Jump to content

Hur pepprar du din älgstek?


Älgflugornas Herre

Recommended Posts

Till en stek på 1 kg så tar jag även 8-10 enbär som jag har manglat i morteln o gnider in det i köttet.

Ibland anv. jag även stekpåse för att behålla saften från köttet.

Peppar o salt får man sätta med förstånd.

1 krydmått/400 gr o salt 1 msk/400 gr kött.

Tagit från gammal kokbok o det blir ganska så bra. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Att Norrmännen visar sådan kreativitet i sin matlagning viste jag inte  :tongue:

Det är inte helt olikt marinadspruta men det går snabbare och mörar säkert köttet också  :cool:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Om ni letar er fram till ursprungsprogrammet och kikar på avsnitt 1 denna säsong så mörar de kött med dynamit....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...