Patrik L Posted October 4, 2020 Posted October 4, 2020 Ja, ni vet dom där små hårda rackarna som här i Småland på kanten av höglandet sällan blir särskilt mjuka och söta utan rätt små hårda och lite beska... Det här är i alla fall vad jag gör med dom: Tre kilo skalade och urkärnade päron, hackade grovt. Saften från en citron. En vaniljstång, delad i mindre bitar. (jag brukar göra dom ca centimeterstora, då är dom lätta att plocka ur om man inte vill sitta och tugga på dom... Ett och ett halvt kilo syltaocker. (Eller vanligt med pektin) Koka ihop, skumma, häll på rengjorda burkar och avnjut till ostbrickan eller bara på frukostsmörgåsen. Receptet är skalat för att rymmas enkelt i en gryta på sisådär 8 liter... Vad gör ni med dom? 2 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.