Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Svall

  Vilken model av Sako i 6,5x55?

  Kanske ingen Sakoexpert, men liksom du har jag försökt få fram modell för olika Sakobössor när jag letat begagnat. Man kan få rätt mycket hjälp genom Sakos hemsida (https://www.sako.fi/sako-old-models). Tillsammans med manualerna och tabellen över serienummer kan du kanske lista ut vad det är för modell. Någon forester ska det inte vara i den kalibern. Om du har serienumret kan man också mejla Sako och helt enkelt fråga. Personligen har jag fått mer korrekta svar från info@sako.fi än från Sako Sweden.
 3. josc72

  Stålhagel i en Husqvarna 1310???

  Jag bara älskar hur en del trådar spårar ur och byter riktning till något helt, helt annat! Tack ändå för tydliga svar även gällande bössa och pipor. Är själv slut och skall i säng. Efter en lång sommar med en satans enveten hosta är kroppen slut efter att ha blivit krossad på cykel av min elvaåriga dotter.
 4. Återfallsjägare

  Colt Python eller S & W 686?

  Nu är affären klar, jag köpte den. Tusen tack för tipset! 😃
 5. daavviid

  Snabbfäste tikka t3

  Tänkte köpa snabbfäste till tikka t3. Vad använder ni för ringar? Skulle vilja ha bara ringar som passar i tikkans skena direkt. Har en meopta R2 1.7-10x42 går det men låga ringar till den?
 6. Har hittat en Sako i kaliber 6,5x55. Dock hävdar säljaren att det är en forester men den kom väl inte i 6,5? Kan det vara en finnbear? Det är en äldre bössa i trä. Tacksam för svar!
 7. Ompi

  Tikka M65

  Har två sako 75 en i 6,5 och en i 30-06 och dom kommer jag aldrig sälja. Torsbo har en sako 75 hunter lyx adjustable i 30-06 och bössan är ny. För 11 900 kommer du aldrig hitta bättre bössa, inte en ny i alla fall.
 8. Kan du inte börja med att försöka få Poppe att inte mosa en redan död anka? Jag kan försöka få med någon hem för detta ändamålet... annars har jag en halvdag framöver, minns inte datumet nu, där vi ska köra ett vatten.. sen kanske vi kan öva Poppe lite.
 9. Mad Mike

  Ballistic tip 222?

  Namnet solid base är 25-30 år sedan de använde sen har flera benämningar funnits säkerligen i marknadsföringssyfte, orginalkonstruktionen har dock sett likadan ut under alla år. /Mike
 10. MartinLir

  Vad behöver jag till vapenvården?

  Tack alla för alla tips. Vapenvårdsbutiken får det bli. Vad gäller det udda i 22wmr..jo. jag vet. Förnuftet och all logik sa en 22lr för att plinka och öva. Men hjärtat sa 22wmr..helt utan logik. För det är 222 och 6,5 som kommer följa med ut. men jag har testat 22wmr och 22lr hos vänner. och jag tyckte helt enkelt det var roligare med 22wmr... får helt enkelt plinka lite lagom med den. och för samvetets skull kanske ta med någon gång...
 11. schlinge

  Ballistic tip 222?

  Fan, 39st, använd 9 till laddstegen, tryck mot.bommarna o sen har du 30 fina jaktskott!
 12. Carburator

  Skytteprov

  Okej Fullt ärligt är det mest rådjur jag är intresserad av. Men tyvärr verkar älgjakten vara som vägen in i jakten för de flesta. Funderar även på om jag ska dela upp det också. Så även om jag kanske inte köper bössa än ändå före jag tagit högviltsprovet också så ser jag till i första hand att klara grundprovet kula och sedan när det blir mer tider kan lägga allt jaktfokus på älgbanan så jag klarar den. Hagel är det vapen jag tänker ta sist då jag föredrar kula eftersom jag tycker det är lättare att sikta med. Som fotnot gillar jag ditt citat då jag själv fram till nyligen hade en tax. 😊
 13. Jan-Erik1

  Byte förladdningar

  Räknas SG också som mjuk eller är den mitt i mellan? Jag tycker att SG är betydligt styvare än z2m men inte lika styv som LB eller GT. Mvh Jan-Erik
 14. Sako_Finnbear

  Tikka M65

  Fram t.o.m modell 75 tycker jag det är riktigt fina bra bössor. Säkert inget fel på 85 heller, men jag gillar inte deras lösning med lös rekylklack. En eloge ska dom ha för att bibehållit stål och trä i sina bössor.
 15. pmt

  Stålhagel i en Husqvarna 1310???

  Mja, nu finns det ju en hel del att överväga här.... Nu är jag gift och har därmed redan en fru. Sökande efter ytterligare feminalitet får därmed anses vara en smula försvårat. Polygami generellt sett är upp till var och en i min värld, jag lägger ingen moralisk aspekt i slika ting. Personligen ligger jag nog närmre polyandri än polygami då tid i min värld är en kronisk bristvara. Att beklaga singellivet är väl kanske därmed inte min käpphäst, förr det omvända...... Så nope, du hittar mig inte på Tindra eller vad nu heter. Mina feminina sidor är därtill extremt små, och knappast ens närvarande ens i teorin. Så nä, njet dating app öht. Och därmed ännu mindre i nån dejting app som feminal eller kvasifeminal varelse. Lite för gammal småfet CIS-man i en ålder där man bör överväga om han ska visa sig i badbyxor publikt. Av hänsyn till övrigas estetiska integritet. Det är väl liksom inte en bra startpunkt hur som i den branschen oaktat planhalva hur som. So.... Dream on.... A'int gonna happen.... /T
 16. MarkusR

  Skytteprov

  Bra och relevant fråga. Om du kör hela jägarexamen utom högviltprovet (älgbanan) kan du söka licens på hagel och kulvapen upp till klass 2, dvs jaga allt utom högvilt. Du kan googla vad det är, men älg, vildsvin, säl, hjort, varg etc. kräver klass 1 vapen.
 17. Carburator

  Skytteprov

  En fråga. Eftersom det lät som att det var relativt lätt (jag träffade alla skott senast jag sköt med long och det utan stöd) med vanliga kulprovet, vilka vilt och vapen kan jag med det provet jaga? Bara som nyfiken. För stillastående skott har jag rätt lätt för utan det är väl mer de löpande som jag kan behöva träna för högviltet. Nu undrar jag bara som rent nyfikenhet så tänker inte stressa på något Men tänker att det kanske kan vara lättare att få träningstider och provtider för grundprovet kula. För om jag då kan ansöka om licens klass 1 så kan jag inför nästa säsong kunna införskaffa egen bössa och träna inför högviltprovet med en bössa som då är helt inställd för mig. För det vill jag minnas från teorin är en väldig fördel att man är van vid vapnet.
 18. pmt

  Stålhagel i en Husqvarna 1310???

  Läser man en del trådar om singellivets vedermödor i detta kommunikativa etablissemang blir frågan faktiskt aktuell...... Så, ja. Vilken syn det varit! /T Ps Notera att jag inte värderar om "synen" varit en positiv upplevelse eller en negativ dito. Ds
 19. Sako_Finnbear

  Sako Finnbears projekttråd

  Tycker kolven blir bara vackrare ju mer man använder bössan. Finns inget bättre än en riktig hederlig oljeboning. Har även bytt ut "safariremmen" och monterat min gamla Uncle Mikes basket- weave cobra sling.
 20. LGH

  Tikka M65

  Inte alla är störtförtjusta i den lite udda lösningen för kikarmontage, men jag har inte haft problem med Sakos montage. Här finns ett försök till att reda ut modellfloran (ska låta det vara osagt hur pass väl den stämmer för en del fel finns där).
 21. Sungam

  Tikka M65

  Var en sväng på Torsbo i ilskan efter att blivit blåst på Tikkan men deras M65 var lite väl använda. (Säkert inget fel mekaniskt men såg lite slitna ut i kolven etc.). Väl där började jag kika lite på Sako i stället och blev riktigt sugen. Vad kan ni berätta om dem? Vill gärna ha en äldre fin ”trä & stål” bössa, inget plast, utan gammal kvalitetsbössa gärna med magasin. Kaliber jag tänkt mig är 6,5 eller 30-06. Tips, falluckor, värt att tänka på? Giv mig er kunskap😁
 22. Sungam

  Tikka M65

  Priset är (var) 4500kr och den var i nyskick. Idag fick jag mail om att bössan var såld fast den var undanlagd till mig🤬
 23. Carburator

  Skytteprov

  Det är att de har ett vakant pass. Och de flesta i laget sitter helst själva som jag fattat det på far och han har redan med sig en av mina syskon på det. Och de har en intressent till platsen men min far har lyckats fått en viss prio till mig om jag vill och kan ta den. Men nu blir det den andra som får den istället. Men bara att hopas på en ny tomplats till nästa år. Det är mer vaktjakt som är för min del då jag har vissa problem med leder som reumatiker sen barnsben så att gå med i hundförare, drevkedja faller lite bort då jag måste då och då vila mig. Utan jag är mer passskytt.
 24. joco

  Skytteprov

  Ta platsen ändå, om du får möjlighet...oavsett hur det går med uppskjutningen. Passa på att lära dig så mycket som möjligt denna säsong genom att uppsiktsjaga/sitta med, gå med hundförare, drevkedja m.m. Eller är jaktlaget tvunget att ha ytterligare en skytt på en gång (bara att de tar med en gäst isåfall)? Någon i laget är säkert intresserade av att hjälpa dig att bli färdig med examen om du lär känna dem.
 25. hs_merkel

  Ballistic tip 222?

  Var det den som hette hunting ett tag? Eller rör jag ihop det?
 26. Mad Mike

  Ballistic tip 222?

  Ballistic Tip har funnits i över 30 år, solid base Ballistic Tip hette dom för länge sen och är idag utgången. /Mike
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...