Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Hipshot

  Älg påkörning.

  Det fina med den här lagen är att den ger dej rätten men det är ingen skyldighet så kör på om det funkar för dej.
 3. Hunter68

  Åtelbelysning

  pokelia,jag har skickat meddelande till dig.
 4. Dansken

  Gamla kartonger

  Då jag var liten grabb och man ringde upp och kom till växeltelefonisten sa man lika ofta namnet på den man ville tala med som man sa numret. Fru Madsen som satt i växeln visste allt om alla. När jag till exempel skulle ringa till Faster Karen (jag handlade åt dom ett par gånger i veckan efter skolan) frågade jag efter "Faster Karen" och sa inte numret (faster hade nummer 354) då kunde hon i växeln säga " nej din faster är inte hemma: jag såg hon var med bussen till Rönne (busstationen var precis utanför) så hon är nog hemma igen med eftermiddagsbussen". Eller man bad om en taxi när man kom till växeln. Då frågade fru Madsen om man ville med Herluf Lind eller med Pålle Lindtrop. Då sa man: bestäm du.. hon viste ju ändå vem som hade blivet utringd på körning och vem som var ledig.. Så nummer 14 är helt OK: det är inte så många ammunitionsfabriker i Åmotsfors... det löste växeltelefonisten säkert galant där med.
 5. josc72

  Gamla kartonger

  Bäst är ju telefonnummer: 14. Inget mer, varken före eller efter, bara14!
 6. karelsk blandning

  Älg påkörning.

  Jag kommer aldrig att avliva en älg utanför jakt tid utan att få ett godkännande av polisen, rätt eller fel det är något annat isf får dom skicka ut folk. Jag har sett och haft nog att göra med myndigheter för att göra på detta sätt, hade nog inte gått så smidigt om jag skjutit älgen och sen fått en anmälan på mig. 3: varför skulle den inte vara det om jag ringer in det och gör någons annat arbete som dom åtagit sig?
 7. marcus.söderlund

  Blaser S2 luxus. 9,3x74R

  Säljer min ganska nyligen köpta dubbelstudsare. Vapnet är en Blaser s2 i luxusutförandet i kaliber 9,3x74r. Vapnet är reglerat för Norma Vulkan 15g och skjuter som en blaser ska. Dvs BRA! Vapnet är utrustat med en fin och effektiv bakkappa som dämpar den redan lugna rekylen bra. Vapnet har utöver lite spår av användning ( såklart då de är ett jaktvapen ) inga som helst defekter. Det är helt enkelt en välskjutande underbar ds ! I affären ingår 150-200 1ggr skjutna hylsor, norma vulkan samt norma fmj 15g kulor. Laddverktyg samt laddrecept för den aktuella regleringen. Samt ett blasermontage med 30mm ringar av gamla modellen. 52 000kr för allt vill jag ha. Finns 6 mil utanför Sundsvall. Kan säljas ren för 47 000kr. Inbyte kan tas till ett värde av 20 000kr eller lägre! Skicka pm med bud. Mvh marcus
 8. HuggyBear

  Älg påkörning.

  Kan förresten bli märkligt även efter att ett djur avlivats! 2017 va jag ut själv med hunn för att jaga kalv då endast kalvar va kvar på hela äsot. På väg ut hitta jag blod efter en ensam stor älg på vägen som jag givetvis undersökte å för att göra historien kort sköt jag oxen ca 4h senare på andra sidan området med en ful benskada. Farsan som då va ordförande i vårt vvo tog sig an att ringa polisen å blev slussad från Västerås i söder till någonstans i Norrbotten till olika personer för ingen av de han kom till hade detta på sitt bord att handlägga avlivad skadad älg så till slut sa farsan åt sista snubben av ett antal att han inte tänkte fortsätta ringa vidare inom polisen då ingen visste vem som skulle ha hand om ärendet å sen va de inget mer med det... Kretsen viltansvarige kom å hämta benet när vi slaktat å konstatera bara att de va en välgärning att den sköts... Bild på skadan nedan...
 9. Daisy

  Zeiss Varipoint 2.5-10×42

  Hej Har du siktet kvar så ring 0709269274 Peter
 10. henke67

  Älg påkörning.

  Verkar lätt att missförstå. 1: Nej du får inte avliva älgen. 2: Nej du får inget tillstånd att avliva älgen. Kan även vändas till 3: Ja då får du avliva älgen. (Underförstått att om den nu är så skadad som du säger)
 11. Daisy

  Ernst Spel vrid

  Hej Jag har ett par basar men inga ringar. Ge mig ett bra bud. Peter
 12. karelsk blandning

  338 win mag - Norma 204 'for the win'

  Kolla på partizan kulorna dom är billigare än normas och skjuter säkert tillräckligt bra för den träningen.
 13. Geten

  Gamla kartonger

 14. Geten

  Gamla kartonger

  Hitta massa skoj!!
 15. Dr Krall

  338 win mag - Norma 204 'for the win'

  Blir Norma FMJ 225 (för elektronälgens skull). Men sanning att säga blir nog mesta mängdträningen med 308an 😅
 16. karelsk blandning

  338 win mag - Norma 204 'for the win'

  Jag ligger nog en bit över 70gr urp till interbonden och har inte fått några tryck tecken alls men backade ändå endel och stannade på laddningen som sköt bäst och sen mixtrade lite med friflykten. Kommer du ladda någon övnings kula eller använda interbonden till det med?
 17. Hipshot

  Älg påkörning.

  Det tog tid för att du fokuserade på fel prylar. Skjut älgen ring sen och meddela vad du gjort och varför. Sen.. om ngn konstapel skulle neka dej rätten att skjuta tex en älg med tre ben.. be hen då rappportera dej så får hen lite lätt bekymmer med att få rapporten förbi ngn förundersökningsledare Vad jag menar är att du själv ska ha koll på detta, "40 b § jaktförordningen anger att om man anträffar frilevande vilt så skadat eller i en sådan belägenhet att det av djurskyddsskäl snarast bör avlivas, får djuret avlivas även om det är fredat eller om avlivningen sker på annans mark." Att först ringa och fråga polisen om de har koll på ovan ter sig lite lätt onödigt och krångligt.
 18. Dr Krall

  338 win mag - Norma 204 'for the win'

  Kolven funkar kalas. Har bäddat underbeslaget också. Senaste åtgärden på bössan var att bädda bakre kikarklacken med J-B Weld, då bakre lådvalvet på jänkarvis visade sig för kraftigt nedslipat. Nu sitter baserna i linje och kikarn spänningsfritt 🙂 Jodå, Sciroccon mantlar duktigt! Därför har jag valt bort den framöver. Pipan rengjord grundligt. Börjar ändå få tendens till trycktecken med Sciroccon uppåt 68 grains med URP, så vill inte gå så mycket högre. Och Norma har ju max satt till 69 grains för deras 225 fmj, och 67 grains för A-frame 225 (som i.o.f är en riktig hårding). Nä, jag fick go'feeling av 204, precis som till 30-06an förut. Kör nog på det. Eventuellt om jag får nåt ryck och testar Vihta N160, som är ganska snarlikt 204, men enkelbas 😎
 19. Viktor_K

  Husqvarna 640

  Tackar, ja de tror jag skall vara möjligt att fixa själv. Men slipa runt för mycket i lådan känns som någon som inte gör det för första gången kan prova på. Hade tänkt prova en smed i bokenäs denna gång, men denne verkade ha fullt upp. Får bli Per-Erik nere i närheten av Göteborg tror jag om han kan klämma in det i kalendern. Sen kommer jag behöva göra kindstöd till studsaren med, har gjort i trä tidigare och gillar det skarpt.
 20. karelsk blandning

  Älg påkörning.

  Älgen hade av ett bak ben och andra var också skadat sen så försökte den ställa sig men bakändan fungerade inte mer och den kom endast upp på knä fram och fast jag förklarade det 3 gånger för kork skallen hos polisen så sa hon att jag inte fick avliva älgen. Jag kanske tog i lite det var nog närmare 100m än 150m från olycksplatsen och ändå säger hon om jag är säker att det är den älgen, ganska säker kan man ju vara iaf. Nå den blev ju iaf skjuten fast det tog bra mycket längre tid än det hade behövt göra.
 21. HuggyBear

  Älg påkörning.

  Japp! Det kan jag fylla på med också att numer handlar jag först å pratar med polis sen om de bli nå plötslig avlivning.
 22. karelsk blandning

  338 win mag - Norma 204 'for the win'

  Ett tips är att stega upp mer med urp till interbonden, jag ligger mycket högre i laddning och det var där uppe precisionen kom. Sen meckade jag en hel del med ff för att gå samskjutning med dom andra kulorna jag använder. Jag har testade mrp urp 204 till dom först å kulorna runt 225gr och rekylen blir mycket trevligare med urp mot dom andra kruten. Till 250gr kulorna brukar jag använda mrp som standard laddning men nu senast till partizan 250gr fmj körde jag uti och fick tillräckligt bra träffbild för att vara nöjd direkt. Om jag inte skrev det tidigare åt dig kolla så inte kulorna mantlar, hade väldiga problem med det och Scirocco i förra pipan med höga tryck som följd. En riktigt spännande kula som jag funderar att testa i min är north fork kulan som jag är sjukt nöjd med i 9,3. Kolven fungerar ännu?
 23. strävhår

  Älg påkörning.

  Slog ihjäl en räv på annans mark för några år sedan, hade det varit en älg så hade jag hämtat bössan först. Man up, ett djurs lidande går före några muntliga tillstånd.
 24. Dr Krall

  338 win mag - Norma 204 'for the win'

  Drygt 3700J på 200 m (mer än en 308 win vid mynningen). 'Point blank range' (+/- 4,5 cm) ca 215 m. Hyggesräser 💪😎
 25. Sako_Finnbear

  Sako Finnbears projekttråd

  Två gamla krigare som har det väldigt lugnt för tillfället.
 26. HuggyBear

  Älg påkörning.

  Men de är ju märkligt att polisen ha rätt att NEKA avlivning och ibland även skita i att kontakta exempelvis NVR folk som kan göra det då?! Om dom åtminståne kunna haspla ur sig de faktumet att den som ringer HAR RÄTTEN att avliva det skadade djuret om det nu är så uppenbart skadat som inringaren säger å sedan dokumentera skadorna på djuret men NÄÄEE! Jo de kan du ge dig fan på att de ha hänt då jag själv ha varit med om det då det gällde en tågpåkörd älgko och även hört flertal andra som berättat liknande saker. Jag vet inte vad som är jävligast av antingen ovanstående eller när poliser i full mundering, givetvis inkl tjänstevapen, står på plats å glor på levande skadat vilt med avslagna ben vid nån väg å vägrar att med ett snabbt skott avsluta lidandet för att dom "klarar inte av det". 🙄 Medvetet djurplågeri av högsta grad! 😤
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...