Jump to content

Hjälp med val av precisions .223 till träning och målskytt


sven1019

Recommended Posts

Jag funderar på att skaffa en precisions träningsgevär i .223 enbart för träning och målskytte på över 100m. Jag försöker bestämma mellan att skaffa en färdigbyggt produktionsgevär eller att få en gevär byggt av en vapensmed. Jag har inte en förmögenhet att spendera men inser att, för precision, får jag det jag betalar för. Kan någon rekommendera en produktionsgevär eller en bra tillverkare? När det gäller specialbyggda gevär, känner någon till en bra vapensmed i Sverige, helst i Stockholmsområdet? Har någon erfarenhet av att beställa en gevär internationellt? Jag känner till många bra vapendelar som tillverkas i USA och mycket bra vapensmeder där. Eftersom jag åker ditt ett par gånger om året går det för mig att få en gevär byggd där. Vad tycker ni? All hjälp och information är välkommen. Tack

Link to comment
Share on other sites

Det finns ingen anledning att köpa något annat än en Tikka T3 varmint.

Du bygger om och på som du utvecklas som skytt och det finns idag inget som kommer i närheten i frågan om precision, anpassningsbarhet, osv.

/C

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Remington 700 tillverkas i 223 remington och har väl relativt gott rykte. Liksom som skrivs ovan är väl utbudet av tillbehör relativt vanligt till Remington 700 serien som ett alternativ.

Specialbyggda 223 gevär för mig annars osökt till tanken dynamiskt skytte,  när jag tittade på gevär 2019 VM klipp från youtube var det AR-15 chassin som syntes men de repeterade efter varje skott. Manuella AR-15 chassin kanske är det som du letar efter från endera utan att göra reklam så finns det några i området du letar i. Om du kontaktar någon av dem kanske de kan guida dig vidare.

scr...nu

azon...se

fksport...se

Link to comment
Share on other sites

En begagnad SAUER STR med konverteringssats och pipa i 223. Jag har sett dem till salu på egun. Du kan hitta en trimmad str för bra pris om du letar. Personligen så hade jag kört med 6,5x55 i en str eller en i 6xc ( 308win magasin borde funka bra). Piporna och delar till sauer str finns att köpa över disk hos återförsäljare och slår en plastig tikka t3 alla dagar i veckan.

Det finns custombössor med lämpligt lås (typ rem 700 custom) ute på begnatmarknaden. Ta båten till Åland och anlita Jan Stenroos, alternativt någon annat bänkskyttesmed i Sverige. Fabian håller till i Stockholm. Christer i Skövde är duktig.  Eller så kör en begagnad remington ltr i 223 som du kan trimma med chassi, trycken. etc. etc. 

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för era svar.

Jag har märkt att det är många som föreslår en Tikka och vet att det finns många Remington 700 delar att få tag på. Jag har dock hört att det kan finnas stora variationer bland olika Remington gevär, att vissa är extremt bra och att andra inte kan träffa en stor måltavla på fem meter (lite överdrivet kanske…). Vad har ni haft för erfarenheter med Remington? Jag har inte heller tänkt på AR gevär men kan kolla upp de för att se om det är något för mig. 

M-98- Sauer är en ny märke för mig så jag får kolla mer på deras utbud. När det kommer till vapensmed har Fabians namn kommit upp flera gånger. Jag har hör att han kan dyka upp då och då på Walter Borg där jag köper mina saker så jag troligtvis kommer ta kontakt med honom. Anledningen till att jag har valt .223 är att det finns gott om ammunition att få tag plus att det är billigt att skjuta. Jag tänkte också, eftersom jag är relativt ny på att skjuta, jag vill inte ha ett gevär med för stark rekyl (jag vill inte bli överkänslig mot rekyl om jag börjar med ett för starkt gevär). Om du ändå föreslår en annan kaliber vill jag gärna höra dina åsikter.

Link to comment
Share on other sites

Jag har en Remington 700 sps tactikal. Det jag gjort är att den fått en Boyd tumhålskolv. Skjuter som en dröm!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...