Hoppa till innehåll

Ut med den rödgröna röran!


Dahla

Recommended Posts

"ökad social rättvisa"

Brukar inte det betyda att dom som sköter sig ska betala än mera (trots ett av Väldens högsta skattetryck) till dom som inte gör det, ska vi lägga det direkt på lönen eller på bensinskatten ?

På bensinskatten kan väl vara lämpligt så det inte slår så hårt på dom i storstäderna som har tillgång till förhållandevis bra kollektivtrafik och lagt största delen av dom 4.3% av rösterna, klart notan helst ska betalas av "någon annan" i första hand.  🙄

Jag sammanfattar det som att MP och S med sin verklighetsfrämmande och naiva politik har fört Sverige till något som nästan börjar likna en samhällskollaps i vissa områden och från att ha varit ett av Värdens tryggaste länder blivit Europas High Chaparral som toppar skjutningar....och nej, jag har inte glömt Fredrik "öppna våra hjärtan" Reinfeldt skuld i det hela.

Men vad kan man annat förvänta sig än att betala mera pengar för Damage Control med pengar som borde gått till våra barns framtid  i ett land där Polisen bjuder kriminella gängledare på Veganpizza ?

Nästa höst ska jag inte rösta som Farfar gjorde, på hans tid fanns det en anledning att göra det...nu finns det en anledning att låta bli.

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

2 hours ago exabit sa:

Håller med helt och hållet. Jag kan inte för mitt liv begripa hur vi hamnade i den här dystra situationen. Hur människor kan vara så j---a korkade så att man beslutar om saker som gör att det blivit som det blivit. Man får nog konstatera att en oroväckande stor del av befolkningen har seriösa problem i huvudet - det finns ingen annan förklaring.

Alla förfäder och -mödrar roterar i sina gravar - pappa likaså. Min känsla av förakt och ilska är svår att uttrycka.

Min röst 2022 är åtminstone solklar.

Min röst är också solklar till 2022.:thumbsup:

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Här har vi en f. d. sosse som kandiderar för (L) i riksdagsvalet. Om det är ett klokt beslut att gå till liberalerna vet jag inte. Jag vet inte riktigt var jag har dom politiskt än så länge.

https://sverigesradio.se/artikel/fore-detta-s-profilen-kandiderar-for-liberalerna-i-riksdagsvalet

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

7 hours ago exabit sa:

 Man får nog konstatera att en oroväckande stor del av befolkningen har seriösa problem i huvudet - det finns ingen annan förklaring.

Alla förfäder och -mödrar roterar i sina gravar - pappa likaså. Min känsla av förakt och ilska är svår att uttrycka.

Min röst 2022 är åtminstone solklar.

Ja, orsak-verkan verkar inte vara moderna Svenskens paradgren, de som varnat för detta i 20års tid har inte sällan brunmålats och pekats finger åt....klen tröst att få rätt runt kristallkulan när slutresultatet mer eller mindre smulat sönder mycket av det som var unikt med vårt land.

Själv kan jag stå ut med det mesta gällande Statsskick så länge inte Miljöpartiet är medverkande på minsta vis.

 

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ja, snacka om lustigt läge.  

Rödtotten i C vägrar ju samarbeta minsta lilla med varken V eller SD, L ser ut att ryka om folk inte taktikröstar och man ber till vår Herre om MP:s undergång.

 

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag är emot.
Är så jäkla less på att när en politiker säger

"Vi lovar att göra A. om vi vinner valet"

Så betyder det "Utifall vi får vara med i sandlådan och Anders vill ha hinken, så kan vi kanske få låna vattenkannan, om inte Marie som vanligt roffar åt sig den när Anders vänder ryggen till.
Men isofall så börjar jag gråta, och då kommer Rolf att säga till Anders på skarpen, så han tar tillbaka vattenkannan, och eventuellt, kan jag då byta hinken emot...

Å där kommer Jimmy, han får inte vara med, för han har glasögon och tandställning... "

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Lite intressant om nya s-ordförande o blivande stadsminister i dagens Norrbottens-Kuriren. Mp och c inte överens ännu om skog och strandskyddet.

"Vägen inte säkrad för Löfvens efterträdare

Socialdemokraterna har ännu inte lyckats säkra Löfvens efterträdares väg till statsministerposten. Förhandlingarna mellan C, MP och S drar ut på tiden.

Finansminister Magdalena Andersson (S) väntas på torsdag bli vald som ny S-ledare på Socialdemokraternas kongress i Göteborg.

Inom S hade man hoppats på att hennes väg till att också bli Sveriges första kvinnliga statsminister skulle vara säkrad innan kongressen drar igång.

Men det ser inte ut att lyckas.

För det krävs att S, MP och C går i land med förhandlingarna om skogen och strandskyddet.

Nu kommenterar MP läget och anklagar C för att inte anstränga sig tillräckligt mycket.

– Det händer väldigt lite just nu. Centern anstränger sig för lite, säger MP:s landsbygdspolitiska talesperson Maria Gardfjell.

Är upprörda

Hon uppger också att det finns "en ganska stor upprördhet" i hennes parti över uttalande i media från företrädare för S och C.

– Det visar att de fullständigt missbedömt oss. Inte minst statsministerns uttalande i Svenska Dagbladet. Det går inte att köra över oss, säger Gardfjell.

Centern fick i somras ett löfte av statsminister Stefan Löfven (S) om att stärka den privata äganderätten i skogen och att göra strandskyddet mer flexibelt. Det var ett C-krav för att släppa fram honom som statsminister igen efter sommarens regeringskris.

Innan förhandlingarna är avklarade om de två propositionerna så är det oklart om C släpper fram även Magdalena Andersson som statsminister efter S-kongressen.

Men MP ställer inte upp på C:s krav. Förhandlingarna är särskilt svåra när det gäller strandskyddet.

"Orealistisk bild"

C vill att det utredningsförslag som lades fram förra året ska genomföras. MP anser att utredningsförslaget är oacceptabelt eftersom det kan leda till ökad exploatering av känsliga kustområden, framförallt i södra Sverige.

– Centern har en orealistisk bild att just strandskyddsutredningen ska kunna genomföras rakt av utan att förhandla om det. Vilka andra utredningar genomförs utan bearbetning från experter och jurister? säger Maria Gardfjell.

Hon påpekar också att många remissinstanser har varit kritiska till utredningsförslaget.

– Men vi har verkligen ansträngt oss på många olika sätt för hitta formerna för att det ska gå att bygga i vissa strandnära lägen, till exempel i en mindre ort där man behöver utveckling av orten, säger Gardfjell.

Något bättre tycks förhandlingarna om skogen gått.

Avgång dröjer?

– Vi har varit helt motståndare till att, som C ville från början, inte ha med den biologiska mångfalden i propositionen. Nu är den med i de förslag som ligger. Men förhandlingarna är inte klara än, säger Gardfjell.

Hon uppger att MP är helt överens om att det tydligt ska framgå att skogsägare ska få betalt när staten vill skydda skog. Hon uppger också att MP är överens om åtgärder som är ekonomiskt fördelaktiga för framförallt små skogsägare.

Om förhandlingarna drar ut på tiden så skulle det kunna leda till att statsminister Stefan Löfven efter S-kongressen avvaktar med att gå till riksdagens talman och begära att bli entledigad.

– Vi står inför ett läge där Sverige skulle kunna få sin första kvinnliga statsminister och inför en budgetomröstning. Det är onekligen så att Miljöpartiets röster också räknas, säger Gardfjell.

Enligt henne skulle förhandlingarna om strandskyddet kunna vara klara inom kort.

– Då måste man från C:s och naturligtvis också från S:s sida möta upp här. Vi är ganska övertygade om att det går att komma överens, säger Gardfjell.

– Nu gäller det att de anstränger sig också och inte lägger massa prestige i den här frågan.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Nu när många ser Tårtåke/SD som den nya messias som ska rädda landet,   kommer han rädda kvar fossilbränslet efter 2030  som de andra galningarna mangrant mer eller mindre skrivit i sten ska bort  ??  Förresten !  passa på  och fota lite bensinmackar så ni kan visa och berätta för era kommande barn och barnbarn  vad det var för något.... 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Det väntar ett kaos bakom hörnet och Löfven kanske inte är något större geni, men han har insett situationen. Folk är högt belånade och inflation och högre räntor kommer att komma och försätta många i problem, sjukvården är nedmonterad, brottsligheten är skyhög och polisen tvingas syssla med PR och symbolik snarare än att lösa brott (förutom de värsta brotten som får medieuppmärksamhet), äldrevården är nedlagd, utbildningssystemet är kraftigt försämrat, invandring från grupper som inte har någon större ambition till integration, ett pensionssystem som är på väg att slås sönder p g a alla äldre som flyttat till Sverige och direkt får garantipension. Jag hoppas faktiskt att S lyckas hänga sig kvar tills krisen kommer.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Att vi som är vanliga arbetare inte känner oss hemma i SAP längre och upplevt att Sossarna har krattat manegen för SD under ganska många år är en sorglig utveckling. Under devisen att "ändamålet helgar medlen" har man desperat klamrat sig fast vid makten utan hänsyn till sitt ideologiska ursprung. Resultatet är att många har insett att det inte är mycket vits med att lägga sin röst på något som är ett arbetarparti endast till namnet. Stefan kommer i min bok gå till historien som någon som mist all politisk integritet då han inte står upp för socialdemokratiska värden.

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Man bara på ett sätt småmyser av illa dold skadeglädje när elpriserna skenar i södern...

Ett jävla gnällande där kylan för det mesta inte kryper längre ner än par grader kallt.

Stänger man kärnkraft där energin behövs så ja vad fan förväntar man sig annat än skenande elpris, och det är unisont en kollektiv härdsmälta bland samtliga partiers program för framtiden.

Jo jag vet att några nu har bytt fot.....

Men stor skuld ligger på Carlsson/Dahls röda kräks som kallades "Tankeförbudet"

Finns bara ett sätt att utvinna ren energi i dom mängder vi behöver för att Tellus ska överleva och det är kärnkraft.

Ja den behövs även för en framtid där vi kan fortsätta leva i välstånd, ha ett arbete och med goda finanser.

Kärnkraft av generation 4 är mer viktigt än någonsin SPECIELLT för Sverige.

All skit som vi nu vill stoppa ner i marken som en godisbit för framtida generationer kan användas under överskådlig framtid som bränsle men med en halveringstid som gränsar på ett millenium gentemot 100000 år.

Men då behövs så klart resurser och forskning.

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

7 hours ago fubar sa:

Man bara på ett sätt småmyser av illa dold skadeglädje när elpriserna skenar i södern...

Ett jävla gnällande där kylan för det mesta inte kryper längre ner än par grader kallt.

Stänger man kärnkraft där energin behövs så ja vad fan förväntar man sig annat än skenande elpris, och det är unisont en kollektiv härdsmälta bland samtliga partiers program för framtiden.

Jo jag vet att några nu har bytt fot.....

Men stor skuld ligger på Carlsson/Dahls röda kräks som kallades "Tankeförbudet"

Finns bara ett sätt att utvinna ren energi i dom mängder vi behöver för att Tellus ska överleva och det är kärnkraft.

Ja den behövs även för en framtid där vi kan fortsätta leva i välstånd, ha ett arbete och med goda finanser.

Kärnkraft av generation 4 är mer viktigt än någonsin SPECIELLT för Sverige.

All skit som vi nu vill stoppa ner i marken som en godisbit för framtida generationer kan användas under överskådlig framtid som bränsle men med en halveringstid som gränsar på ett millenium gentemot 100000 år.

Men då behövs så klart resurser och forskning.

 

Nja vi skulle kunna använda solenergi också faaaast du får nog 3-5 kärnkraftverk säkert även nån gen 5  för prislappen för ens få fram och testa den teknologin så inga olyckliga olyckor händer under processen 

ingen vill ju ha en "orbital death ray" eller att eventuell natt blir dag huxflux.  

Fast får vi bara ordning på ett vettigt lagring/leveranssystem och sen omvandlar delar av ekvatorn till en solfarm så är problemet löst ömtåligt men har tillräckligt med kapacitet att förse alla med energi fast vi kommer ju få att omlokalisera folk och fä 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    1 medlem

    • detstorabla
×
×
  • Skapa ny...