Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jag tänkte varmröka en hel laxsida men för att piffa till det lite extra så tänkte jag lättgrava den och krydda upp den. Har ni något bra förslag. Bara salt och socker och sedan in i röken.. :dry: visst men det går att snitsa till det lite extra. :yes: Någon som har förslag? Rosepeppar, konjak, eller någonting annat?

 

Posted

Jag testade med att först torrsalta den över natten. Torkade av saltet och vände sedan laxen i Santa Marias Pepparmix innan den åkte in i Bradleyn. Det blev löjligt bra. Tyckte alla andra också som hann prova den. Även de som normalt inte gillar lax.

Posted

Jag har gin-gravat röding och öring, trevligt med lite enbärssmak. Konjak är inte heller dumt, stryk fisken med spriten innan du saltar den eller blanda den i socker/saltblandningen.

Posted

Jag provade en gång (Kommer bli fler) salt, vitpeppar, citronpeppar, gräslök, vitlök och dill. Linda in de i folie under natten och rökte dagen efter!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...