Mirva Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Nån här inne som har koll på om man kan tappa sur blåbärssaft på flaska och förvara i jordkällare? Går det eller möglar den utan tillsatser? Quote
lsjonsson Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Nån här inne som har koll på om man kan tappa sur blåbärssaft på flaska och förvara i jordkällare? Går det eller möglar den utan tillsatser? Inte en ringaste aning. Har aldrig hört talats om sur blåbärssaft. Quote
hoel Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Nån här inne som har koll på om man kan tappa sur blåbärssaft på flaska och förvara i jordkällare? Går det eller möglar den utan tillsatser? 2 saker som gör att det blir "konserverat" är ju dels att man hettar bären och även har i socker. Men med sur vet jag inte riktigt vad du menar, men antar att socker ej ingår i sur blåbärssaft Quote
Mirva Posted August 7, 2013 Author Posted August 7, 2013 Nej inget socker, kört bären i en saftmaja där man ångar ur saften, men frågan är om saften håller eller om den möglar om man inte slår i socker. Quote
killer_mouse Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 tror du bör ha i nått konserveringsämne Quote
V70 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Inga problem använd varma flaskor och fyll dom ända upp till korken Blåbär fungerar bästa att göra så med Quote
killer_mouse Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 efter en liten koll med mamma om hur mormor gjorde så har bamse rätt plus att hon hade nån typ av "lack" på flaskan för att helt hindra att det kom in luft Quote
V70 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Japp saften ska vara ljummen Mirva! Man kan även ha flaskorna liggande då blir det som ett luft lås! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.