Jump to content

Gråpäron


Patrik L

Recommended Posts

Ja, ni vet dom där små hårda rackarna som här i Småland på kanten av höglandet sällan blir särskilt mjuka och söta utan rätt små hårda och lite beska... Det här är i alla fall vad jag gör med dom:

Tre kilo skalade och urkärnade päron, hackade grovt.

Saften från en citron.

En vaniljstång, delad i mindre bitar. (jag brukar göra dom ca centimeterstora, då är dom lätta att plocka ur om man inte vill sitta och tugga på dom...

Ett och ett halvt kilo syltaocker. (Eller vanligt med pektin) 

Koka ihop, skumma, häll på rengjorda burkar och avnjut till ostbrickan eller bara på frukostsmörgåsen.

Receptet är skalat för att rymmas enkelt i en gryta på sisådär 8 liter...

IMG_20201004_125317.thumb.jpg.be3923f6a4760bdca376853df2d5700e.jpg

Vad gör ni med dom?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...