Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hade en del rådjur på rökning/rimma hos en slaktare. Tyvärr kom köttet tillbaka och var alldeles för salt. Har ni några tips om vad man kan göra med det? Vill inte lägga ut det på åteln...

 

Pepparrotsrullar funkar sådär om man kör tunt tunt skuret kött så att man aldrig får för stor del salt. 

Posted

Gör fina tärningar till pyttipanna?

Posted

Finhacka/mal en del och gör en "anjovistårta"

Posted

Lapskojs [emoji108]

Posted

Det första jag hade gjort var att se till att "hantverkaren" som tabbat sig betalade tillbaka eventuell betalning sedan, varför inte koka sönder det och följa Hjalmarssons råd ovan.

Posted

Brukar köra överblivet rökt kött i mixern tillsammans med creme fraich och lite svartpeppar.

Blir som bredbar leverpastej i konsistensen och är ett gott smörgåspålägg.

Kan även användas i tunnbrödsrullar eller som fyllning crustader.

Man kan minska salthalten med att öka mängden cremefraich och ev lite grädde.

Posted

Många bra förslag, ska definitivt prova några varianter. Att steka små bitar i pytt tycker jag inte funkade så bra, blev lite hårt.

 

Ansjovistårta gör man så här fast byter anjovis mot rökt kött? 250g kött i en hel tårta då?

Det här behövs för ca 8 port:
Fyllning:
1/2 tsk citronpeppar
Garnering:

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...