Jump to content

Vintips


Hylsan
 Share

Recommended Posts

mmm...livet lekar, Hylsan har gått från klarhet till klarhet....

Österrike, Blauburgunder (pinot noir) från producenten Johann Topf, sicket synnerligen nyanserat vin och dessutom

väldigt trevlig person som bjöd ner på resa och besök 20 min söder om Wien!

Finns inte på bolaget ännu men jag hoppas verkligen att det kommer...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

"Untouched", finns som kickifestis i rött och tetra i vitt, faktiskt riktigt skapliga för den modesta penningen dessa betingar..

Link to comment
Share on other sites

Lars Mortimer som skriver Hälge serien har ju gjort ett eget vin som självklart heter Hälge. Det är riktigt gott faktiskt :)

(Rödvin)

Link to comment
Share on other sites

Skall man ha riktigt, riktigt gott rödvin till viltet så är av vinerna från Amarone riktigt bra val. Inte tvärbilliga men fantastiskt goda..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Skall man ha riktigt, riktigt gott rödvin till viltet så är av vinerna från Amarone riktigt bra val. Inte tvärbilliga men fantastiskt goda..

Det bästa är gott nog!

Link to comment
Share on other sites

Skall man ha riktigt, riktigt gott rödvin till viltet så är av vinerna från Amarone riktigt bra val. Inte tvärbilliga men fantastiskt goda..

Amarone är riktigt bra. Dock lite väl "hypade" just nu.

Vill nog lägga in en liten varning för de billigare som försöker åka "piggyback" på de lite bättres rykte.

Lite som Rioja var för 10-15 år sedan.

Link to comment
Share on other sites

Amarone är riktigt bra. Dock lite väl "hypade" just nu.

Vill nog lägga in en liten varning för de billigare som försöker åka "piggyback" på de lite bättres rykte.

Lite som Rioja var för 10-15 år sedan.

Amarone i all ära, men de kan vara ganska "tunga", vill man ha det bästa av två världar rekommenderar jag Ripasso. Valpolicellavin som fått jäsa en andra gång på druvorna som man pressat Amarone från! Mycket bättre till mat än Amarone IMHO!

Link to comment
Share on other sites

Är en total dvärg när det gäller vin. Däremot vet jag ju när jag tycker något är gott och ett riktigt bra vin tycker jag är Red Baron. Köpte det osett till en älgmiddag för ett par år sedan och höll fan på att ramla av stolen när det började slinka ned.

Druva? Ingen aning (orkar inte kolla heller). Land? Har för mig Australien men kan bomma även här (minnet rätt kass uppenbarligen). Funkar till? Tja, i stort sett allt vilt som jag sköljt ner har funkat superduper.

Pris? Dryga hunkan har jag för mig.

Vet inte om någon kanske redan tipsat om detta men jag orkade inte kolla igenom 11 sidor så för säkerhets skull ber jag om ursäkt för att jag kanske kör med någon form av upprepning.

Hursomhelst. Testa detta för böveln. Skitgott är bara förnamnet :P

//F

Edited by Fitzenstrahl
Link to comment
Share on other sites

Prexis Pertan. Hövvet på spiken och hela den där grejen. Där har ni den. Löp och köp och må djävulen ta mig om ni inte tycker att det är smarrigt! :lol:

Mvh. Fitzo

Åhh, 14,5%, då måste det vara gott, detta skall provas! :P

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Jag tänkte bara tipsa om att jag fått min kollega Magnus att börja gästblogga om vin som passar till vilt. Hans första inlägg på min blogg kommer under helgen, jag sätter det så fort han skickat över lite bilder....

http://lipoptena.blogspot.se/2012/11/ny-gastskribent-inom-kort.html

Magnus bloggar för övrigt sedan tidigare om vin, det var såklart därför jag fick idén att bjuda in honom. Magnus vinblogg hittar ni på http://vinotinto.wordpress.com/

Link to comment
Share on other sites

Är en total dvärg när det gäller vin. Däremot vet jag ju när jag tycker något är gott och ett riktigt bra vin tycker jag är Red Baron. Köpte det osett till en älgmiddag för ett par år sedan och höll fan på att ramla av stolen när det började slinka ned.

Druva? Ingen aning (orkar inte kolla heller). Land? Har för mig Australien men kan bomma även här (minnet rätt kass uppenbarligen). Funkar till? Tja, i stort sett allt vilt som jag sköljt ner har funkat superduper.

Pris? Dryga hunkan har jag för mig.

Vet inte om någon kanske redan tipsat om detta men jag orkade inte kolla igenom 11 sidor så för säkerhets skull ber jag om ursäkt för att jag kanske kör med någon form av upprepning.

Hursomhelst. Testa detta för böveln. Skitgott är bara förnamnet :tongue:

//F

Ok.. testat!

Pruttrick har ingen vinkultur :biggrin::wallbash:

Det var gott, inget snack.. men förtjänar de alla dessa superlativ ovan? Nja :biggrin:

Och 14%.. japp :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Hittade av en tillfällighet ett supergott rött vin till viltkött, Graticcio Appassimento 2010 från Tommasi, priset ca75-90kr minns inte men till och med gubben som inte dricker "vinblask" tyckte det var gott.

Link to comment
Share on other sites

Per Morbergs viner är för en osållad vinsmakare som mig helt okej :)

Fast det där var väl som att svära i kyrkan förstår jag :D

Link to comment
Share on other sites

har inte läst hela men // MOTÖRHEAD shiraz druva runt 13% ända rödvinet som har varit gott enligt mig :) "visst lite cool flaska" men rekomenderas varmt tror runt en hundring på bolaget..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...