wellwell Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 Hej. Har precis stoppat ett par kilo korv med olika sorters kött och en salig blandning av kryddor, med ett fantastiskt bra resultat. Men vad jag börjar fundera på till nästa sats korv är hur man kan få in röksmak i korvarna, utan att använda rök-koncentrat osv. Har en rök på landet där jag brukar röka allt och inget jag kom över, men nu är det ett tag till nästa besök där. Därför jag funderat på om det går att röka i en vanlig klotgrill? Finns en hel uppsjö av information om att det faktiskt går att röka i en klotgrill, men att det då blir varmerökt, vilket jag inte är ute efter. Vill ha kallrökt så att korven inte bli tillagad under rökningen.Kommer naturligtvis att röka annat också om detta lyckas =) Därför ställer jag frågan till alla mat fantaster på om det finns någon som har erfaren av att lägga alspån i folie att lägga på en sida på gallret för att sedan sätta en alternativ värmekälla till kolen under påsen? Tex grilltändare, marshaller, ja vad som nu kan tänkas produsera lagom mycket värme på en begränsad yta i syfte att endast skapa värme nog för att få alspån att börja ryka och avge röksmak? Quote
kkjon Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 Hej. Har precis stoppat ett par kilo korv med olika sorters kött och en salig blandning av kryddor, med ett fantastiskt bra resultat. Men vad jag börjar fundera på till nästa sats korv är hur man kan få in röksmak i korvarna, utan att använda rök-koncentrat osv. Har en rök på landet där jag brukar röka allt och inget jag kom över, men nu är det ett tag till nästa besök där. Därför jag funderat på om det går att röka i en vanlig klotgrill? Finns en hel uppsjö av information om att det faktiskt går att röka i en klotgrill, men att det då blir varmerökt, vilket jag inte är ute efter. Vill ha kallrökt så att korven inte bli tillagad under rökningen.Kommer naturligtvis att röka annat också om detta lyckas =) Därför ställer jag frågan till alla mat fantaster på om det finns någon som har erfaren av att lägga alspån i folie att lägga på en sida på gallret för att sedan sätta en alternativ värmekälla till kolen under påsen? Tex grilltändare, marshaller, ja vad som nu kan tänkas produsera lagom mycket värme på en begränsad yta i syfte att endast skapa värme nog för att få alspån att börja ryka och avge röksmak? Grilltändare i en klotgrill blir VARMT. Jag använder en elektrisk grilltändare till min rök som jag byggt i ett värmeskåp (modell catering). Storlek på en höft H 120 B 40 D 50 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.