Henrik_jakt Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 tjenare brosan hade turen att skjuta ner ett par gäss under skyddsjakt ett par av dom tog vi brösten på så gick resten av fågeln till rävåteln men en tog vi och plockade hel och nu undrar jag om någon kunde tipsa om ett bra recept på gås hur man går tillväga när man ska tillaga gåsen hel (ska bli smaskigt på mårtens afton) tack på förhand mvh henke Quote
sidelock Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Beror helt på, du kan absolut steka den om den är kläckt i år, annars är det kokning som gäller. Quote
Pertan Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Vi som inte jagar gäss så ofta, minns för några år sen så sköt jag ett par stycken, inga årsfåglar utan en stor, trodde det var som med kyckling, färskt är bra, hem å in i ugnen, den räckte vääääldigt länge. Quote
sidelock Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Så blir det japp. Kanadagås är jag dålig på att se skillnaden på men grågäss får mer fläckar på bröstet ju äldre de är. Inga fläckar eller bara en handfull så kan man steka dem. 1 Quote
Henrik_jakt Posted August 25, 2013 Author Posted August 25, 2013 okej jag såg ju inte gåsen själv jag var tyvärr inte hemma har bara han ord på att det är en ung gås grågås var det minsann okså det löser vi säkert det går lika bra med selleri Quote
nuke Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Aldrig provat själv men är det en skröna om att lyfta dom i näbben, lossnar den är det en ungfågel, och se vad som händer? /Markus Quote
sidelock Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Stämmer ok, men ofta är näbben hopknipen hårt som fan. Quote
FISKARN nr.1 Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Funkar jättebra att lyfta dem i undernäbben för att testa om det är en ung eller gammal fågel. Gjorde det senast i lördags och näbben vek sig direkt och den var betydligt lättare än dom äldre fåglarna Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.