Jump to content

"Bindemedel" till hamburgare


Dansken
 Share

Recommended Posts

Vad använder ni till bindemedel i era hamburgare? Köpte högrev till bra pris på  MAXI och malde hela fadderuttan ned till färs med grova skivan. Jag har testat lite olika tips från olika matsidor och stekt och grillat lite på försök. Jag vill ha hamburgarna att hänga ihop lite bättre- men är inte intresserad av att röra ihop någon "köttbullesmet"

Link to comment
Share on other sites

Jag brukar bara pressa ihop dem i en hamburgerpress, men har märkt att man får inte göra klart den helt. Då blir de torra och smuliga, måste vara lite rosa inut i!

Tillsätter bara salt och peppar plus ev krydda!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

mal lite finare i kvarnen och sedan är det exenterpress som gäller:laugh: Jag tycker att två tunna burgare är godare än en tjock färsbiff, lättare att pressa hårt så de håller ihop. En del jkört en majsjöl, potatismjöl, ägg och annat. Jag kör med bara kött och pressar som *******

 

Link to comment
Share on other sites

Testa att mala ned lite rökt sidfläsk med färsen.typ 20%. Brukar göra det med älgfärs. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Brukar mala färsen tvågånger med en riktigt fin skiva sen tillsammans med fläskfärs, annars utan fläskfärs och pressa av bara ...!

Link to comment
Share on other sites

Just now lsjonsson sa:

Jag hittar inte log ut efter uppdateringen av forumet.

Ligger nog på samma ställe som som logga in och dina privata pm, jag letar jag med. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag maler färsen grovt å blandar då i fett i jämna fördelningar om det behövs. Sen vänder jag runt allt och kör en malning till på fint. Brukar hålla ihop bra även med moderat pressning 

Link to comment
Share on other sites

Jag brukar ha i lite vatten samtidigt med kryddorna och sen låta färsen vila lite. Blir betydligt bättre då. Sen blir det bättre med en vettig hamburgerpress.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago kkjon sa:

Ligger nog på samma ställe som som logga in och dina privata pm, jag letar jag med. 

Det tjorvade till sig när jag skulle skriva via mob.

Link to comment
Share on other sites

Jag tar skorpmjöl och hela ägg (utan skal) som bindemedel men dom blir ju inte lika runda som köpesburgare.:whistling: Man har ju samma ingredienser till köttbullar och köttfärsbiffar.

Link to comment
Share on other sites

Vanligt salt duger för att få en färs som håller ihop bättre. Saltet drar ur vätska och på så vis blir färsen kladdigare.

 

sen finns det ju olika religioner när man ska salta så hur man än gör gör man fel i nåns ögon ?‍♂️

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago TekDr sa:

Vanligt salt duger för att få en färs som håller ihop bättre. Saltet drar ur vätska och på så vis blir färsen kladdigare.

 

sen finns det ju olika religioner när man ska salta så hur man än gör gör man fel i nåns ögon ?‍♂️

Ja visst gör det det men man kan ju inte vräka i hur mycket salt som helst heller.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago lsjonsson sa:

Ja visst gör det det men man kan ju inte vräka i hur mycket salt som helst heller.

Nä man saltar ju bara det som behövs för att uppnå den smak man önskar. 
 

själv gör jag sällan samma två gånger i rad utan jag brukar anpassa efter färsens beskaffenhet och vad jag ska göra för burgare. Dock kör jag inget skorpmjöl i färsen om jag ska göra burgare, då blir det ju en pannbiff ?

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago TekDr sa:

Nä man saltar ju bara det som behövs för att uppnå den smak man önskar. 
 

själv gör jag sällan samma två gånger i rad utan jag brukar anpassa efter färsens beskaffenhet och vad jag ska göra för burgare. Dock kör jag inget skorpmjöl i färsen om jag ska göra burgare, då blir det ju en pannbiff ?

Visst är det så! Lite grand kan man hälla i om man knådar ut färsen ordentligt.

Link to comment
Share on other sites

Mycket smaker med såser, mayo och ketchup etc så kamoufleras köttsmaken effektivt. Blanda färsen ordentlig och pressa utan helsike så håller burgaren ihop.

 

Link to comment
Share on other sites

Om färsen är nymald brukar det inte vara några problem att få till bra hamburgare.

Fryst färs brukar jag fuska med att sätta i ett ägg på ett kilo färs. Det gör att hamburgarna sitter ihop bättre, vilket underlättar. Speciellt om de grillas på riktigt kolgrill. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu ville väl inte TS ha "köttbullesmet" men jag gör lika oavsett om det ska bli platta eller runda slutresultat.

1dl grädde

1dl ströbröd

+ salt och peppar i en skål och låt ströbrödet suga åt sig av grädden.

I med ett ägg, lök och färsen, (typ ett halvkilo, bara älg). Veva på som f___n. Ju mer jag rör om desto bättre håller det ihop tycker jag.

Pressa

Stek. 

Link to comment
Share on other sites

På 2020-11-13 at 07:35 charlie sa:

Jag maler färsen grovt å blandar då i fett i jämna fördelningar om det behövs. Sen vänder jag runt allt och kör en malning till på fint. Brukar hålla ihop bra även med moderat pressning 

Så har jag med börjat göra, blir mycket trevligare färs.

 

Sen en sak dom passade riktigt bra som hamburgare var att mala kött som var souvas rök och göra hamburgare på färsen.

Jag pressade frös dom och sen paketerade. 

Link to comment
Share on other sites

På 2020-11-16 at 09:08 tecno sa:

och det resultatet blir fina pannbiffar, inga hamburgare!

Av ren nyfikenhet, vad är definitionerna på respektive "biff"? Får en hamburgare enbart innehålla kött medan en pannbiff får innehålla lite vad som helst?

Men det spelar lite roll för mig annars, det blir goda "pannbiffar" som går utmärkt servera mellan två brödskivor. Och dessutom så för att jag ska lyckas få sambon äta hemgjorda bullar och burgare så är jag tvungen blanda i "lite av varje", (och det är hon som är älgjägaren i familjen).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, simnil said:

Av ren nyfikenhet, vad är definitionerna på respektive "biff"? Får en hamburgare enbart innehålla kött medan en pannbiff får innehålla lite vad som helst?

Men det spelar lite roll för mig annars, det blir goda "pannbiffar" som går utmärkt servera mellan två brödskivor. Och dessutom så för att jag ska lyckas få sambon äta hemgjorda bullar och burgare så är jag tvungen blanda i "lite av varje", (och det är hon som är älgjägaren i familjen).

Ja så är det.

Men det är inget fel på pannbiff (missförstå mig rätt) som kan förtäras på många sätt, har inget emot vällagad mat!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...