JaktGripen Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Hade en del rådjur på rökning/rimma hos en slaktare. Tyvärr kom köttet tillbaka och var alldeles för salt. Har ni några tips om vad man kan göra med det? Vill inte lägga ut det på åteln... Pepparrotsrullar funkar sådär om man kör tunt tunt skuret kött så att man aldrig får för stor del salt. Quote
qvarnhill Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Det första jag hade gjort var att se till att "hantverkaren" som tabbat sig betalade tillbaka eventuell betalning sedan, varför inte koka sönder det och följa Hjalmarssons råd ovan. Quote
jenotsuns1 Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Brukar köra överblivet rökt kött i mixern tillsammans med creme fraich och lite svartpeppar. Blir som bredbar leverpastej i konsistensen och är ett gott smörgåspålägg. Kan även användas i tunnbrödsrullar eller som fyllning crustader. Man kan minska salthalten med att öka mängden cremefraich och ev lite grädde. Quote
JaktGripen Posted May 10, 2016 Author Posted May 10, 2016 Många bra förslag, ska definitivt prova några varianter. Att steka små bitar i pytt tycker jag inte funkade så bra, blev lite hårt. Ansjovistårta gör man så här fast byter anjovis mot rökt kött? 250g kött i en hel tårta då? Det här behövs för ca 8 port: 250 g riven kavring 75-100 g smör eller margaring Fyllning: 2 burkar anjovisfiléer, à 125 g 1/2 knippe dill 1/2 dl hackad gräslök 3 dl vispgrädde 1 burk Kesella Gourmet 1/2 tsk citronpeppar 5 blad gelatin blötlagda i kallt vatten Garnering: hackade rädisor dill Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.