Jump to content

Majsbomb?


ozzian
 Share

Recommended Posts

Har nog skrivit det tidigare i en annan tråd men iaf.

Hällde ut majsbom extra allt på Qvarnhills väldigt välskötta åtel. Galten som kom klev helt obrydd över majsbomben och kalasade på brödet i rulltunnan. 

Ett väldigt litet underlag men något säger att bröd är bra skit. Var förvånad att han inte ens stannade och luktade på majsen.

Link to comment
Share on other sites

har inte lyckats locka några grisar alls med majsbomb men korvbrödsbagarns korvbröd så kommer dom samma kväll.

Link to comment
Share on other sites

Majsen börjar ju jäsa av sig själv, varför blanda in jäst?

Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago Galne sa:

Majsen börjar ju jäsa av sig själv, varför blanda in jäst?

Procenten hälge, Procenten..
Nä, men det går fortare, helt enkelt.

Bröd är svårslaget, men personligen får jag inte lägga ut processat spannmål (förutom majsbomber då)
Körde bröd förut, och det var dom som galna i. Men det retade folk ist, så jag och bonden kom överens om att hålla oss till spannmål)

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago kkjon sa:

ju finare Gäst desto bättre:D

Ooops, tror felstavaren var i farten..:huh:

Link to comment
Share on other sites

Jag körde med turbojäst. Det luktade sött vin efter 4-5 dagar.
Fick pytsa i mer kolhydrater två gånger när det slutade bubbla.

Med vänlig hälsning John

Link to comment
Share on other sites

efter jul är överbliven glögg ett fint komplement i blandningarna, glögg brukar locka bra

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago simonarvestrand sa:

efter jul är överbliven glögg ett fint komplement i blandningarna, glögg brukar locka bra

Jag har en låda starkglögg spetsad med rom som blivit över.
Tänkte pytsa ut dessa på åtlarna lite då och då.
Är dock lite fundersam på om jag ska blanda in för många nya dofter på en gång.
Avvaktar tills jag testat majsbomben några gånger innan jag testar med glöggen.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago Ijahman sa:

Jag har en låda starkglögg spetsad med rom som blivit över.
Tänkte pytsa ut dessa på åtlarna lite då och då.
Är dock lite fundersam på om jag ska blanda in för många nya dofter på en gång.
Avvaktar tills jag testat majsbomben några gånger innan jag testar med glöggen.

en sak i taget är något jag håller hårt på annars har man ju ingen aning om vad som funkar.
senaste jag testade som drog lite gris va en hink havre med en flaska glögg iblandat, 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
1 hour ago redtop sa:

Har du inte majs till åteln redan så är kanske det enklaste att handla på Granngården:
http://www.granngarden.se/Granngården/Foderråvara-Granngården-Fodermajs%2C-25-kg/p/1230660

Om de har hemma, här är det slut sen länge och de tror inte de får in nytt förrän efter skörd. Inte vete, havre eller så heller..

Link to comment
Share on other sites

Det löste sig! Jag hittade hos lokala lanthandeln.

Nu ska jag brygga min första cocktail och testa.

Behöver jag tjära träd innanför skogsbrynet innan jag kastar ut majsbomberna?

Link to comment
Share on other sites

Vevat ihop tre kärl med majsbomb nu.

Behöver man tjära träden i närheten av platsen man kastar ur majsen på?

Behöver man komplettera med nåt annat utöver majsen? Doftämnen?

Link to comment
Share on other sites

Tjära tycker de om så varför inte, om du har möjligheten.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Förra gången jag gjorde en laddning blev det att lukta vin efter en tid och höll sig så fram till det var slut. Den här gången har det börjat lukta skarpt i hela rummet det står i. Inte lika vin-aktigt, utan skarpare. Skillnaden från förra gången är att jag även gjort en laddning på vete jag fått från bonden samtidigt som jag gjort en laddning på majs. Använde turbojäst istället för vanlig bakjäst den här gången.

Hur ska det lukta?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Satte en 5liters hink på jäsning igår..

Fyllde till hälften med majs.. på med en skvätt glögg..ett paket brödjäst.. 2dl socker... och lite vaniljsocker.. Sen tärnade jag upp ett gäng potäter..och fyllde upp med vatten..Ställde det hela på jäsning på dassgolvet där jag har golvvärme..

20180103_123432.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hällde ut majsbomben i en rishög och grisen hade vart framme ganska omgående och vänt uppåner på riset..

Det luktade gammal spya men tydligen föll det nöffe i smaken..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Bumpar tråden...

Jag har haft en hink nu stående i några dagar. Fyllde på med ca 2 cm vatten över majsen. Kan man röra om i den eller är det stort NEJ på det? Tycker att det är mycket vatten kvar som majsen inte sugit åt sig, typ mer än 3cm...samt att majsen ser packat under vatten...

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Longshot said:

Bumpar tråden...

Jag har haft en hink nu stående i några dagar. Fyllde på med ca 2 cm vatten över majsen. Kan man röra om i den eller är det stort NEJ på det? Tycker att det är mycket vatten kvar som majsen inte sugit åt sig, typ mer än 3cm...samt att majsen ser packat under vatten...

Rör om du, och om du känner för det, i med mer socker.. skicka gärna i en öl..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...