Jump to content

Recommended Posts

Posted

MYCKET intressant. Tumme upp, skall bli intressant att läsa fortsättningen. 

Posted

Hela satsen vägde 4160g, men då den ska förlora 35-40% i vikt, så blir det väl 2.5kg när färdigt.

Kilopriset blir väl runt 300 spänn

Posted

Ska dom rökas nånting?

Posted
1 hour ago karelsk blandning sa:

Ska dom rökas nånting?

Nope.  Bara hängas svalt tills dom har mognad.

Posted

Hur kommer det sig att starterkulturen inte får vara med redan i steg 1? Är den inte till just för att minska risken för Stafylokocker (och sänka pH)?

Har du provat att grava fisk med deras (M-Culture) Safe 4100?

Posted
1 hour ago Slommen sa:

Hur kommer det sig att starterkulturen inte får vara med redan i steg 1? Är den inte till just för att minska risken för Stafylokocker (och sänka pH)?

Har du provat att grava fisk med deras (M-Culture) Safe 4100?

I steg 1, så tillsätter man bara nitritsalt.  Nitrit sänker syrehalten, så bakterier trivs inte.  Då man inte tillsätter dextros då, så har startkulturen inget att äta.

Fisk har jag gravat, med vanligt salt och socker.

  • 1 month later...
Posted

Då var det dags att provsmaka, och vacuumpacka.  Torkade snabbare än jag räknade med.  Var nere på 2360g totalvikt.

bild.thumb.png.6af7be438921c65b992f8310fb83011d.png

Jäkligt god.  Kommer att sitta fint tillsammans med lite julöl eller portvin (eller varför inte båda delarna), när man sitter i badtunnan på julafton.

 

  • Like 2

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.








×
×
  • Create New...