Jump to content

Tillagningstips, Hare och Ringduva


oatagusten

Recommended Posts

Hejsan allihopa! 

 

Skulle uppskatta om ni delade med er lite utav era recept på Duva och fälthare, Skriv gärna olika tillagning också, grilla, helstekt osv osv.. 
Tack på förhand! / Jonathan

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hare: Gryta med valfria grönsaker, korvar osv samt valfri såsbas (tex grädde eller rödvin).

 

Duvor skär jag i regel ut bröst, ben, hjärta och innersta vingbenet på och steker med valfria kryddor och tillbehör. Har testat att göra gryta och det blir absolut inte dåligt, men jag tycker det blir bättre om man bara fräser på dem lite kvickt.

 

Frågor? :)

Link to comment
Share on other sites

På med stora kötthamaren på duvorna,(brösten alltså) någon form av köttmarinad(gärna egen)grilla yyyyammi

Link to comment
Share on other sites

Hare: Gryta med valfria grönsaker, korvar osv samt valfri såsbas (tex grädde eller rödvin).

 

Duvor skär jag i regel ut bröst, ben, hjärta och innersta vingbenet på och steker med valfria kryddor och tillbehör. Har testat att göra gryta och det blir absolut inte dåligt, men jag tycker det blir bättre om man bara fräser på dem lite kvickt.

 

Frågor? :)

Brukar själv bara spara brösten, har aldrig provat dem andra två du skrev, något att rekommendera? olika smaker osv på dem eller? Brukar göra gryta på dem ibland, men tycker det smakar som basic gryta tyvär, så tackar för tipsen att steka/grilla brösten osv :D

Link to comment
Share on other sites

Duva kan ju bli lite leverich i smaken, lägg dom i mjölk några timmar innan tillagning, brukar iallafall jag tycka-göra

Link to comment
Share on other sites

Brukar själv bara spara brösten, har aldrig provat dem andra två du skrev, något att rekommendera? olika smaker osv på dem eller? Brukar göra gryta på dem ibland, men tycker det smakar som basic gryta tyvär, så tackar för tipsen att steka/grilla brösten osv :D

De olika delarna är lite olika japp, och jag gillar att ta tillvara på det mesta av köttet på ett djur. :)

Link to comment
Share on other sites

Duva kan ju bli lite leverich i smaken, lägg dom i mjölk några timmar innan tillagning, brukar iallafall jag tycka-göra

Jag bygger bort den smaken med att baconlinda dem. Fatta vad gott det blir och jehu vad ungarna äter!

Passar skitbra med potatismos, lingon och gräddsås.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Nice!  Åt en del duva när jag var yngre och det var rätt intensiv viltsmak vill jag minnas... jag skall testa ditt recept! '

 

"Jag bygger bort den smaken med att baconlinda dem. Fatta vad gott det blir och jehu vad ungarna äter!

Passar skitbra med potatismos, lingon och gräddsås."

 

Låter mycket bra tycker jag!

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Saltimbocca alla Romana på duvbröst är fint.. banka ut brösfileerna så då inte blir för tjocka.

Skall viltkött läggas i vätska så föredrar jag vin eller vinäger, öl framför mjölk....

Hare. man kan grilla dem eller en supergod Hasenpfeffer.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...