Hoppa till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Ocentrerad hål i pipa

  Ja vem vet, plötsligt står vi där på pass med lasergevär Säkert någon som skrattar åt tanken men kolla bara på era mobiltelefoner, det som var fantasi 1998 finns idag.
 3. Today
 4. Hur många tävlar i lerduveskytte på forumet

  Okey.... hämtade hem min kastare idag laddat batteri och ska "skjuta in" signature imorgon
 5. Skjuter imorgon. Återkommer
 6. Viltvård för änder – tips och tricks

  Någon som har planer för i år? Tänkte lägga ut flottar i sjön nedanför min farfar och eventuellt sätta upp andtuber.
 7. Andpotta ellr göl för änder

  Var en bra tråd. Den hade jag gärna skrivit på istället om jag sett den tidigare. Lämnar min tråd här då dem inte riktigt korresponderar helt. Har ni tankar och idéer om viltvatten så släng ut här, tack.
 8. Hur många tävlar i lerduveskytte på forumet

  Hur gick det idag?
 9. 11,45 tisdag blir det ingrepp sen låååång vila
 10. Labbe, gundog

  Hur har du tänkt jaga med henne? Det låter som du tänker ha henne som stötande också, inte bara apportör?
 11. Andpotta ellr göl för änder

  Hej, Nu har jag fasaner på agendan, men det slog mig att det skulle vara intressant att göra ett vatten för änder i framtiden. Jag gillar att planera saker långt i förväg så jag hinner fundera på hur man bäst skulle göra det. Då undrar jag hur ni gått eller skulle gå tillväga med ett viltvatten. Gräva en damm? Hur hålls vattnet? Hur djup får den vara? Växer den igen snabbt? Skulle man möjligen kunna göra en befintlig sjö till ett bra ställe för änder? Säg att jag har en sjö på 15ha som är djup i mitten, men strandkanterna ser bra ut. Finns inte naturliga holmar, hur mycket änder kan man förvänta sig dra in om man lägger i flottar och foderspridning? Har två flottar liggande och tänkte prova redan i år. Kör ut dem på isen och fäster dem med kätting tänker jag, är det ens en idé eller är det arbete i onödan? Har häckat något andpar och något viggpar där varje år. Dela gärna ritningar, instruktionsböcker och andra trådar. Kom med fria förslag.
 12. Dagens rätt

  Kvällens går i sommarens tecken. Grillade kycklinglår med pot-sallad å öl, Oppigårds Amarillo. Gött de. /P
 13. Kråkjakten

 14. Jesse James Firearms Unlimited

  Onekligen skicklig på det han gör. Gillar tatueringen i handflatan
 15. ringar till 1640

  Nu är siktet monterat satte en skena också när jag ändå va igång. ringarna som satt på passade som en smäck inte världens bästa men duger helt klart.. En liten fråga vart ska man smörja slutstycket?
 16. Äntligen en Browning A5:a

  Det vart lite Lördags Sporting idag och min Light 16 fick följa med . jag hade " smort " den lite då jag hade omladdnings problem i kylan lördagen innan, trots att jag VET att man ska va försiktig med att smörja friktions ringarna på A5, det medförde att jag i första serien fick " stryk " jag bad att få stiga av plattan och lite snabbt torka av magasinröret som friktionsringarnaa löper över och då skyttet på ej ordinarie öppettid sker bland goda vänner var det inget problem, åtgärden gav en väsentlig skillnad men inte 100 så i " fikapausen " tog jag in bössan i stugvärmen och rev isär den och torkade ALLT i friktionsdelen . Detta gjorde susen och den genuina Auto 5 feelingen kom som ett brev på posten .... Ja det är ett uttryck och innebär inte det samma som att " ett brev som PostNord levererar" När mina skyttekamrater frågar, är det inte mycket strul m halvautomater ? Så säger jag lugnt " detta är en konstruktion av Guds son långt innan steelmax och Perazzi var uppfunnet, så man får ha en viss ödmjukhet för Guds sons skapelser " jag lägger inte till må ni hedningar brinna i helvetet för att jag är en from och kärleksfull människa medveten om mina medskyttars okunniga brister .... /P
 17. Labbe, gundog

  Min Lab har nån inbyggs sensor mao bössa fram = jaktläge på , visst kan hon rusa ut och skrämma 200 gräsänder som sitter på bryggan där Jag har båten men att aktivt vförsöka ta dom nej . Sen om det är gundog vetefan ! /P
 18. Labbe, gundog

  Gundog är väl ett samlingsnamn för fågelhundar. Tror att både rasgrupp 7 (stående fågelhundar) och 8 (apportörer och stötande fågelhundar) ingår. Namnet kommer väl från att de jagar under bössan på något sätt till skillnad från hounds som jagar mer självständigt. Låter ju lovande det du beskriver.
 19. Labbe, gundog

  I USA är gundog = fågelhund.
 20. Dagens rätt

  Ja det priset kan man inte pipa om direkt.
 21. Dagens rätt

  Trots att det finns gott om egenskjutna proteiner i frysen så vill man ju gynna en "grisabonne" och ICA Nära sålde dem för facila 29.90/kg just nu... Tjocka revbensspjäll med kokt potatis och väl reducerad gräddsås, alltså knäcksmaken MÅSTE finnas där i såsen samt hemlagat äppelmos.
 22. Dagens rätt

  Sorry ingen bild men det vart strimlad kyckling i currysås med ris idag.
 23. Ocentrerad hål i pipa

  Ja, jämför man cykeln och vapen så ligger nog utvecklingen i paritet, lite har ju hänt sedan 1860 men inga större uppfinningar har utvecklats till innovationer, vi har i princip tillsatt växlar, el och nya material. Man kan ju alltid spekulera i vad som kommer att marknadsföras om 100 år, kanske det som terminator efterfrågar i den första filmen -"A phased plasma rifle in a 40 Watt range" (Ha, ha).
 24. Respekt att gå bort från stort företag med massa anställda och tillbaka till hantverket igen
 25. Värde på drilling, och ev ny stock

  1900an är faktiskt värd några lusentappar, det är ändå en hyfsat modern konstruktion, som måhända är väl högt skattad och prisad i Sverige men absolut en vettig bössa du kan satsa på. Däremot är din gamla 6,5a, om det är en 96a, i princip osäljbar och inte värd många kronor. Lägg inga resurser på den.
 26. Labbe, gundog

  Tjena! Startar ytterligare en tråd här, då frågeställningarna skiljer sig, och för att vi nu haft vår Jackie ett tag. Nu har jag hunnit observera några saker, som även det medför frågor. Vad menas med gundog? Vad gör de? Jag har nu haft Jackie ett tag, och vill berätta två saker särskilt, som ser riktigt lovande ut: 1. Vi var ute och gick och passerade då stället där barnfamiljer och pensionärer matar änderna. Änderna lyfte så det dånade: taxarna ville fram och nypa dem, Jackie satte sig som om svansen vägde 200 kg!!!! Satt hur stadigt som helst! 2. Vi gick ut på ett fält, ifrån en kortände, och jag släppte Jackie. På väg ifrån mig så höll hon till höger, alltså från mitten och ut till muren på höger hand, och slog fram och tilbaka. Vid fältets ände så höll hon sig på vänster sida, och slog från kantremissen till mitten, på vägen tebax. Väl tebax så rundade hon mig och gick rakt iväg ut i ytan hon sökt av och tog en löpa som ledde henne över muren till höger... Då blev frun nervös och kunde inte hålla tyst, så hon började tjoa och kalla på Jackie... Lesson learned: ta inte med frun nästa gång Jackie skall få känna sig fram... De två observationerna/upplevelserna känns mycket lovande! Hoppas nu bara att det inte bara var slump att hon uppförde sig så....? p.
 27. Värde på drilling, och ev ny stock

  Jag har en HVA 649 som jag köpte 2008, det är bytt trycke och sen har jag monterat en dämpare och lagt ner den i en KKC-kolv, hade dessförinnan en Hougekolv. Började först med en budgetkikare i QR-ringar och efter det blev det ett Kahles Helia C i ringar med plastilägg eftersom lådan var snett borrad. Räknar aldrig med att få tillbaka pengarna jag lagt men har nu heller inget behov av att byta bössa så det kan kvitta. Vill du bygga om din 1900 så gör det, i värsta fall blir det en läropeng men du kan hamna i samma läge som jag och bli nöjd till slut. Jag hade inte gjort om mausern till en drevjaktsbössa, hellre haft olika sikten till 1900:an. /Markus
 1. Ladda mer aktiviteter
×