Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej

Jag ska på en middag nästa vecka där vi ska ta med något lite annorlunda. Jag har gravat andbröst med en touche av rosépeppar tidigare och det har varit helt fantastiskt. Nu hade jag lite tur att skjuta mig en ung grågås idag och undrar om något har provat gravat gåsbröst? Min idé är att dela bröstet längs med på mitten och lägga socker/salt/krossad rosépeppar på utsidorna samt mellan bröstbitarna. Sedan kommer jag vakumpacka det hela så att blandningen dras in i köttet. Vad tro ni om det eller ska jag göra "som vanligt" (vända påsen minst 1 gång/timme) eller blir gåsen helt oätlig som gravad?

Posted

Jag kollade upp det i Fågeljägarens kokbok. Bör inte vara några problem. Men du behöver ju inte vända så ofta som en gång i timmen. Verkar som den skall gravas i typ 3 dagar. Om du sedan fryser in den och skär upp köttet när det är halvtinat så kan du skära lövtunt, om du tycker att det är kul

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...