Hoppa till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Vilken är den bästa pejlen?

  Bero ju helt på terrängen...
 3. Vilken är den bästa pejlen?

  Vet flera inkl min far som kombinerar Astron med en sån där TK star som gå att fästa på Astrohalsbandet. Far hunn utom räckvidd för Astron så få man via sms en position på Google Maps så man kan åka tillräckligt nära för att få kontakt med Astron igen så man kan hämta hunn. Enkelt å smidigt med bara ett extra kontantsimkort. Finns även en app till dessa "puckar".
 4. Jag som tänkte att för en gångs skull var det inte alltför långt bort
 5. Fototråden

  Det syns något svagt på ovansidan men om det är en spindeltråd kan jag inte säga, men det ser ut som att det är 3 daggdroppar som har fastnat på en tråd. Rätt? Ja, nu ser man verkligen spindelnäten väl!
 6. Fototråden

  Syns ur en annan vinkel, om man kikar lite noga Gott om nät på andra ställen
 7. Nu visade det sig att Niklas åker uppåt mot civilisationen lite då och då , ta och ring han vetja om han ska uppåt nåt
 8. Fototråden

  Nej, det gör man inte!
 9. Älgjakten 2017-18

  Norrbottens älgstam i förfall. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=6785889
 10. Fototråden

  Man ser ju inte spindeltråden som det fastnat i, så det ser faktiskt ut som att det svävar
 11. Fototråden

  Även ett svävande löv har sin tjusning! Snyggt Jämta!
 12. Today
 13. "En äkta Tikka trippel" 10-years later

  För att hålla denna tråden lite uppe vid ytan så kan jag väll delge att jag hämtade hem 300:an i lördags, gängad och klar direkt från bäste @exabit. Igår lyckades jag smita iväg och ladda 20st 150grs Scirocco II som bör ligga runt 970m/s. Samt 8st 168grs TTSX som bör göra kring 950m/s. Som det ser ut just nu så "flexar" jag ut vid 12 på torsdag och tar en eftermiddag på skjutbanan med 300:an och 8x57:an för att få ordning på båda innan söndag. Mvh Joacim
 14. Vilken är den bästa pejlen?

  Det enda vettiga är väl att kombinera Garmin och telefonpejl. Tänkte själv prova med wehunt i höst, mest för att jag får ett bra erbjudande.
 15. Fototråden

  Fotade ett svävande löv idag och jag gillar bilden faktiskt
 16. ' 8 små påsar rensade lingon till frysen (om jag skulle få för mig att göra rårörda lingon nån gång), 12 burkar sylt och 5 flaskor saft till matkällaren funkar ju
 17. såg inte den tilloch börja med, fasen vad långt söder ut de var.. där är man ju aldrig
 18. Kipplauf bytes mot...eller säljes

  Den är riktigt fin på smygjakten, men även på vaktjakten på bock. Sen gillar jag personligen konceptet med brytbössor. Snyggare och såvitt jag vet helt utvecklad för civila ändamål, dvs jakt. Sen har ju alltid en cylinderrepeter andra fördelar!
 19. Kipplauf bytes mot...eller säljes

  Det är en pipbytare.. Men hur lätt det är i att få tag i pipor vet jag inte.
 20. Jaga gris med ovan spets?

  Har haft hundar som jagat gris i ca 16 år, och jag har alldrig släppt i hägn. Jagar hunn som den ska, så gör den det oavsett hägn eller ej. Möjligtvis skulle jag kunna tänka mig att släppa någon dag innan jakt, för att få hunden lite mer fokuserad på gris kontra älg... Däremot kan det säkert vara bra om hunn fått självförtroeendet stukat....
 21. Insändarskribenterna är snabba att smutskasta jägarkåren som egentligen bara exekverar myndigheternas beslut. Det skulle verkligen behövas sakliga motpoler i insändardebatten. Och hur är det egentligen med korrekta fakta i den där insändaren? Troféjakt på rovdjur? Bryta mot bindande EU-direktiv?
 22. Kollar du länken så hittar du besöks adressen
 23. http://www.aftonbladet.se/debatt/a/Gppd4/vara-vargar-behover-bli-fler--inte-farre
 24. Älghundsraserna och lydnad

  Du blandar ihop önskvärt resultat med mekanismen som leder till resultatet. Det enda du har att jobba med för att uppnå det önskade resultatet, oavsett hur många utropstecken du sätter bakom "punkt", är att få hunden att först förstå vad du vill den ska göra och sen motivera den att göra just det i en given situation. Det är liksom hela grunden i dressyr, oavsett om du tränar fågelhundar, lydnadshundar eller älghundar. För att få ett stadigt beteende (skapa synapser i hjärnan som leder till att hunden gör det utan att tänka, per automatik eller ovillkorligen om man föredrar det ordvalet) krävs sedan antingen otroligt hög motivation eller massor av repetition för att befästa det. Det svåra är sedan givetvis att tillämpa detta i praktiken och för det finns det som sagt mängder av tekniker och metoder, men grundprinciperna är detsamma och de kommer vi inte ifrån. Förstår man dem blir det mycket enklare att anpassa sin träning efter sin hund och oftast skulle jag säga blir det mer (tids)effektivt också.
 25. Älghundsraserna och lydnad

  Det är en ganska stor skillnad på en fågelhund och en älghund! En fågelhund arbetar hela tiden i kontakt med föraren. En älghund ska däremot arbeta självständigt, ofta några km från föraren. Jag tror inte det är så svårt att dressera en älghund till ovillkorlig lydnad! Men....att göra det utan att det påverkar självständigheten är betydligt svårare! Jag vet inte vad du har för erfarenheter av älghundar....själv har jag inte jättestor erfarenhet, men har haft 4 pointrar, 1 vorsteh, samt har numer en labbe....vad gäller spetsar så här jag haft tre finnspetsar, en jämthund samt två gråhundar....varav jag har en nu! Dacke är istort helt odresserad, men.....det är den bästa hunden jag gör, släpper jag honom blir det till 99% jakt! Hade betydligt bättre pli på de tidigare spetsarna, men dom var inte eller i närheten vad gäller jakten.... Sen är det nog mycket som påverkar i arv mm, men...vill ändå påstå att det kräver enormt mycket mer erfarenhet att dressera en spets än en fågelhund, utan att det ska påverka jakten!
 1. Ladda mer aktiviteter
×