Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej er der en venlig sjæl der kan give mig recept på at lave en skinke til jul fra rå til færdig såklart  af vildsvin er taksom for svar mvh kalle dk.    måske du jonsson.

Posted

Mitt recept jag brukar följa kan du hitta här.. Visserligen på vanlig gris, men ingen större skillnad!

Posted

Mitt recept jag brukar följa kan du hitta här.. Visserligen på vanlig gris, men ingen större skillnad!

OK, köper ditt recept meeen, jag äter med ögonen också och vill verkligen ha salpeter med för den rätta färgen. Knappast något som stör en dansk som är van vid "röde pölser". Har gjort julskinkan en enda gång på vildsvin, jag gillade den inte alls men det är en annan femma. Gjorde det enkelt för mig och köpte färdigt rim-salt, Colorososalt och gjorde en saltlag på 900 gram salt och 5 liter vatten. Det var en ganska rejäl skinka så jag rimmade den i nästan 2 veckor och vattnade ur i ett helt dygn.

 

Saltet köpte jag på en riktig affär med egen kötthantering och manuell kött/charkdisk annars finns ett recept här.

Posted

tusind tak for svar det må prøves mvh kalle dk. :biggrin:

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...