Jump to content

Recommended Posts

Posted

Någon som testat det? Skulle vara kul att testa iaf. Har en stor weber så den får garanterat plats men hur gör man för att inte bränna den? Ska man vända på den ofta eller hur gör man? Smidigast vore ju om man lät den "stå" upp men då bör den ju bli bränd på undersidan?

Några tips?

Posted

baconhare kanske, inte vet jag, hare är ju otroligt magert kött och jag har lite svårt att se hur man skulle klara av det på grillen, dem som är bättre än mig på detta får ge råd, jag vet enbart att jag kommer att läsa noga här. /CHristian

Posted

Lägg kolen på sidorna så det blir indirekt grillning kanske?

Lät för övrigt väldigt intressant. Återkom gärna med resultat:)

Posted

Bacon är ju alltid bra, sen lägga kolet i en ring som du skrev är nog en väldigt bra idé. Kommer nog köra med briketter till och med för att behålla värmen längre. Lägga den i vakum tillsammans med marinad. Så får vi se vart det slutar. Det trixiga blir helt klart att inte bränna den. Ni får resultat om en månad ca om allt går som det ska.

Posted

Fel skrivet av mig, självklart ska det vara briketter. Använder inget annat i min weber.

Lycka till!

  • Like 1
Posted

Jag tror att en månads grillning är lite länge.....

Haha nej nej ;) tänkte nog mer på att harsäsongen inte börjat än + att den lär ju hänga dvs ca 1månad ;)

Posted

Jag gillar att testa allt i matväg åtminstonde en gång så kör på men bara så du vet så är hare nog bland det sämsta köttet att grilla då det i princip finns 0% fett på en hare.

Jag har testat hare på grillspett varvat med lardons (2 cm tjocka bitar av bacon) och trots det så blev det mer jerky än tuggbart...

 

Skrider du till verket med att grilla en hare så lägg den åtminstonde i brine (saltlake) i några timmar först för att ge det en sportslig chans - det är nog mitt bästa tips.

  • Like 1
Posted

Jag har haft lite matkaniner på gården, och nåt som var gott var att smörja på rikligt med kryddat smör i mitt fall vitlök, persilja, peppar, sno runt ordentligt med bacon och vira in i folie sen på grillen. Det var kanon!

//Micke

  • Like 2
Posted

Jag har haft lite matkaniner på gården, och nåt som var gott var att smörja på rikligt med kryddat smör i mitt fall vitlök, persilja, peppar, sno runt ordentligt med bacon och vira in i folie sen på grillen. Det var kanon!

//Micke

Låter hur gött som helst, jag är dock lite mer för stark mat så skulle nog kört med lite pepparfrukter och någon rökig glaze =)

  • 2 months later...
Posted

Ett tips om man orkar är att långkok en hel hare! Funkar jätte bra att göra gryta på eller t.ex en pastarätt! Då gör man så att man har en hel hare, lägger den i en stor gryta, helst gjutjärn, lägger i lite vad man känner för, morötter, peppar, lagerblad m.m sen häller man över vatten så att det täcket mesta av kaninen/haren, låter det småkoka o ca. 12 timmar, man får verkligen inte ha bråttom med det! Och när det är klart ska man bara kunna lyfta bort benen från köttet!

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...