cep654 Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Hej er der en venlig sjæl der kan give mig recept på at lave en skinke til jul fra rå til færdig såklart af vildsvin er taksom for svar mvh kalle dk. måske du jonsson. Quote
Galne Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Mitt recept jag brukar följa kan du hitta här.. Visserligen på vanlig gris, men ingen större skillnad! Quote
qvarnhill Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Mitt recept jag brukar följa kan du hitta här.. Visserligen på vanlig gris, men ingen större skillnad! OK, köper ditt recept meeen, jag äter med ögonen också och vill verkligen ha salpeter med för den rätta färgen. Knappast något som stör en dansk som är van vid "röde pölser". Har gjort julskinkan en enda gång på vildsvin, jag gillade den inte alls men det är en annan femma. Gjorde det enkelt för mig och köpte färdigt rim-salt, Colorososalt och gjorde en saltlag på 900 gram salt och 5 liter vatten. Det var en ganska rejäl skinka så jag rimmade den i nästan 2 veckor och vattnade ur i ett helt dygn. Saltet köpte jag på en riktig affär med egen kötthantering och manuell kött/charkdisk annars finns ett recept här. Quote
cep654 Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 tusind tak for svar det må prøves mvh kalle dk. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.