Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nån här inne som har koll på om man kan tappa sur blåbärssaft på flaska och förvara i jordkällare? Går det eller möglar den utan tillsatser?

Posted

Nån här inne som har koll på om man kan tappa sur blåbärssaft på flaska och förvara i jordkällare? Går det eller möglar den utan tillsatser?

Inte en ringaste aning. Har aldrig hört talats om sur blåbärssaft. :ohmy:

Posted

Nån här inne som har koll på om man kan tappa sur blåbärssaft på flaska och förvara i jordkällare? Går det eller möglar den utan tillsatser?

 

2 saker som gör att det blir "konserverat" är ju dels att man hettar bären och även har i socker. Men med sur vet jag inte riktigt vad du menar, men antar att socker ej ingår i sur blåbärssaft :P

Posted

Nej inget socker, kört bären i en saftmaja där man ångar ur saften, men frågan är om saften håller eller om den möglar om man inte slår i socker.

Posted

tror du bör ha i nått konserveringsämne

Posted

Inga problem använd varma flaskor och fyll dom ända upp till korken :thumbsup:  Blåbär fungerar bästa att göra så med :smile:

Posted

Varma flaskor och het saft eller hur?

Posted

efter en liten koll med mamma om hur mormor gjorde så har bamse rätt plus att hon hade nån typ av "lack" på flaskan för att helt hindra att det kom in luft

Posted

Japp saften ska vara ljummen Mirva! Man kan även ha flaskorna liggande då blir det som ett luft lås!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...