Jr_Moberg Posted March 4, 2020 Posted March 4, 2020 Jag började med "Korv av Kristofer Franzen". Har några andra böcker men det är den boken som kommer fram när det är korvtider. Det har blivit en familjetradition att rensa ut frysboxen på våren och göra korv. Mycket fin bok med bra recept. Jag drar ned saltmängden med 25-30% då jag tycker korvarna blir lite för salta annars, men det är en högst personlig synpynkt. Quote
Galne Posted March 4, 2020 Posted March 4, 2020 18 minutes ago Jr_Moberg sa: Jag började med "Korv av Kristofer Franzen". Har några andra böcker men det är den boken som kommer fram när det är korvtider. Det har blivit en familjetradition att rensa ut frysboxen på våren och göra korv. Mycket fin bok med bra recept. Jag drar ned saltmängden med 25-30% då jag tycker korvarna blir lite för salta annars, men det är en högst personlig synpynkt. Jag har med den boken, mycket trevlig. Sen använde jag ett autorecept från sida som hette carnivor.se, men den sidan ser helt annorlunda ut idag. Dock har jag hittat deras sida med det dokumentet via webbackmachine. Har det hemma och kan leverera det om någon vill ha det! Quote
tecno Posted March 4, 2020 Author Posted March 4, 2020 Tack gärna det Galne. OK jag lutar åt den boken, ska bara rota igenom *alla* kokböckerna innan jag ev beställer. Quote
Galne Posted March 4, 2020 Posted March 4, 2020 Packa upp och öppna Basrecept.xls.html, sen kan man fylla i total köttmängd så räknar den ut mängd kryddor fett osv... Korv.zip 1 Quote
shamani Posted March 5, 2020 Posted March 5, 2020 3 hours ago Galne sa: Packa upp och öppna Basrecept.xls.html, sen kan man fylla i total köttmängd så räknar den ut mängd kryddor fett osv... Korv.zip 57 kB · 5 downloads Hur öppnar man den? ? Quote
Galne Posted March 5, 2020 Posted March 5, 2020 Zip-fil öppnas på datorn, går tyvärr ej lösa det på något annat vis då det är massa småfolket i en mapp som skall med. Så telefon/padda funkar inte!! 1 Quote
tecno Posted March 5, 2020 Author Posted March 5, 2020 11 hours ago, Galne said: Packa upp och öppna Basrecept.xls.html, sen kan man fylla i total köttmängd så räknar den ut mängd kryddor fett osv... Korv.zip 57.58 kB · 10 downloads Tack och bock, det var ett trevligt verktyg Quote
shamani Posted March 5, 2020 Posted March 5, 2020 4 hours ago Galne sa: Zip-fil öppnas på datorn, går tyvärr ej lösa det på något annat vis då det är massa småfolket i en mapp som skall med. Så telefon/padda funkar inte!! Då får jag se om jag får väckt liv i datorn någon dag... ? Quote
MagnusN Posted March 5, 2020 Posted March 5, 2020 Taylor and Jones (korvtillverkare som ger kurser) har givit ut en trevlig korvbok Quote
tecno Posted March 6, 2020 Author Posted March 6, 2020 Fasen nu skulle man behöva ett par armar till, ska till och få in korvmassan i fjälstret. Quote
tecno Posted March 6, 2020 Author Posted March 6, 2020 Nåväl, det gick sisådär Har ju inte direkt det mest optimala att stoppa korv på, det går men jisses va känslig detta får fjälster är. Nu ska detta få torka och sedan är det varmrökning som gäller, troligen på söndag. Har dragkroks montering imorgon. 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.