Jump to content

Till dej som jagar i Halland


Älgflugornas Herre
 Share

Recommended Posts

Just nu jobbar jag med att samla in material till en utställning och bok om jakten i Halland. Utställningen kommer att löpa under ungefär ett år med start våren 2022 och går av stapeln på Varbergs Fästning.  Ett par kapitel ur boken har redan publicerats som artiklar i Jaktmarker och Fiskevatten, dels en om året 1942 (JoF nr 11/2020) och en om året 1968 (JoF nr 2/2021). Svensk jakt har skrivit en kort artikel om den planerade utställningen (se: Utställning om jakt förr och nu - Svensk JaktSvensk Jakt ) Målsättningen med utställningen är att jägaren skall känna igen sig och nicka igenkännande och att "intresserad allmänhet" skall få en aha-upplevelse kring vad jakt är. 

I ett försök att visa och låta de halländska jägarna komma till tals på bred front har vi skapat ett antal digitala enkäter som liknar de frågelistor som Museet arbetade med förr. Det rör sig om fem olika frågelistor. Fyra av dem riktar sig till jägare och behandlar lite olika teman medan den femte riktar sig till ickejagande allmänhet. Det vi behöver nu är svar på enkäterna. Vi skulle även behöva hjälp att sprida dem i den halländska jägarkåren. Undersökningarna är fullt möjliga att besvara på under 10 minuter per styck men det finns många frågor som ni gärna får besvara lite utförligare så beroende på hur långa svar ni ger kan den ta lite tid.

Jag hoppas ni är villiga att bidra till att visa vad den halländska jakten är genom att svara på en eller flera av frågelistorna! Frågelistan som riktar sig till icke-jägare får ni gärna sprida vidare till vänner och bekanta som inte jagar. 

Undersökning 1 syftar till att ringa in vem den halländske jägaren är. https://forms.gle/mTv3Fc7UEZiNmj9u5

Undersökning 2 handlar om vildsvinsjakt. https://forms.gle/CKb2PjSo1Skx5CFt5

Undersökning 3 handlar om kött, troféer och tjuvjakt. https://forms.gle/TxfofBAFz2ZbysE46

Undersökning 4 handlar om hundar, vapen och jaktpass. https://forms.gle/Q4kHDLsHeq3HzvD36

Undersökning 5 undersöker hur den breda allmänheten ser på jägare. https://forms.gle/socPgiMiZ37qAg1g9

Undersökningarna är möjliga att besvara fram till 30 april 2021. Undersökningarna är helt anonyma och svaren kommer att sparas i museets arkiv.

Ett stort tack på förhand!

Leif aka Lipoptena

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago Joacim sa:

Tar det lite pö om pö men 1/3 är ifylld och skickad iallafall ?

härligt. 

tack

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Har också svarat på de som gällde jakt samt bett en bekant att svara på den allmänt hållna frågeställningen. Även skickat vidare till bekanta som inte fått den via SvJF. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago OlersPer sa:

Har också svarat på de som gällde jakt samt bett en bekant att svara på den allmänt hållna frågeställningen. Även skickat vidare till bekanta som inte fått den via SvJF. 

Jag har fått hjälp av både Svenska Jägareförbundet och Jägarnas Riksförbund med spridningen. Sedan har jag använt mej av sociala medier.

Jag tjuvkikade lite på svaren och det finns mycket spännande bland dem. Fick 1000 tecken till en liten kortartikel i Svensk Jakt och det blev denna lilla text om covid: https://svenskjakt.se/start/nyhet/jagare-berattar-sa-har-pandemin-paverkat-jakten/ 

Stort tack till alla som svarar!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...