Jump to content

Recommended Posts

Posted

1) Testade att grava 8 brösthalvor från ringduva. Nåjo, okej men inte nån sensation. Gravad lax kan ju ingå i heta pajer. Kan mina gravade duvbröst bli intressantare i en vanlig paj? Fler förslag!

2) Nästa experiment. Biltemas röklåda. Ett kilos älgbit i saltlag. Alspån, lite klippt enris också. Delade köttet i tre bitar. Två rödspritbrännare, stängt lock, inget rökutsläpp. Fyllde rödsprit och rökte en gång till.

Smak? Ja, tänk dig brandskadad trossbotten. Hunden tacksam I alla fall.
Rökte jag en rödspritomgång för mycket eller och borde jag ha haft öppet rökspjället en aning?

(Svärson har i röklådan tidigare rökt egen julkorv, gjord på ambitiösa recept och med mina prima färser av älg, rådjur, lamm, vildsvin. Nå, de räcker väldigt länge, även förbi påska...? )

 

Posted

Hade inte känts som att jag hade velat ge hunden nånting som var för rökigt för mig själv.

Gissar att du hade behövt ha fullt öppet ventilationen.

Brukar inte själv varmrökt kött men att ha en termometer i köttet är nog en bra grej med.

Posted

Tack, få se om jag prövar en gång till.

Jag borde bygga en kallrök.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...