TekDr Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 Som rubriken säger vad använder folket i stugorna när ni saltar kött i framförallt lake? Har själv använt lite olika typer av hinkar men är inte helt nöjd med vad jag har och kan hitta så ös på med tips, årets julskinka ska snart ner i lake och jag vill va old school med skinka saltad i lake som morsan alltid gjort. Har på andra sidan pölen hittat en variant som bara enkelt kallas ”The Briner” som förefaller rätt smart med ett galler man kan låsa på olika höjd för att säkerställa att allt man har i hamnar under ytan på laken. Den verkar dock svår att få fatt på i sverige. Finns det alternativ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sidelock Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 Plastback av slakterityp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsjonsson Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 1 hour ago TekDr sa: Som rubriken säger vad använder folket i stugorna när ni saltar kött i framförallt lake? Har själv använt lite olika typer av hinkar men är inte helt nöjd med vad jag har och kan hitta så ös på med tips, årets julskinka ska snart ner i lake och jag vill va old school med skinka saltad i lake som morsan alltid gjort. Har på andra sidan pölen hittat en variant som bara enkelt kallas ”The Briner” som förefaller rätt smart med ett galler man kan låsa på olika höjd för att säkerställa att allt man har i hamnar under ytan på laken. Den verkar dock svår att få fatt på i sverige. Finns det alternativ? Jag använde mig av slaktback när jag torkade in kött förut. Lätt atty hantera och vända köttet i när det låg i saltlag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galne Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 En klassisk 10l hink med lock köpt i dagligvaruhandeln för julskinka, har det varit större prylar så en back med lock typ SmartStore eller så.. För att garantera att den är under yta så används vad som passa för tillfället, skål, tallrik, burk etc… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelsk blandning Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 Finns backar med lock. Jag torrsaltar oftast i mina projekt så har köpt havssalt från Granngården i hinkar och använder dom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TekDr Posted November 18, 2022 Author Share Posted November 18, 2022 Alltså inga förslag på nåt annat än det jag redan testat och är mindre nöjd med 🤷♂️ Får la leta lite mer och se om jag hittar nån ny hink/back som uppfyller mina önskemål. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsjonsson Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 14 minutes ago TekDr sa: Alltså inga förslag på nåt annat än det jag redan testat och är mindre nöjd med 🤷♂️ Får la leta lite mer och se om jag hittar nån ny hink/back som uppfyller mina önskemål. Köp dig en 10 l rostfri gryta då om den uppfyller dina önskemål. Jag hade våran 10 l till att koka saltlagen i och sedan slog jag upp den i 2 slaktbackar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TekDr Posted November 18, 2022 Author Share Posted November 18, 2022 2 minutes ago lsjonsson sa: Köp dig en 10 l rostfri gryta då om den uppfyller dina önskemål. Jag hade våran 10 l till att koka saltlagen i och sedan slog jag upp den i 2 slaktbackar Har provat det med och är inte nöjd 😺 Uppenbart att det som de flesta använder inte faller mig i smaken 🤷♂️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelsk blandning Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 Vad är du missnöjd med? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TekDr Posted November 18, 2022 Author Share Posted November 18, 2022 12 minutes ago karelsk blandning sa: Vad är du missnöjd med? Mest att det inte finns nåt bra sätt att hålla köttet under ytan. Allehanda vikter, talrikar, skålar etc. man lägger på blir mest en nödlösning. skulle vilja ha nåt liknande denna fast på vår sida pölen.. http://www.thebriner.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qvarnhill Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 Använder en stor kantin med lock men har också en rostfri bassängvagn, där jag får i två mindre, hela grisar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnusN Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 Jag kör i 10L-kastrull. Köpte några stycken på ica för 200kr st Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galne Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 Finns inte så mycket till hemligare i detta land, mest industristorlekar, men kolla med Lundgrens skafferi om de känner för och förtäta sin arsenal så kanske de kan ta hem ”briner-buckets”. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsjonsson Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 2 hours ago TekDr sa: Har provat det med och är inte nöjd 😺 Uppenbart att det som de flesta använder inte faller mig i smaken 🤷♂️ Först började med fruns rostfria bunkrar innan jag gick över till slaktbackarna och det har fungerat utmärkt. Man får ju vända köttet 3-4 ggr/dag. och det har blivt hur bra som helst när jag har torkat det. Du kan ju läsa igenom min tråd om kött i saltlag så får du se hur många som är missnöjda. Exabit var en som ryggade för doften och sedan var det visst en till vad jag minns. Bilden på slaktbackarna finns en bit ner på sidan 22 i länken. Allt kött som jag har torkat har blivit jämnt mörkt runt om och har smakat perfekt. https://www.jaktsidan.se/ipb/index.php?/topic/3202-saltlag-för-torkning-av-älgkött-med-bilder-nu-också/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Ola Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 Nere hos Holmgrens slakterifabrik så har de perforerade insatser i rostfritt stål till sina olika charkbackar för mindre satser av insaltat. Annars har de stora runda kärl med en perforerad platta som sitter i en gängad stång som trycker ner köttet under ytan. Men de är nog i största laget. Så skaffa en vettig charkback och gå sen till närmsta plåtslagare och be dem bocka till en tjockare rostfri perforerad plåt så den får kanter som gör att den inte kantrar i kärlet så borde saken vara löst. Annars är det nog bara att pynta upp för frakt och tull från andra sidan pölen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.