Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. MarkusR

  Handladda 6.5x55

  Hur har du tänkt att kunna utvärdera och utveckla din teknik om du inte har förutsägbar precision, pga undermålig ammunition? Bra kulor är nödvändigt för att kunna lära sig att skjuta bra. Sunkig utrustning med dåliga stöd, orent trycke och stock som inte passar gör det svårt, men ammunition som inte förutsägbart träffar där pipan pekar gör det omöjligt. En CG63 kan skjuta väldigt bra, men har en omodern stock, den kommer inte att hämma din utveckling, men det kan jag lova att dålig ammo gör. Sorry
 3. Today
 4. Dansken

  Fordon

 5. Joacim

  K: Billigt kikarsikte med justerbar parallax

  Sidewinder möjligtvis? Över budget, såvida jag inte hittar nått beggat. Men tackar för tipset 👍🏻
 6. Joacim

  K: Billigt kikarsikte med justerbar parallax

  Över budget för tillfället, kanske senare när man vet hur bössan presterar och att det är något som får stanna i skåpet inom överskådlig tid, ja du vet 😉🤭
 7. BlekingeJim

  Handladda 6.5x55

  Jag är registrerad tävlingsskytt men är inte speciellt bra 🙂 Det är mest för att jag ska lära mig att skjuta rätt och lära mig mer om sporten innan jag börjar på allvar DVS därför har jag en CG 63 och inte en Sauer 200 str. Man börjar inte att övningsköra med en Porsche. 😉 Så därför på inlärningskurvan så är det inte så viktigt med super precision men mer viktigt att få in rutinerna, därav desto billigare per kula ger mig mer träning och erfarenhet. Jag tänkte både Banskytte och Fältskytte men det är rutiner och träning som behövs så grunden är stabil. Har man bra kulor och skjuter illa så spelar det ingen roll. Jakt och dylikt ligger på framtidslistan men just nu ska jag lägga min energi på att lära mig grunden.
 8. HuggyBear

  Handladda 6.5x55

  Som flera andra redan påpekat så finns inget "Billigt å bra" varken krut eller kulor. Köper du billiga kulor är risken att du inte tycker det är så kul att tävla å du kommer sluta av en anledning där du inte gett dig själv rätt förutsättningar att lyckas bättre från start. Mitt tips är att Köp ett 1000pack Lapua Scenar 139grs från jakt.se å en burk var av Normas URP å VV160. Börja göra en stege med varje krut å se va din bössa trivs bäst med. Lycka till! 😀
 9. MarkusR

  Handladda 6.5x55

  Du skriver att du ska börja tävla, då är det helt bortkastat att titta på de billigaste och lättaste kulorna, de är för älgbana. https://skytteservicealmhult.se/handladdning/kulor/6-5mm/norma-6-5mm-8-4g-golden-target-halspets-500-pack/ Normas skyttekulor håller tillräcklig kvalitet utan att kosta skjortan, ca 3kr/st beroende på var du köper dem. Är det banskytte eller fältskytte du tänker börja med ?
 10. BlekingeJim

  Handladda 6.5x55

  Jo tack men. 100 st för 344 kr = 3.4 kr per kula. Partizan https://skytteservicealmhult.se/handladdning/kulor/6-5mm/norma-6-5mm-6-5g-halspets-500-pack/ 500 st för 1466 kr = 2.9 kr per kula. Norma https://fritidvildmark.se/product.html/sb-kula-65-124gr-fmj-500-pack?category_id=293 500 st för 950 kr = 1.9 kr per kula S&B Finns det några andra alternativ?
 11. BlekingeJim

  • BlekingeJim
  •   
  • pmt

  Hejsan.

   

  Ska börja handladda nu och ser att priserna rinner iväg på kulorna.

  Har du något bra tips på billiga kulor till 6.5x55?

  vad kan du säga om Sellier & Bellot Kulor 6.5?

  Dom ligger på 1000 st för 995 kr , är dom nått att använda?

  Ska bara skjuta övning på 300 meter inte för att jaga med.

  När jag räknar på det så är jag uppe över 5.50 kr per färdig skott.

  Köper man färdig så ligger dom på 8.4 kr så skillnaden är inte så mycket.

  Jag skulle vilja komma ner så mycket som möjligt i pris per färdig övningsammo.

  Alla tips är välkomna.

  Geväret jag ska handladda till är en CG 63.

   

  MVH

  Jim

 12. Galne

  Handladda 6.5x55

  Här har du FMJ kulor till bra pris, om det är det som styr: http://vapex.e-line.nu/svSV/Konsumenter/Handladdning/Kulor/Gevars_Kulor/6,5mm_(-264-268)/Alla_6-5_kulor/6-5mm_(-264)_139gr_FMJBT_(Prvi_Partizan_Kulor)_100_pase?id=PPB264FMJ139 Men skall du skjuta på lite högre nivå kanske de inte är super jämna, då behövs troligen en lite dyrare kula. Som Hornady ELD Match, Lapua Scenar, Sierra Match king eller Norma Golden target ex vis.. De har lite bättre värden..
 13. BlekingeJim

  Handladda 6.5x55

  Hejsan Thommy Nu har jag kollat upp lite priser och dyligt. 500 st kulor går på ca 1500 kr , det är det som drar iväg på kostnaden. Eftersom jag ska bara övningsskjuta på målskytte på 300 meter, finns det inga andra billigare kulor man kan använda?
 14. marcus.söderlund

  K: Billigt kikarsikte med justerbar parallax

  Kolla på vortex dimondback tactical. Köpte en sån till luftpangen och vart positivt överaskad 👍
 15. Joacim

  Hur hitta jaktmark för småvilt i Skåne??

  Hej och välkommen hit till jaktsidan, En bra början är absolut att hänga här inne, finns en hel del skånska profiler och några som håller till i södra Halland som jag själv. Oavsett vilket så är det nog klokt om du öppnar upp dig lite, skriv en presentation under medlemmar fliken så att folk får en inblick i vem du är, då blir det också lättare att få bli medbjuden ut. För hur det än är så är det just som Johan här ovan skriver, det mesta handlar om kontakter OM du inte är ekonomiskt oberoende, men då lär kontakterna komma på köpet. För att hitta kontakter så är det bra om folk vet vem man är osv osv. Så börja där (här) är mitt råd och se vart det leder. Mvh Joacim
 16. Jag kör Sno Seal på mina Jörn (sommar och antifrys) och är nöjd. Har visserligen inte haft dom så många säsonger så långtidseffekten kan jag inte yttra mig om.
 17. Baner

  Darne P17 kal 20

  Bjuder på frakten vid smidig affär.
 18. karelsk blandning

  Behandla skalkängor - fett eller vax eller båda?

  Jag använder endast fett till mina jörn kängor och det har fungerat bra för tätheten men visst blir dom lite mjukare i skaftet. Har testat använda wax på lundhags tidigare men tyckte det nöttes bort rätt fort i skogen så nu använder jag endast fett. Har använt mestadels jörns egna och fiskars när jag köpt men testade att göra eget i höstas och det fungerar minst lika bra, smällt fett och biwax med lite tjära i.
 19. Yesterday
 20. M-98

  Droptube

  Okej, 21st century har ett sytem med det blir dyrt med alla adaptrar och frakt, tull etc. http://www.xxicsi.com/powder-funnel.html Jag har en vän som är tandkirurg och som får instrument i transparenta plaströr så jag får testa hur det går. Psst, Sidelock du kan väl dra i gång produktion av droptubes ala 21st century på firman
 21. Baner

  21st century halssvarv

  Säljes. 21st Century halssvarv(varianten driven med borrmaskin) till 22 BR, titanium nitride tillbehör(mandrel, expander) och expanderverktyg. komplett paket(förutom borrmaskinen då). Ny och oanvänd. Lätt att komplettera med mandrel och skär till andra kalibrar för en liten peng(betydligt billigare frakt för smågrejer), har man tex en 6mm BR behövs bara en expander mandrel och arbor(kostar ca 400:- ink frakt). Var själv lite snabb på att beställa grejer jag inte behöver. Men kanske någon annan har nytta av den. 3100:- pok.
 22. Riktigt effektiv ljuddämpare som tål magnum kalibrar, Inte använd på över ett år så ligger bara och samlar damm. Kanske gått 150 smäll så är i toppskick. 2000:- + frakt(250:-).
 23. Dansken

  Några nya knivar från verkstan

  Du har fina linjor i dina knivar. Klassiska men ändå med en egen touch. Jag gillar dom skarpt. Det lilla ögat bak i skaftet på svarteksknivarna är fint och praktiskt.
 24. Jr_Moberg

  Några nya knivar från verkstan

  Den är fin. En lite nättare allroundjaktkniv. Jag har en över för intresserad. Kommer vara klar med slida i augusti. 🙂
 25. Johan1986

  Hur hitta jaktmark för småvilt i Skåne??

  Med risk för att förstöra dina förhoppningar. För att få tillgång till marker i sydvästra Skåne behöver du antingen; stor plånbok, väldigt bra kontakter eller väldigt mycket tur. Mest troligt är att du behöver alla tre delar. Det är väldigt hårt tryck på marker här nere. Det närmaste jag kan komma på som liknar dagskort är Malmö viltvårdsförening.
 26. JOBEno1

  K: Billigt kikarsikte med justerbar parallax

  Rekommenderar hawkes sikte med parallax ner till 10 yards. bara för det kommer jag inte ihåg namnet på modellen. klockren till mitt pcp.
 27. charlie

  Schoeffel Ptarmigan

  Upp. Ge bud
 28. Ken1

  K: Billigt kikarsikte med justerbar parallax

  Någonstans har jag ett shirestone 6-18x40 pm om det kan vara intressant.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...