Saax Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Okej, har nu antagit mig å tilllaga en middag te en tjej jag vill imponera lite på. Planen är två rätters och de mesta är klart förutom hur jag ska tilllaga dovhjortsfilen.. Nån som har lite tips å råd? Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
W.T. Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 ytterfilé: om man tillagar den som plankstek med spritsad mos och olika grönsaker med så passar det de flesta och det blir alltid jättegott. hemmagjord bearnaise och vitlökssmör. alternativt att du gör lite knaprigt viltlöksbröd. man kan istället för sås har rotfruktpuré, svartrot eller jordärtskocka, mixat med lite grädde och några droppar tryffelolja. dessert eller förrätt? vad hade du tänkt dig? kalle Quote
Saax Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 Låter bra. Vad ska man krydda med? Efterrätt hade jag tänkt mig en vitchokladmosse. Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
peter24 Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Ja jisses det var seriöst Tänkt,, ingen blodpudding här inte, Quote
MarkusR Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Helt rätt tänkt, med blodpudding blir det inget ligga. ;-) levererat av Televerket 1 Quote
Stalkern Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Okej, har nu antagit mig å tilllaga en middag te en tjej jag vill imponera lite på. Planen är två rätters och de mesta är klart förutom hur jag ska tilllaga dovhjortsfilen.. Nån som har lite tips å råd? Sent from my iPhone using Tapatalk Vet du om hon gillar viltkött eller har testat det förut? annars kan den smaken "överraska" lite, både negativt och positivt. Ett tips är att lägga köttet i mjölk för att dra ur viltsmaken. Rosmarin/timjan är bra kryddor till viltkött tycker jag. Även vitlök. Quote
strävhår Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Vet du om hon gillar viltkött eller har testat det förut? annars kan den smaken "överraska" lite, både negativt och positivt. Ett tips är att lägga köttet i mjölk för att dra ur viltsmaken. Rosmarin/timjan är bra kryddor till viltkött tycker jag. Även vitlök.Nej nej nej, raka rör så hon vet vad som komma skall om det är seriöst. Mjölk dricks i glas. 1 Quote
Saax Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 Ho sa att ho inte testat de innan men ville de å blodpudding va ho tyvärr inte så förtjust i Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
dru Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Ja, vad skall man säga? Just nu lockar inte längre grillad korv med räksallad och jag har inget gott i frysen!! Lycka till med dejten! Quote
ozzian Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Annars vore nog blodpudding på älgblod en riktig hit..... Om man vill slippa ligga. 1 Quote
Saax Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 De såg jag till å lösa sista veckan på dovjakten sköt tre dov på under en minut så får säga att mitt första jakt år har varit givande totalt 4 dov en av dom var en helskovel, ett rådjur å en hare Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
Saax Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 Haha de blir nog ingen sådan blodpudding i närheten av henne i så fall Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
Backe Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Jag har ingen aning om hur skilled du är i köket men du ville impa vad jag förstod. Chokladmousse låter som en bra plan, den hoppas jag att du redan fixat klar nu på förmiddagen så du har tid att pilla på detaljer. Jag tycker att du ska satsa på någon form av förrätt också, det kan du lätt också göra klart nu under dagen. En skitlätt grej med hög imponeringsfaktor är ceviche. En variant som egentligen inte är en riktig ceviche, är att göra den på räkor med typ mango (köp frusen) avocado, lite finhackad chili och limesaft. Bara att lägga lite snyggt i ett glas och ställa i kylen så har du halva inne redan till huvudrätten. Hjortfilén bryner du i smör, krydda med salt och svartpeppar och kör färdigt i ugn så att du får den perfekt, i min värld innertemp på 57 kanske men det är en smaksak, du kan kanske kolla lite om hon gillar rött, rosa eller genomkört kött. Har du inte en digital stektermometer så är det läge att investera. Detta är det enda som är lite svårt att tajma men ligg på framkant i tid, det gör inget utan är snarare till din fördel om köttet får vila ordentligt innan du börjar skära upp det. Det räcker att det är ljummet, vira in i folie om det drar ut på tiden bara. Lägg lite extra krut på tillbehören, som kille är man nöjd med potatis och sås men tjejer brukar vilja äta grönt. Gör en riktigt lyxig sallad, alltså inte isberg, gurka och tomat utan någon finare salladsmix eller kika efter ex cosmopolitan som du river i grova bitar bara, toppa med lite valnötskärnor och granatäpple så ser det fancy ut. Lycka till! 2 Quote
dru Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Jag har ingen aning om hur skilled du är i köket men du ville impa vad jag förstod. Chokladmousse låter som en bra plan, den hoppas jag att du redan fixat klar nu på förmiddagen så du har tid att pilla på detaljer. Jag tycker att du ska satsa på någon form av förrätt också, det kan du lätt också göra klart nu under dagen. En skitlätt grej med hög imponeringsfaktor är ceviche. En variant som egentligen inte är en riktig ceviche, är att göra den på räkor med typ mango (köp frusen) avocado, lite finhackad chili och limesaft. Bara att lägga lite snyggt i ett glas och ställa i kylen så har du halva inne redan till huvudrätten. Hjortfilén bryner du i smör, krydda med salt och svartpeppar och kör färdigt i ugn så att du får den perfekt, i min värld innertemp på 57 kanske men det är en smaksak, du kan kanske kolla lite om hon gillar rött, rosa eller genomkört kött. Har du inte en digital stektermometer så är det läge att investera. Detta är det enda som är lite svårt att tajma men ligg på framkant i tid, det gör inget utan är snarare till din fördel om köttet får vila ordentligt innan du börjar skära upp det. Det räcker att det är ljummet, vira in i folie om det drar ut på tiden bara. Lägg lite extra krut på tillbehören, som kille är man nöjd med potatis och sås men tjejer brukar vilja äta grönt. Gör en riktigt lyxig sallad, alltså inte isberg, gurka och tomat utan någon finare salladsmix eller kika efter ex cosmopolitan som du river i grova bitar bara, toppa med lite valnötskärnor och granatäpple så ser det fancy ut. Lycka till! Fan vad jag INTE vill äta korv idag!!! 1 Quote
W.T. Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Låter bra. Vad ska man krydda med? Efterrätt hade jag tänkt mig en vitchokladmosse. Sent from my iPhone using Tapatalk ja kryddor är peppar, smaksatt flingsalt med svampsmak, balsamvinäger är gott, persilja kan man ha, chili tar fram smak.om man tar citron behöver det oftast kompenseras med lite honung. detta är bara lite exempel att fundera på. chokladmousse är jättegott som efterrätt, det passar så bra till att följa viltkött. /Kalle Quote
peter24 Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Annars vore nog blodpudding på älgblod en riktig hit..... Om man vill slippa ligga. Äch Lite Rödvin o Ho sa att ho inte testat de innan men ville de å blodpudding va ho tyvärr inte så förtjust i Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
Lecha Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Hur ska du leva upp till det sen? När kommer spannen fram med rotmos och det kokta älgahuvudet brevid?? Vad är din personliga favorit/favoriter??? Vad är det du gillar mest och kan tillaga med förbundna ögon? Man impar, i min mening med att vara så rak och ärlig som möjligt. Så här är jag och det här äter jag!!! 1 Quote
Kurok Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Hur ska du leva upp till det sen? När kommer spannen fram med rotmos och det kokta älgahuvudet brevid?? Vad är din personliga favorit/favoriter??? Vad är det du gillar mest och kan tillaga med förbundna ögon? Man impar, i min mening med att vara så rak och ärlig som möjligt. Så här är jag och det här äter jag!!! Isåfall, det finns ingen filé som är lika mör som KORV!!! [emoji1][emoji2] Skickat från min GT-P3110 via Tapatalk 1 Quote
peter24 Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Hur ska du leva upp till det sen? När kommer spannen fram med rotmos och det kokta älgahuvudet brevid?? Vad är din personliga favorit/favoriter??? Vad är det du gillar mest och kan tillaga med förbundna ögon? Man impar, i min mening med att vara så rak och ärlig som möjligt. Så här är jag och det här äter jag!!! Precis så jag tänkte när jag skrev blodpudding 1 Quote
Lecha Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Precis så jag tänkte när jag skrev blodpudding Med stekt fläsk och lingon!! Mums Quote
Lecha Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Ps!! Ytterligare ett råd! Håll rent och snyggt på spis och arbetsytor. Det impar INTE om det ser ut som om man slängt in en handgranat och stängt dörren. 1 Quote
Saax Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 Haha jag e väll ganska duktig på å laga mat men som nybliven jägare och enda i släkten så har jag inte så stor erfarenhet va de gäller vilt å efter som som sa att de va de hon ville äta så behövde jag lite råd kan även säga att jag e lite pedantisk när de kommer te renlighet i kök så de e nog inga problem Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
Lecha Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Haha jag e väll ganska duktig på å laga mat men som nybliven jägare och enda i släkten så har jag inte så stor erfarenhet va de gäller vilt å efter som som sa att de va de hon ville äta så behövde jag lite råd kan även säga att jag e lite pedantisk när de kommer te renlighet i kök så de e nog inga problem Sent from my iPhone using Tapatalk Det känns som om "fisken" redan är fångad. Quote
Saax Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 Fiskar e möe lättare å fånga Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
Lecha Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Fiskar e möe lättare å fånga Sent from my iPhone using Tapatalk Nja, det hänger ju på betet. Gör något du kan och klarar av. Det är ju tanken bakom det som räknas. Bara det att du väljer att laga mat hemma och inte går ut på restaurang ger + i potten. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.