Jump to content

Tjäderhöna


Jonti

Recommended Posts

Japp! :D

Pajdeg, sedan gör du småbitar av köttet som du försteker med salt och peppar. Bryn sedan finhackad lök, färska champinjoner och lite fin hackad paprika. Rör ned köttet, tillsätt vitlök och rör sedan ner grädde och chili cremfraiche till en lagom fast smet. Rör ner allt i pajformen strö över riven stark ost och sedan in i ungnen på 200grader.

Sedan är det bara att... :P :P :P

Link to comment
Share on other sites

:P :P :P :P :P

Smular du ner lår o vingar med, eller e det bara bröstet du använder?

Borde funka lika fint med orre, eller?

Om man vill laga till hel fågel, e  de nån som har bra tipps/recept på det?

Har en tjäderhöna (kyckling) samt 2 orrar (tupp/höna båda kycklingar) hängandes ute på väggen   ;D ;D

:P :P :P De vattnas i munnen bara jag tänker på dem   :P :P :P

Ska göra gryta ala` bastunäs på orrarna tror jag, ka egentligen vara ripa (recept kommer under recept), men hönan skulle va fin som hel tänkte ja!

Link to comment
Share on other sites

Jag tar allt kött jag kan,utan att för den delen pilla ner de minsta småbitarna. Ja, orre är minst lika gott.

Jag har även gjort orrburitos som är en riktig läckerhet, man kan säker göra detta med en tjäder också.

Pasta orre/tjäder

Orre/tjäder gryta med senap

...oj, oj, oj nu måste jag hem och äta... :P :P :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...