrin:

japp håller med! riktigt gott!=) sedan får man ett fint skinn och krainet är en grymt snygg trofe monterad på rådjursköld.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

japp håller med! riktigt gott!=) sedan får man ett fint skinn och krainet är en grymt snygg trofe monterad på rådjursköld.

Visst är det så. Ja, det får man om man tar hand om skinnet´.

Jag tog lös tänderna o satte dom på en vildsvinsköld bara för att gå frun till mötes som inte ville ha skallen monterad.

post-144-0-07669900-1387394566_thumb.jpg

:thumbsup:

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hur monterar ni kraniet på skölden? Jag blekte min första skalle i somras, har den stående i bokhyllan (efter en intensiv debatt med frugan!). Kan tänka mig att det ser "ordentligare" ut med någon typ av montage där man får upp den på väggen...

Och tack för en fin film, ser fram emot fler!

/Daniel

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...