ozzian Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 Jag har nu gjort 2 bomber i en blå tunna, ca 25-35 liter. 10kg majs tre jäst och 1kg socker, jag hade ingen betfor hemma! vatten upp över majsen, kanske 20l varmvatten! kommer stå ute i solen(vilken sol) och jag sätter bara på locket utan att sätta fast det med spänngrejen! fel o rätt? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wallden_66 Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 Vore roligt och veta om någon märkt någon skillnad vid användandet av dessa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzian Posted June 27, 2015 Author Share Posted June 27, 2015 Jag vet att det gör skillnad, men om det har nån betydelse vad man stoppar i vet jag ej! jag har testar 3-4 gånger med samma resultat, grisarna kommer inom 2 dygn om det finns några och vinden ligger rätt, men majsbomb är ju för att få fram grisar om du inte har en inarbetat åtel! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vildmark Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 Släng i lite fänkål..anis eller glögg så får du mer doft och smak på ditt moonshine.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubler Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 Kör enbart majs, socker och jäst... fungerar perfekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzian Posted June 28, 2015 Author Share Posted June 28, 2015 Hur lång tid tar jäsningen Ca 1-12 grader på natten och 18-20 på dagen! Kan en vecka räcka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredde_fmj Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 Ligger blandningen i direkt sol nu? Annars har jag läst någonstans att det ska lukta sött och någonstans mellan föruttnelse och självdött djur, det skulle vara attraktivt för grisarna. Min gissning ligger på cirka veckan eller 1,5 nu om det är som du beskriver men näsan är oslagbar i sammanhanget Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosven Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 http://www.jaktflix.se/index.php/nya-filmer/item/151-ateljakt-3-jast-majs Ju mer jäst festa snabbare går det enligt gossarna ovan. Sen behövs mycket melass och/eller socker för att få igång jäsningsprocessen Skickas från min iPhone via Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.olsson.1986 Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 Borde inte Turbojäst snabba på proccessen ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpländare Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Grävde ned lite jäst majs och satte upp kameran jämte ett tjärat träd. Fick ett par bilder när en älgkviga drog med klöven över majsen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Steen Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 1/3 majs & 2/3 vatten i en 10liters hink, 1pkt turbojäst, 1kg socker och 1 50cl öl för doftens skull... Brukar köra detta och har grisarna på åteln inom 2 dygn.utöver detta fungerar det grymt bra med wienerbröd, vaniljsås och fänkål av nån jävla anledning haha 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anders Johannesson Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Idag blev det hälften majs hälften krossad havre 2,5liter vatten och lite blandad öl. Allt mixas i en hink som aldrig rengörs mellan satserna så numera behövs ingen tillsats av jäst. Funderar på att sälja jäststammen till nån hembryggare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ijahman Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Bumpar en gammal tråd istället för att göra en ny. Hur gör ni med det tryck som blir i dunkar och hinkar? Jag planerar att köra en bomb i en 10 liters-dunk. Och sätta ett jäslock och ett jäsrör och skruva åt. Kommer det funka? Jag vill inte att det ska lukta i garaget och det får inte heller explodera Med vänlig hälsning John Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindgren Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Fonkar! Brukar göra just så. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ijahman Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 6 minutes ago lindgren sa: Fonkar! Brukar göra just så. Perfekt tackar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnusN Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Turbojäst så är plågan snabbare över Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindgren Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Mitt special recept. 5-10kg majs (25L hink) 3Kg vete ÖL, (billigaste möjliga) vatten + turbojäst Melass/socker klar på 3 dagar vid 15-20 grader. Obs, ej för egen konsumtion. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
redtop Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Med risk för att tråden spårar ur... En gång i ungdomen så tillverkades det "majsbomber" som var mer för eget bruk. (Det fanns inga vildsvin då, bara tvåbenta svin). Ja, "bomberna" förädlades ju en smula i ett bygge av två ihopsvetsade rostfria matkantiner, en mejerikoppling, nåt långt rör, ett par liter raschi-ringar och nån slags kylare. Den verksamheten var ju inte direkt laglig, inte ens innan det hamnade i maskinen, och minns jag rätt hur det stod i lagtexten så fick man bara jäsa på frukt och rabarber (detta för att utesluta maskrosvin) ((alltså maskros-vin, inte maskro-svin)). Att tillsätta socker (melass) var helt bannlyst. Om lagar och regler inte ändrats allt för mycket, borde det innebära att det är olagligt att göra majsbomber. Är det någon som funderat över det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnusN Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Anis och vanilj anses väl dra gris så det kan man hälla i om man tror det blir bättre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ijahman Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Jag har suttit vid en åtel vid fyra tillfällen och inte fått fram någon gris. Har suttit från kl. 20-01. Igår provade jag min majsbomb på samma åtel. Strax efter 23 kommer en ensam stor gris, troligtvis en galt. Han grymtar och bökar lite i mörkret intill åteln men vill inte komma fram. Jag ser hans siluett ett par gånger och sedan hör jag inget mer. Han stannar i mindre än 10 minuter. Vi kör med fodersoridare med majs och det har varit skaplig trafik på åteln tidigare. Det har blivit lugnare på den nu. Kan tänka mig att det finns annat att äta i skogen nu. Vi har inte kört med majsbomb tidigare och det har heller inte skjutits gris på denna åtel. Vad tycker ni? Ska jag prova samma ställe och tid igen? Och med samma majsbomb. Eller tror ni inte han tänker kommer ut? Med vänlig hälsning John Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindgren Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Bara ett litet tips från min värld. Jag brukar spetta ner bomben, dvs ta ett spett, ner med det 4-5dm. fyller botten av hålet med vete, sen en halvliter av majsbomben. Det kan bli snygga kratrar av det! Sparar ofta vätska från majsbomben för att kunna "bättra på" lukten. Vid åteln Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubler Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Majs / ärtor Socker Gäst och nån äcklig billig öl Fungerar för mig sen får man labba lite med mängden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer_mouse Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 2 hours ago hubler sa: Majs / ärtor Socker Gäst och nån äcklig billig öl Fungerar för mig sen får man labba lite med mängden duger det med vilken gäst som helst?? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teffek Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Jag har kört vatten, socken, majs och så något som får igång jäsningen antingen vanlig jäst eller lite gammalt vitt bröd, lite öl, en slatt vin eller liknande. Fungerar klockrent dom är där 24 h efter att jag hällt ut det hittills har jag 100% träff. Har testat det mesta annat i lockväg och inte fått något tydligt resultat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubler Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 1 hour ago killer_mouse sa: duger det med vilken gäst som helst?? Jag kör jästen de har i vanliga matbutiker, fungerar utmmärkt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.