Popular Post mdef Posted December 21, 2018 Popular Post Posted December 21, 2018 Vad gör ni för viltgrejer till julbordet? Påbörjade julstöket igår. Konstaterar att jag behöver en sådan där jägarfru (se boktiteln i bild). Var hittar jag en sådan?? Först ut pastej/paté på dovviltslever. Jag bytte mjölk mot vispgrädde för en krämigare variant. Glömde ansjovisspadet (dammit) men gott blev det till frukost. ändå. Fyll på! Kul med uppslag, idéer och bilder. 7 Quote
Maichel Posted December 21, 2018 Posted December 21, 2018 Har rökt skånkar från smalhind och rådjur. Rådjur urbenat. Smalhind med ben, samt hjärtat från samma hind. Förra året var dessa detaljer populärare än min julskinka. Sen har jag satt en försvarlig laddning Brantevikssill. Djävla pill att flå sillfiléerna bara, men så värt slitet Pastej har jag inte vågat mig på ännu, och mest för att jag sällan tar hand om slaktkroppar själv och därför inte får behålla röda organ. Men det lockar! /M 2 Quote
mdef Posted December 21, 2018 Author Posted December 21, 2018 @Maichel testa vid tillfälle! Mycket mycket enkelt att göra givet en köttkvarn. Och gott! Den här sköt jag för en vecka sedan, bar ur skogen, tog ur själv och tog hem. Rätt skön känsla det där. Den ska fö styckas idag någonstans mellan julstöksmomenten ? Rökt skånk är gott ? 2 Quote
Tuffhund Posted December 21, 2018 Posted December 21, 2018 Älgtunga är ju givet till jordbordet. Tänkte koka min i helgen. 2 Quote
RR Posted December 21, 2018 Posted December 21, 2018 Tacksam för tips för tillagning av ett hjortlår ? Tillreds i ugn... Quote
mdef Posted December 21, 2018 Author Posted December 21, 2018 Om manskulle steka ubersnabbt i panna för ytans skull och sedan uppe till typ 57gr innertemp? Knid m peppar (gärna vit, tycker jagblir godare) och lite olja innan? Serveras i tunna skivor då, och det gör inget om det inte är så varmt? Tänker jag? Quote
Popular Post MarkusR Posted December 21, 2018 Popular Post Posted December 21, 2018 Årets älgtunga, tidigare har jag alltid kokat, i år testade jag sous vide. Lätt den godaste tungan jag ätit. För er som vill testa: En älgtunga, prickad med sticka, strödde rikligt med salt på och vaccade. Ett dygn i kyl. Öppnade vaccen och fyllde på med nymalen vitpeppar, hel kryddpeppar, krossade lagerblad, hackad lök, grovt riven morot och rotselleri. Vaccade igen och 36 timmar i 70grader. Nu har jag flått den och provsmakat till en pilsner. Helt ljuvligt gott. 6 Quote
MarkusR Posted December 21, 2018 Posted December 21, 2018 Jag brukar göra leverpastej men det blev ingen i år. Just nu ångrar jag att jag inte tagit med lever hem från skogen. Förra årets rådjursleverpastej var himmelsk. 2 Quote
Popular Post Galne Posted December 21, 2018 Popular Post Posted December 21, 2018 Brukar göra leverpastej på vildsvin eller rådjur, men i år blev det Highland Cattle lever istället. Sen är det alltid koktsaltrulle från rådjur/älg/vildsvin beroende på vad som dyker upp först i frysen. Korv görs det med, dock inget viltkött iår då jag städade ut gammal bogstek från gris ur frysen. Detta brukar vara standard, ja hemma rimmad julskinka med, men där brukar jag hålla mig till köpesvin då den vilda blev lite seg och ruggig det året jag provade. 5 Quote
Popular Post vildmark Posted December 21, 2018 Popular Post Posted December 21, 2018 jag gjorde korv på vildsvin och lamm.. typ chorizo med lök,vitlök,chili,paprika och julkorv med lök och kryddpeppar... 3 Quote
Galne Posted December 21, 2018 Posted December 21, 2018 Ikväll ligger där som sagt lite saltrullar och vildsvinssida på grillen för att rökas... 2 Quote
Popular Post Mulle mek Posted December 21, 2018 Popular Post Posted December 21, 2018 (edited) Här är det/blir lite blandat. Två korvvarianter av Vildsvin, Julskinka av vildsvin och tamgris. Älgköttbullar, revben av vildsvin, rökt gåsbröst, rökt ytterlår av rå och kron. Rökt vildsvin, varmrökt lax, rökta strömingsfileer. Två hemkryddade sillar. Rödbetts coleslawe. Sen skall det fyllas ut men lite av standard typ, som jansson, ägghalvor, gravad lax, prinskorv O.S.V. Sen blir det hembakta saffransbullar med fyllning till kaffet. Tycker om att fixa med mat? Får nog bli ett ja på den frågan? Glömde vist nämna den rökta Västerbotten osten? Edited December 21, 2018 by Mulle mek Glömska? 3 Quote
Popular Post mdef Posted December 21, 2018 Author Popular Post Posted December 21, 2018 Förvirringen (och svordomarna.... ? ) som uppstår när dottern ska ta en tugga pepparkaksdeg ... som ligger bredvid dovviltspastejjen i kylen.... 2 10 Quote
Popular Post hs_merkel Posted December 21, 2018 Popular Post Posted December 21, 2018 Gravad rådjursytterfile men nobisesås Några nya sillsorter bla Västerbotten sill Revben på vildsvin och dovhjort med kanel i marinaden Paté på and/fasan Förra året rökte vi and, gås,duva och fasan S 4 Quote
mdef Posted December 22, 2018 Author Posted December 22, 2018 Fågelpaté. Det var ingen dum idé. Kan vi skjuta på julen så hag hinner mer? ? 1 Quote
Popular Post mdef Posted December 22, 2018 Author Popular Post Posted December 22, 2018 Kronhjortsköttbullar gjordes igår. Och imorgon läggs följande i röken: älgfilé, vildsvinsrulle, dovhjärta, rådjursbog och bacon för vildsvin för senare användning. 4 Quote
mdef Posted December 22, 2018 Author Posted December 22, 2018 Smart. Letade efter hålslag till sådana häromdagen ... Quote
faxe Posted December 23, 2018 Posted December 23, 2018 Nu börjar denna tråd likna något. Så här kommer mitt jul stök bidrag. Ca 150 kalibrerade 358 win hylsor. 2 Quote
Popular Post MarkusR Posted December 23, 2018 Popular Post Posted December 23, 2018 15 minutes ago faxe sa: Nu börjar denna tråd likna något. Så här kommer mitt jul stök bidrag. Ca 150 kalibrerade 358 win hylsor. Det finns kanskeventuellt en yttepytteliten risk att du missat den ursprungliga andemeningen med tråden. Trots att jag är moderator är jag dock inte totalt befriad från humor ? 1 4 Quote
faxe Posted December 23, 2018 Posted December 23, 2018 27 minutes ago MarkusR sa: Det finns kanskeventuellt en yttepytteliten risk att du missat den ursprungliga andemeningen med tråden. Trots att jag är moderator är jag dock inte totalt befriad från humor ? Stök som stök. Men okej då. För min del så kunde hela skinkan bestå av knaper svål. 1 1 Quote
Galne Posted December 23, 2018 Posted December 23, 2018 Skinkan kokad, laxpatén i ugnen, lax stjärten gravas i kylen och när patén är klar ska griljering av skinkan ske. Skall rådda ihop en gubbröra med tänkte jag, sen börjar det väl va lugnt.... 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.