Jump to content

Recommended Posts

Posted

Har rökt skånkar från smalhind och rådjur. Rådjur urbenat. Smalhind med ben, samt hjärtat från samma hind. Förra året var dessa detaljer populärare än min julskinka. Sen har jag satt en försvarlig laddning Brantevikssill. Djävla pill att flå sillfiléerna bara, men så värt slitet ^_^

Pastej har jag inte vågat mig på ännu, och mest för att jag sällan tar hand om slaktkroppar själv och därför inte får behålla röda organ. Men det lockar!

/M

  • Like 2
Posted

@Maichel testa vid tillfälle! Mycket mycket enkelt att göra givet en köttkvarn. Och gott! Den här sköt jag för en vecka sedan, bar ur skogen, tog ur själv och tog hem. Rätt skön känsla det där. Den ska fö styckas idag någonstans mellan julstöksmomenten ?

Rökt skånk är gott ?

  • Like 2
Posted

Älgtunga är ju givet till jordbordet. Tänkte koka min i helgen. :thumbsup:

  • Like 2
Posted

Tacksam för tips för tillagning av ett hjortlår ? Tillreds i ugn...

Posted

Om manskulle steka ubersnabbt i panna för ytans skull och sedan uppe till typ 57gr innertemp? Knid m peppar (gärna vit, tycker jagblir godare) och lite olja innan? Serveras i tunna skivor då, och det gör inget om det inte är så varmt? Tänker jag?

Posted

Tjälknöl har jag tid till...

  • Like 1
Posted

Jag brukar göra leverpastej men det blev ingen i år. Just nu ångrar jag att jag inte tagit med lever hem från skogen. Förra årets rådjursleverpastej var himmelsk. 

  • Like 2
Posted

Ikväll ligger där som sagt lite saltrullar och vildsvinssida på grillen för att rökas...

E44317B2-39D8-42D3-934B-E66285AA7F13.thumb.jpeg.2a47444e97e7cad073333a86e20324fa.jpeg

  • Like 2
Posted

Fågelpaté. Det var ingen dum idé. Kan vi skjuta på julen så hag hinner mer? ?

  • Like 1
Posted

20181222_154302.jpg

20181222_153059.jpg

  • Like 1
Posted

9,3 funkar till de mästa!

  • Haha 1
Posted

Nu börjar denna tråd likna något. Så här kommer mitt jul stök bidrag. Ca 150 kalibrerade 358 win hylsor.IMG_20181222_163850.thumb.jpg.c036c9d721ab6d1ae6405f1834ed1a05.jpg

1.thumb.JPG.b676886576223c696857215af945e419.JPG

9.thumb.JPG.79876325a002f1a47360973dec53435e.JPG

  • Like 2
Posted
27 minutes ago MarkusR sa:

Det finns kanskeventuellt en yttepytteliten risk att du missat den ursprungliga andemeningen med tråden. Trots att jag är moderator är jag dock inte totalt befriad från humor ?

Stök som stök:wink:. Men okej då.

För min del så kunde hela skinkan bestå av knaper svål:yes:.

IMG_20181222_173327.thumb.jpg.92048e3ffe9b87b87fe911bfc54f9cc0.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1
Posted

Skinkan kokad, laxpatén i ugnen, lax stjärten gravas i kylen och när patén är klar ska griljering av skinkan ske. Skall rådda ihop en gubbröra med tänkte jag, sen börjar det väl va lugnt....

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...