Jump to content

AlmkullensEamon

Recommended Posts

Halloj! Nu är det så att jag har slut på idéer på olika övningar man kan göra UTAN levande fågel. Vi har tränat mycket på basic-övningar men jag vill ha mer olika saker att göra. Så nu vill jag ha hjälp! Skriv alla övningar ni kommer på gällande stanna, inkallning, apport osv osv :)

Link to comment
Share on other sites

Det är nog lättare att svara om du delar upp momenten i olika trådar och skriver lite hur du tränat så man vet var du står.

Det finns en hel del tips i stoppsignalstråden som du redan skrivit i. Sedan finns det en hel del trådar både i forumdelen för stående och i den för apportörer där du borde kunna hitta lite tips.

Link to comment
Share on other sites

Jo jag har kollat runt men det folk skriver är mest det att man tränar in ett spontant sitta ner när man kastar grejer men jag skulle vilja köra nå nya övningar. Kommer du på nå olika övningar så får du gärna skriva! Vi har väl inga problem med det men det hade varit roligt att göra någon övning som vi inte har gjort tidigare för att befästa det ytterligare :)

Link to comment
Share on other sites

Tja inkallning å stopp kan man väl göra svårare med att träna med andra hundar. Tex skicka en på apport eller släppa iväg den en bit å sen skicka nästa hund som brukar vara riktigt sugen på å springa efter, låt den springa efter så långt som lydnaden tillåter å stoppa den sedan. Annars är ju katter å harar å rådjur bra å träna stopp på, men då vill man ju att stoppet sitter hyfsat innan [emoji12]

Applrten kan man ju göra svårare genom att kasta ut hundgodis å lägga apporten i mitten, kräver lite lydnad men kan dom det så vet dom vad apport är iaf. Fin övning å börja med i vardagsrummet vid skitväder.

Link to comment
Share on other sites

Metspö, lina och fågelvinge kan man göra mycket med :wink:

Jaförfan de glömde jag, å det går ju att göra en harmaskin med skruvdragare å en spole fiskelina med något lockande knutet i änden.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Okej tack för tips! Skall absolut pröva :) Det tråkiga är ju att de alltid lyckas lista ut att det är fejk men man kan pröva en gång iallafall haha

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...