Jump to content

Budgetluftgevär för träning?


sexfemåtta

Recommended Posts

Som rubriken lyder. Vad är ett vettigt luftgevär för ren skytteträning, på en icke-så-fet budget? Om det nu finns? För att få träning som betyder något?

Link to comment
Share on other sites

All träning är bra träning. Du får träning av ett Daisy Red Ryder för typ en tusenlapp. En s.k. BB-gun som skjuter stålkulor. Trycket kommer att vara så pass dåligt att du kommer att få bra träning på avfyrning. Precisionen är väl sisådär. Du brukar kunna träffa en ölburk på 10 meter.

Vill du kunna utvärdera dina träffbilder och få ett bra trycke skulle jag börja med ett Weihrauch HW30S. Det är få som skjuter så bra att det inte duger. Det börjar nytt på kring 2500:-. Vill du ha ett mer fullvuxet gevär så är i princip alla Weihrauch bra. 

Jag hade valt 4,5 mm licensfritt. Så länge du ser bra finns det i min värld liten orsak med optiskt sikte på en luftbössa. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Även jag säger 4,5mm licensfritt. Hw30s är ett grymt bra luftgevär för pengarna. Ungarna fick ett av sin farfar och det lånar jag mer än gärna för att få lite variation till mitt Walther LGR. 


Annars började jag tidigt 90-tal med ett Gamo Delta som jag har skjutit ohemult många kulor med (fjäder och packningar är numera totalslut, ska bytas nån gång…) och nog dög det till att skjuta öppna riktmedel med och träna avfyrningar. Vill dock minnas det inte var så exakt i låsningen av pipan så kikarsikte på lådan gav inga fantastiska träffbilder 🤷‍♂️ 

Sen är ett tips att Jula säljer gamla hederliga doggmatch kulor om det skulle knipa att man står torre och inte hinner inom mer specialiserade affärer. De kanske inte är så bra som de en gång var men de duger gott att träna med.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har ett gammalt El Gamo Magnum, funkar kanon för träning även om trycket är hårt som jag vet inte vad. Dock blir bössan licensplikten om den skulle avyttras, tassade i gränslandet innan de ändrade hastigheterna i regelverket.. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

En kommentar är att gamla match-luftgevär inte alltid ger bästa träningen, i alla fall inte för mig. 

Jag har också ett Anschutz SuperAir 2001. Tung bössa med brilliant rent och lätt trycke. Skjuter jag för mycket med den så börjar jag slarva med avfyrningen. Det går att "rycka" av skottet och fortfarande träffa bra. 

Jag får bättre träning med lite hårdare trycke, som fortfarande är rent. Därför skjuter jag mest med ett HW30S och ett HW50. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...